מזל טוב, יש לכם בן. עכשיו מתחיל המירוץ: בתוך שמונה ימים אתם צריכים לא רק להתרגל לטייטל החדש אלא גם לארגן ברית. אחרי אינספור התלבטויות ודיונים בין רופא-מוהל לבין מוהל שהוא רק מוהל החלטתם סוף סוף בידי מי להפקיד את האוצר הקטן של האוצר הקטן שלכם. אבל בשיחת סיכום, אחרי שקיבלתם הוראות מדויקות כמה חיתולים להביא ואיזה יין לקנות, המוהל שואל איפה ייערך הטקס.

זוג מחבק תינוק ישן ומסתכל למצלמה (צילום: Anne Clark, Istock)
פעם אחרונה שחייכתם ככה לצלם הייתה בחתונה. לא מתחשק לכם עוד אירוע? הנה סיבה אחת טובה|צילום: Anne Clark, Istock

כאן מתחיל סבך חדש של לבטים: האם לתקתק הפקה מהירה של אירוע באולם, גן או מסעדה, או ללכת על טקס אינטימי ומצומצם בבית כנסת או בבית? אכן דילמה, קבלו כמה טיעונים שיעזרו לכם להחליט.

בעד אולם: כי אתם באים עם האורחים ולא צריכים לדאוג לשום דבר, חוץ מלהביא את הילד

1.כגודל המסיבה כך גודל התמורה. לאנשים יש רפלקס מותנה. מקבלים הזמנה לאירוע, מודיעים לכולם על "הקנס" ומוציאים פנקס צ'קים. בעוד שאירוע ביתי או אירוע בבית כנסת נותן לאנשים לגיטימציה להופיע עם מתנות סמליות ושימושיות לתינוק, אירוע באולם מעביר מסר ברור וחד: אם המתנה שלכם גדולה מכדי להיכנס למעטפה סטנדרטית, כנראה שטעיתם במתנה. כולם, אגב, יכולים להגיד לכם עד מחר שאתם חומריים, אבל אתם יכולים להרגיש הכי נוח בעולם: כשמדינה שלמה יוצאת לרחובות ומגלה את הסוד שלגדל ילדים זה עסק לא זול, אתם יכולים לקוות לצ'קים ולהרגיש בסדר עם עצמכם.

2. שאת תבשלי בבית? גם ככה את לא מספיקה לשטוף כוס או להכין סנדוויץ'. אז איך, עם כל העזרה שבעולם, תצליחי לארגן עוגות, פשטידות, מיני מזונות ומלפפונים לברכת פרי האדמה? שלא לדבר על לארגן כלים, כוסות, סכו"ם, מפות, שולחנות – בקושי לשירותים את מצליחה להגיע בין הנקה להנקה. גם אם את מזמינה קייטרינג, הבלגן בבית יחגוג, ולא משנה כמה הם ינקו אחריהם, ייקח לך עוד שבועות עד שהבית יחזור לקדמותו. אם בכלל. אז למה לא להשאיר את כל הבלגן באולם? 

3. כי תצליחו להימנע מתקריות דיפלומטיות. בהתחלה חשבתם "רק משפחה קרובה וכמה חברים טובים", אך ככל שאתם מתקדמים עם הרשימות, אתם מבינים שאין לכם סיכוי לצאת בסדר עם כולם, ובקצב הזה הבית שלכם כבר רחוק מלהכיל את ה"קרובים באמת" ברשימה התופחת. ברית באולם תאפשר לכם להזמין את כל הנעלבים וגם לרכז אותם בבת אחת. ככה תצליחו גם להפחית את מינון הביקורים, שמשום מה תמיד מגיעים בשעות שהכי פחות נוח לכם לארח.

4. כי איזה תמונות תראו לילד? תמונות שלו בברית בין המטבח לסלון? בשביל שהוא לא יחשוב שאבא ואמא לא השקיעו, ובשביל התמונות ייצאו כמו שצריך, לכו על אולם. ברית באולם מאפשרת לכם לסגור את הפינה הזו, להראות לילד ארוע שהוקדש במיוחד בשבילו והצליח גם למלא לפחות אלבום אחד בתמונות מחמיאות שלו (ושלכם), שיישארו לו למזכרת.

5. כי הארוע ייאלץ אותך לדפוק הופעה. מאישה שלא הייתה יוצאת מהבית בלי אייליינר, הפכת לאישה שמרגישה ששיחקה אותה אם הצליחה להתקלח לפחות פעם ביום. מאחת שהתאימה את הצלליות לגרביים, הפכת לאחת שלובשת טרנינג וחולצה גזורה של בעלך. ברית באולם תאפשר לך, ולו לכמה שעות, לדפוק הופעה, בסיוע מאפרת וספר, ולהרגיש קצת כמו מישהי שישנה לילה רצוף.

 

נגד: כי אתם לא ממש רוצים לחגוג את הרגע האינטימי הזה עם חברים של אבא מהעבודה

1. כי שבוע אחרי הלידה את עוד לא מוכנה לצאת מהבית. ועוד לאירוע. גם הספר, המאפרת והמחטב של טריני וסוזנה לא יעזרו: אף אישה, גם לא גלית גוטמן, נראית במיטבה שבוע אחרי לידה. במקרה כזה, עדיף לסגור את העניין בכמה שפחות אנשים שייחשפו אלייך ולהליכת הברווז שלך, ובכמה שפחות תמונות וסרטים שינציחו את הפאדיחה. וכן, רואים את העיגולים השחורים מתחת למייק אפ.

2. כי ברית באולם זה פאסה. עם כל הכבוד לרטרו, ברית באולם שכוללת גם חיתוך זה נורא, נורא אייטיז. רק חסרים קנקני זיפ ובורקס בשר עם רוטב פטריות פרווה והתמונה שלמה. כאן המקום להתריע, ולהזכיר שרק מכיוון שלרוב האבות ערכו ברית בפורמט הזה, אין סיבה להיכנע ללחצי ההרים ולחתוך ברוב טקס.

3. כי מדובר במעמד לא פשוט. ויש מצב שאת תמשיכי לבכות הרבה אחרי שהתינוק שלך, הלום השיכר, יפסיק. אירוע עם המוני אנשים לא ממש מאפשר להתמודד עם האמוציות כמו שאתם רוצים. הרבה יותר קל לבכות ולפחד ליד המשפחה הקרובה וחברים טובים מאשר מול החברים של אבא מהבנק.

4. כי מי יכול עכשיו להפיק אירוע? זוכרים כמה זמן לקח לכם לארגן את החתונה? איך ישבתם בלילה האחרון וסידרתם שוב ושוב את סידורי הישיבה, במלאכת מחשבת של אסטרטגיה דיפלומטית? איך התלבטתם שבועות בין צלמים, איך עשיתן שלושה איפורי ניסיון עד שנמצא הלוק המדויק? עכשיו נסו לדמיין את כל ההכנות האלה בהילוך מהיר, דחוסות בשבוע אחד פלוס בייבי שצורח. לא סתם עלתה לכם לראש תמונה של מכונת כביסה, רוב הסיכויים שתצאו סחוטים רק מהמחשבה.

5. כי ברית באולם תמיד עושים בצהריים. וזה אומר שתצטרכו להטריח את כל האורחים שלכם לקחת חצי יום חופש במקרה הטוב, או לחזור אחרי שעתיים לעבודה במקרה הגרוע. לא סטטיסטיקאים דגולים אנחנו, ואין לנו מושג מה הסיכוי שהתינוק יוולד אחרי השקיעה בחמישי ולפני השקיעה בשישי, כדי שהברית תהיה בשישי בבוקר. מה שאנחנו כן יודעים הוא שכל אפשרות אחרת תאלץ אנשים לחתוך מהעבודה ביום חול רק כדי לראות את הגב של המוהל. לא עדיף לחתוך בשקט, ולקבוע אירוע בתאריך נורמלי שיתאים לכולם?

 

>> כן או לא: האם לדעת את מין היילוד לפני הלידה?