כשאתם נכנסים הביתה עם התינוק החדש בפעם הראשונה, הרעיון להוציא אותו משם עשוי להיראות לכם די משונה. הרי בבית חם ומוגן, אפשר להאכיל את התינוק בשלווה, אף אחד לא יצקצק לקול הבכי ובכלל, שקט לכם. אבל כמובן שיש סידורים ויש טיפת חלב, והיי – זו חופשת הלידה שלך, אז למה שלא תצאי קצת לאוויר הטוב.
הורים לילד שני (ויותר), כמובן, יצחקו - אלה יוצאים עם התינוק מיד, לא פעם כי פשוט אין ממש ברירה אחרת - צריך לאסוף את האחים מהגן או מבית הספר, להקפיד על שגרת החוגים ועוד. הרבה הורים לא עושים עניין גדול מהיציאה הראשונה מהבית, ופשוט יוצאים. אבל יש גם הורים חרדתיים מעט יותר (וזה טבעי לגמרי) או פשוט בלתי מנוסים, ועבורם נכתב המדריך הזה.
מתי אפשר או כדאי לצאת בפעם הראשונה?
לאן אפשר לצאת עם התינוק בפעם הראשונה?
בשבועות הראשונים מומלץ שלא לקחת את התינוק לאזורים הומי אדם, כמו קניון או מסיבה בגן של אחד האחים. הסיבות הן לא רק מחלות ווירוסים שנפוצים באוויר הדחוס במקום סגור וצפוף, אלא גם הניסיון להימנע מעודף גירויים. עבור התינוק שלכם טיול לאוטו הוא אירוע רב עוצמה שיכול לעייף אותו מאוד, ולכן שהות במקום צבעוני ועמוס באנשים הוא חוויה מטלטלת מדי שכדאי לחסוך ממנו, לפחות בהתחלה. השתדלו לקחת אותו למקומות בהם נשמרת אווירה רגועה ונעימה יחסית, מקומות עם מיעוט של אנשים ושל גירויים חזותיים נוספים. אם יש הרבה אנשים מסביב, בקשו מהם בנימוס שלא לגעת בתינוק בן שבועות ספורים ושלא להתקרב אליו יותר מדי.
תינוקות צריכים לצאת החוצה
אוויר צח ואור של שמש הם חשובים ובריאים ביותר לתינוק וגם להורה שמלווה אותו. נסו לשלב בסדר היום שלכם יציאה קצרה או ארוכה לשהות בחוץ – הליכה נעימה בשביל, בפארק או אפילו ברחוב, אם תנאי מזג האוויר מאפשרים, כמובן.
באיזה מזג אוויר כדאי לצאת עם התינוק?
אם מדובר ביציאה למקום סגור ואתם נוסעים במכונית, הטמפרטורה בחוץ לא באמת משמעותית. הלבישו את התינוק היטב, כולל בכובע שיכסה גם את האוזניים, לשלב המעבר בין הרכב לבין החדר. בימים קרים של עשר מעלות או מתחת, בימים בהם נושבת רוח חזקה מאוד - כדאי להימנע מהטיול ולהישאר בבית, אם אפשר. ממילא אין יותר מדי ימים כאלה בישראל.
מה לקחת כשיוצאים עם התינוק?
הכי קל יהיה לארגן לעצמכם רשימת ציוד קטנה וקבועה, שתעזור לכם לארוז ביעילות לפני כל יציאה. זה בכל זאת ייקח לכם שעה, תהיו בטוחים. הרשימה צריכה לכלול כמובן אוכל זמין לתינוק – במידה והוא יונק מספיק לשים סינר החתלה או אפילו חיתול בד גדול שיאפשרו הנקה גם במקומות ציבוריים, למשלבות או למזינות בתחליף חלב - חשוב לקחת אתכם בקבוק מלא במים פושרים שהורתחו מראש למשך 5 דקות ולשים לצדו מטרנה טו גו, ובמקרה הצורך להכין צ'יק צ'ק בקבוק. כדאי לקחת יותר מסט אחד של בגדים להחלפה, כי עם תינוקות קטנים אף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה, חיתולי בד, טיטולים, ערכת החלפה וכמובן אל תעזו לצאת בלי מגבונים.
תכננו מראש!
נסו לצאת החוצה כאשר אתם יודעים מראש איך ייראה המשך היום שלכם ואיך ישתלב לתוכו סדר היום של התינוק. שימו לב שאתם לא יוצאים בשעה בה התינוק עייף מאוד וזקוק לשינה, כי היציאה החוצה תעורר אותו מאוד והיא עשויה לגרום לו להגיע למצב של עייפות יתר, שתקשה עליו להירדם. נסו, עד כמה שהדבר אפשרי כמובן, לתכנן מראש זמני האכלה במקומות שיהיו לכם נוחים, בין אם התינוק יונק או אוכל מבקבוק. זה לא נעים להיתקע עם תינוק צורח מרעב באוטו בפקק, ועדיף יהיה אם תצליחו לסנכרן מראש את התכניות שלכם עם שעות ההאכלה שלו.