הו, הרגעים המקודשים והאינטימיים בחדר הלידה. רק את, בן זוגך, המיילדת, הרופאה, שתי חברות מהעבודה, עוד זוג חברים משותפים שלך ושל בן זוגך, גיסתך וצלם. נשמע מופרך? לפחות באנגליה, מדובר במציאות תמוהה אך קיימת.
"הדור הצעיר רגיל לחלוק כל אספקט של חייו ברשתות החברתיות", ניסתה סיבוהאן פריגארד, מייסדת האתר שבו התפרסם הסקר, להסביר את הנתונים יוצאי הדופן. "ולכן, למה שהלידה תהיה שונה? בדיוק כמו שאנשים מעלים תמונות שלהם מחופשות מוצלחות וממסעדות נהדרות, או משוויצים בהישגיהם האקדמיים או הספורטיביים, נשים צעירות תופסות את הלידה כהישג שיש לחלוק עם החברים - ופשוט מזמינות אותם להיות חלק מהתהליך". ואכן, חלק נכבד מהמשתתפות בסקר ציינו כי צילמו סלפי עם התינוק שניות לאחר הלידה והעלו את התמונה לרשת, או הגדילו לעשות ושכרו צלם או צלמת מקצועיים שינציחו את הלידה, כדי ליצור אלבום למזכרת - שגם הוא, כמובן, עולה לרשתות החברתיות במלואו.
עוד עולה מהסקר שאחרי האמא הפרטית שלהן ובן הזוג, המלווה הפופולרית ביותר הייתה החמות. בנוסף, דיווחו 1 מכל 25 יולדות שאביהן נכח אף הוא בחדר הלידה. נתון מעניין נוסף נוגע להשפעת הלחץ החברתי על ההחלטה האם להיעזר באפידורל - שליש מהנשים בסקר ציינו כי אם היו יולדות לבד היו מבקשות להיעזר בשירותיו של המרדים, אולם מכיוון שחששו להצטייר במפונקות או חלשות ילדו בלידה טבעית. 15% מהאמהות בשנות ה-20 לחייהן גם ציינו כי הושפעו מסיפורי לידה של סלבריטאיות - כמו ג'יזל בונדשן, שטענה כי הלידות הטבעיות שחוותה לא כאבו לה אפילו לרגע, והרגישו כי נכשלו כשסבלו מכאבים במהלך הלידה.