אתם עוברים על רשימות הציוד לתינוק שמצאתם באינטרנט, או אפילו על כאלה שחברות שלחו במייל. קוראים פעם, פעמיים, מגגלים מושג או שניים ולאט לאט מבינים שאתם לא מבינים כלום. חזיות? רגליות? כיסא לאמבטיה? איך יודעים כמה לקנות מכל דבר? ולמה, לעזאזל, צריך משחה לפטמות?
רגע לפני שאתם שוקלים לפרוש, תירגעו. בדיוק בשביל זה אנחנו פה, עם מדריך שאלות ותשובות על נושאים שכולם מדברים עליהם ולא ממש מבינים. עד עכשיו.
1. מה זה חיתול טטרה? ולמה צריך גם טטרה וגם פלנל? אז קודם כל תכירו: טטרה יהיה החבר הכי טוב שלכם בתקופה הקרובה. סך הכל מדובר בחיתול בד דק (שפעם היה נתלה מעל כיורים עם חלב שיהפוך ללבן). חיתול טטרא יחצוץ בין הפליטות ושאר הפרשות ובין החולצה שלכם, ישמש להשכבה על השטיח, על המשקל בטיפת חלב ואף יהפוך לצלונית באוטו לעת מצוא. חיתול הפלנל הוא פשוט חיתול קצת יותר עבה, ומשמש בדיוק לאותם הדברים: בקיץ הוא יכול לשמש כשמיכה דקה במזגן ובחורף יהיה יותר כיף להשתמש בו מבחיתול דק רגיל.
2. כמה חליפות צריך בהתחלה? מכיוון שיש הרבה סוגי בגדים, לא כדאי לקנות הרבה ואז לגלות שאתם מעדיפים בגדי גוף על חולצות ומכנסיים עם רגלית. אגב, הבגדים הראשונים הם בגדי מעטפת, שבפלג הגוף העליון נקראים חזיה, אז אם נתקלתם במונח "חזיות לתינוק" ותהיתם, זו הכוונה. מבחינת הכמות, המספרים הרשמיים מדברים על שישה סטים, וקחו בחשבון שתקבלו המון בגדים כמתנות בימים הראשונים אחרי הלידה, אז אפשר להסתפק בזה.
3. מה בדיוק צריך לאמבטיה? גם סבון וגם שמפו? שמן? בהתחלה ממליצים לקלח את הילדים עם שמן, שמתאים לכל חלקי הגוף והראש בכללם, אז חוץ מהשמן ההתחלתי אין טעם לרכוש עכשיו גם סבון תינוקות. בהמשך, לקראת גיל שלושה חודשים אפשר לעבור לסבון, אם אתם מעדיפים. רוב סבוני התינוקות יתפקדו כיופי של שמפו, עד שתצמח רעמה משמעותית.
4. אם יש לי אמבטיה בבית, אני צריכה גם אמבטיה מפלסטיק לתינוק? כן. האמבטיה הגדולה היא, ובכן, גדולה: ותינוקות קטנטנים זקוקים בדרך כלל למרחב קטן וצפוף. בדיוק בגלל זה הם ישנים בעריסה ולא במיטה. גם יכולת האחיזה באמבטיה ייעודית לתינוקות היא האולטימטיבית. אם אתם ממש מתעקשים, אפשר לקלח בכיור.
5. באמת צריך מדחום לקיר בחדר שינה? לא. רק אם אתם ממש מגדילים ראש. בניגוד למי האמבטיה, שאיתם קשה לדייק, טמפרטורה בחדר היא יותר קלה להערכה – נעים לכם, נעים גם לתינוק.
6. לקנות מסרק ומברשת? זה הכרחי להתחלה? גם אם יצא לכם תינוק עם רעמה מתבדרת, סביר שלא יהיו קשרים, אז מברשת רכה בהחלט מספיקה. המברשת גם יכולה להיות שימושית יותר, כיוון שניתן לעסות באמצעותה את הקרקפת בעדינות ולסלק קילופי עור בראש שנפוצים אחרי הלידה.
7. משחה לטוסיק זה הכרחי לההתחלה, או עדיף בהמשך? אם התינוק שלכם מתכנן לעשות קקי מיומו הראשון (והוא מתכנן), המשחה צריכה להמתין לו. כשאתם בוחרים משחה, חשוב שתסתכלו על המרכיבים – יש משחות שמכילות חומרים תעשייתיים יותר, שכדאי להימנע מהם. יש כיום בשוק שלל משחות טבעיות, עדינות הרבה יותר, שיעשו את העבודה.
8. אפשר להשתמש בקיסמי אזניים רגילים? עדיף שלא. ובכלל, גם אתם יכולים לעבור לקיסמים של תינוקות, דקים יותר בקצה ומסתיימים בטבעת צמר גפן קטנה המשמשת כפקק בטיחות. חוץ מזה, הם רכים, נעימים וסופגים הרבה יותר. בקיסמים הרגילים אפשר לנקות את הטבור.
9. אני רוצה להניק, לקנות בקבוק בכל זאת? אלא אם את גרה במצפה בגליל, לא. ליתר ביטחון, קחי איתך מבית החולים בקבוק פורמולה מוכן, יש להם דוגמיות שמגיעות עם פורמולה מוכנה בבקבוק קטן, שיהיה בסטנד ביי. אם תיתקלי בקשיים בהנקה ותחליטי בסוף על בקבוק, תוכלי להשתמש במנת החירום בזמן שאבא יתרגל קניות בפארם הקרוב.
10. לקנות מכשיר אדים? עוד לא. אם התינוק יהיה חולה בגיל כל כך צעיר, ממילא תלכו קודם לרופא, שינחה אתכם מה לעשות.
11. צריך סלקל, או שאפשר לקנות ישר כיסא בטיחות? שאלה טובה. יש כיסאות בטיחות שטובים מגיל 0, אבל חשוב לוודא שהם נשכבים כמעט לחלוטין: בתקופת חייו הראשונה התינוק צריך להיות במצב מאוזן כמה שיותר. המראה של תינוק בן יומו יושב שמוט-ראש לא נעים ויכול להלחיץ גם את הקולים שבהורים.
12. ומה עם עגלה, עם אמבטיה או בלי? זה עניין של העדפה, וכמובן גם של מחיר. יש יתרונות לעגלה עם אמבטיה, שמאפשרת הגנה לתינוק ומשמשת כמיטה בכל מקום, אל מול עגלות מתקפלות, קלות יותר לתפעול שמציעות מספר מצבי שכיבה. תעשו את השיקולים שלכם.
13. איזה סדינים לקנות? בחודשי חייו הראשונים התינוק שוכב בעריסה. רוב הזוגות משכירים עריסה לתקופה הזו (באמת שאין צורך לקנות), תמורת סכום סמלי. סדין אחד לעריסה יכול בהחלט להספיק, לא יהיה לכם אחר כך מה לעשות עם סדיני עריסה נוספים. תדאגו לעטוף את מזרון העריסה בחיתול טטרה או בסדיניות (חיתול בד עם חוטי קשירה בקצוות), באזור הראש, המועד לפורענות פליטות. כך תוכלו להחליף על החיתול בחיתול נקי אחר על בסיס יומי (שלא נאמר שעתי), ולא תצטרכו לכבס כל הזמן את הסדין.
אתם בהחלט יכולים לחכות עם סדיני המיטה, שתרכשו מאוחר יותר, כשתחליטו להעביר את התינוק למיטה.
14. לכבס באבקה שלנו או לקנות אבקה לתינוקות? הפחדה קלאסית של בעלי חנויות התינוקות. אנחנו יכולים לכתוב עד מחר שמדובר בשטויות, אבל בפועל – כולם קונים לפחות חבילה אחת של אבקה ובקבוק אחד של מרכך כביסה לתינוקות. רק תחשבו שבמשך יומיים התינוק שלכם דגמן את קולקציית בית החולים ושרד, ושם ממש, אבל ממש לא משתמשים בבייבי בדין או סנו מקסימה לתינוקות.
15. למה צריך שואב נזלת? לא נעים, אבל צריך. אין פעולה יותר קשה ללימוד מהוצאת נזלת, קל וחומר אצל תינוק קטנטן. שאיבה אחת יכולה לשחרר גודש מציק ומטריד, שמקשה גם על האכילה והשכיבה.
16. להכין מנשא מראש? בניגוד לרוב הציוד, שבחירתו היא העדפה שלכם, מנשא אתם צריכים לבחור עם התינוק. צריך למדוד, לוודא שנוח לכל הנוגעים בדבר ולכן חכו עם הרכישה. בינתיים, אפשר לשאול מחברים כמה סוגים, או להזמין יועצת מנשאים הביתה.
17. בייבי סנס – זה שווה משהו? הדעות חלוקות. חלק אומרים שזה מאסט, חלק אמורים שזה מתכון מהיר להתקפי לב להורים ואפילו מדברים על קרינה שקטה. אתם צריכים להרגיש מה נכון עבורכם ומה ייתן לכם שקט נפשי: הימצאותו של המכשיר או היעדרו. בכל מקרה, חשוב לדעת שאין לבייבי סנס כל תועלת אם לא עברתם קורס החייאה, שמומלץ בלי קשר. טפו-טפו-טפו, שלא נדע.
18. משחה לפטמות? מה עושים עם זה? אם החלטת להניק, ייתכן ותגלי כי הפטמות שלך עוד לא התרגלו לייעודן החדש ויש בהן קרעים וסדקים כתוצאה מההנקה. זה לא קורה לכולן, אבל כשזה קורה זה כואב מאד, קל וחומר מקשה מאד על ההנקה. למקרה כזה כדאי שתהיה לך משחה בהישג יד- יש יועצות הנקה שנשבעות במשחות מסוימות אבל כאמור, אם את לא סובלת אין ממש סיבה להשתמש בהן.
19. לילדים שמים שעוונית, לא? לא. המזרנים של העריסות והמיטות דוחים נוזלים, במקרה של תאונות ודליפות. שעוונית מיותרת ואפילו קצת מסוכנת, מפני שהיא עשויה מחומר לא נושם.
20. ומה עם חיתולים? איזה סוג? כאן נדרשת עבודת הכנה. אתם יכולים להיכנס לאתרים של חברות החיתולים, ולבקש דוגמיות בדואר. כשתחזרו הביתה נסו את הסוגים השונים, ואז תלכו לקנות. גם כמה יהיו לכם השלמות לעשות.
סמנו וי: רשימת ציוד לתינוק חדש