לא מעט גברים נגררו לאולם הקולנוע כדי לצפות, בהוראת בת הזוג, בסרט המפונפן "מארגנת החתונות" עם ג'ניפר לופז. טרנד מארגנות החתונות, שסחף את ארצות הברית בעשור החולף, מפנה את מקומו ליורש רענן - מארגני התינוקות.
מארגני התינוקות הם אנשי מקצוע שנשכרים על ידי זוגות שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם ההורות, ומבקשים לקדם את פניו של הרך הנולד באמצעות תכנון קפדני ופרטני.
סטייסי בלקמר, מורה למתמטיקה בת 31 שנמצאת בהריון עם תאומים, עשתה חשבון פשוט ושכרה מארגנת, לאחר שהבינה במה כרוכות ההכנות ללידה. "הייתי המומה רק מסקירת העגלות", היא סיפרה בראיון לרשת NBC. "לכל אחד היתה דעה אחרת לגבי איזו מהן אני צריכה לקנות".
מארגת התינוקות הפרטית של הזוג בלקמר תעזור להם בסידור החדר של התאומים, הפיכת הבית למתחם בטיחותי, קניות של בגדי הריון ועוד. בשנים האחרונות החלו לפעול בארה"ב עשרות מארגני תינוקות, שכבר טרחו להקים לעצמם ארגון עובדים מסודר.
"אנחנו עוזרים לאנשים להתכונן לבואו של התינוק עם כל המידע והמחקר הנדרש", אומרת מליסה מוג, נשיאת הארגון. "המטרה הבסיסית היא להוריד את רמות הלחץ ולחסוך לכם בזמן, כדי שתוכלו להשקיע זמן איכות במה שבאמת חשוב לכם".
"ניצחון נשי"
בנוסף, מציעים המארגנים שירותים כמו מחקר מקיף על מוצרי תינוקות מומלצים, ראיונות למטפלות עתידיות או תומכות לידה. מרבית הלקוחות הן קרייריסטיות עסוקות או נשים שמתגוררות רחוק מהמשפחה. שעת יעוץ מתומחרת בין 50 ל-150 דולר, ואפשר גם לקנות חבילת שעות כוללת בעלות של מאות ועד אלפי דולרים.
איימי בליר, 43, עתידה ללדת את בתה הראשונה בחודש מאי הקרוב. בליר, מנהלת משאבי אנוש בכירה מדנוור, ארה"ב, מודה כי היתה יכולה לעשות בעצמה את רוב מה שהמארגנת עושה עבורה, אבל לה ולבעלה פשוט אין זמן. שניהם בחרו בשירותיה של אפריל ביץ', שהתחייבה להיות זמינה עבורם בשבועות הסמוכים ללידה.
"האמהות היום נראות אחרת מאמהות לפני 15 שנה", אומרת ביץ'. "הן עוצמתיות, חזקות ובעלות ידע. נשים היום יודעות שזה בסדר לבקש עזרה, וזה סוג של ניצחון נשי".
הפסיכולוגית ההתפתחותית פרופסור קרי סמדלי אומרת כי התופעה עשויה להעיד על הקושי של הורים בימינו להתמודד עם הציפיות הבלתי אפשריות של הסביבה. לטענתה, הורים מגיעים למצב של חוסר ביטחון, בו הם לא יכולים לסמוך על האינסטינקטים שלהם, וזקוקים למומחה.
אף אחד לא טוען שהתענוג, ששייך למחלקת הפינוקים שבעלי אמצעים יכולים להרשות לעצמם, הוא דבר הכרחי. "זה בסך הכל הופך את תקופת המעבר לחלקה יותר ומלחיצה פחות", מסבירה בלקמר.