במהלך ההתארגנות לקראת התינוק החדש, בוודאי יצא לכם כבר לשמוע ש"על בטיחות לא מתפשרים". נכון שגם על נוחות, איכות ויופי לא מתפשרים, וכל חוסר הפשרנות הזה כבר חפר לכם יופי של בור בארנק, אבל אי אפשר להדגיש מספיק עד כמה חשיבותו של מושב הבטיחות מכרעת במקרה של תאונה, חלילה; תחסכו בדברים אחרים, אבל אל תוותרו על מושב בטיחות מצוין.
הנה טיפים שיעזרו לכם לבחור את מושב הבטיחות המוצלח ביותר עבורכם.
אז איך בוחרים?
1. מושב בטיחות או סלקל? בגדול, מגיל לידה סלקל קטן נוח יותר לתינוק מאשר כיסא בטיחות גדול, ולכן עדיף לרכוש בתחילה סלקל ובהמשך (בדרך כלל סביב גיל 8-9 חודשים) - לעבור למושב בטיחות. אבל זה לגמרי נתון לשיקולכם.
אם אתם בוחרים לרכוש כיסא בטיחות שמתאים לתינוקות בני יומם, ודאו שיש בו תומכי ראש, שניתן להתקין אותו נגד כיוון הנסיעה בזווית של 45 מעלות, ושהוא מרופד ועוטף דיו.
2. המלצות. כל בכל דבר, גם כאן המלצות וביקורות מחברים יכולות לעזור מאוד. תנו דעתכם במיוחד על דעות של הורים עם רכבים דומים לשלכם בגודלם. אם למשל אתם נוהגים ברכב קטן, אל תקנו מושב בטיחות אמריקאי עצום בגודלו שמיועד לוואנים רחבים. כמו כן, אן התינוק שלכם נולד משקל נמוך, סביר שיהיה לו פחות נוח במושב בטיחות ענק.
3. שימו לב לתו תקן ולתאריך התפוגה של מושב הבטיחות. כל מושב בטיחות חייב לעמוד בתקן האירופאי או האמריקאי.
כמו כן, על כל מושב שכזה רשום תאריך, וחשוב לבדוק אותו, גם אם החלטתם להשאיל או לקנות מיד שנייה. התאריך נקבע בין חמש לשש שנים מזמן הייצור. שימו לב גם למצבו של הכיסא; דעו שצריך הרבה פחות מתאונה דרמטית כדי לפגום ביעילותו. מספיק שימוש יתר או אחסנה בשמש כדי לרופף אותו ולהפוך את מושב הבטיחות לקישוט חסר תועלת, שעלול לגרום לאסון ברגע האמת.
4. בקשו מהמוכר הדגמה ברכב הפרטי. וגם עזרה בהתקנה אם אפשר – זאת לאחר שמכל מושבי הבטיחות, מצאתם אחד שנראה לכם. תמיד כדאי לתרגל "על רטוב", עם התינוק שלכם בתוכו ועם המוכר לידכם שיסביר כיצד בדיוק לחגור את התינוק, איך להתקין ולהוציא את המושב וכו'. אם זה נראה לכם מסובך מדי או לא מתאים, בשלב הזה תמיד תוכלו לחזור לחנות ולבחור מושב חדש שייראה לכם יותר.
5. התייחסו לשיקולים נוספים שעושים חיים קלים. ריפוד נעים וכביס שנשלף בקלות, התקנה קלה וכמובן - בסיס לרכב (בעיקר אם אתם מניידים את הסלקל בין כמה מכוניות, אבל גם אם לא).
6. אתם ממש לא חייבים לקנות סלקל שמתחבר לעגלה שבחרתם. להפך, אם אתם נוטים לעצלנות אולי עדיף אפילו שתמנעו מעצמכם את האופציה להעביר את התינוק הישן מהמכונית ישר לעגלה בתוך הסלקל, מכיוון שרופאי ילדים וארתופדים טוענים בתוקף שעדיף להשאיר את התינוק בסלקל כמה שפחות זמן, מחשש ללחץ על עצם הזנב ועמוד השדרה.