אם יש לכם לפחות אמא טרייה אחת ברשימת החברים, בימים האחרונים מוצף גם הפיד הפייסבוקי שלכם בתמונה הנושאת את הכיתוב: "אני לא רוצה לישון כמו תינוק – אני רוצה לישון כמו בעלי". ואכן, מעטים הגברים שקופצים מהכרית עם כל ציוץ בכי של התינוק. כמובן שיש אבות נפלאים, שקמים לתינוק מיליון פעמים בלילה ומאפשרים לאמא לישון, אבל לרוב הם זקוקים להנעה קטנה לפעולה, תיווך של בת זוגם האהובה שתסב את תשומת לבם לעובדה שהתינוק ער. תגידו דיכוי פטריארכלי, תגידו שמיעה סלקטיבית – אבל עכשיו, למרבה הזוועה, יש להם פתק מרופא. הם לא עושים את עצמם – הם באמת לא שומעים.
גברים אדישים, נשים מנתרות
ואולם, לא מדובר כאן בחוסר צדק משווע בלי סיבה נראית לעין. החוקרים מסבירים כי המוח הנשי צריך להיות רגיש יותר לקולות של תינוקות כדי להפעיל ביעילות את "רפלקס שחרור החלב" – אותה תגובה אוטומטית שגורמת לנו להרטיב את החולצה כשאנחנו רואות תמונה של התינוק שלנו, או אפילו רק חושבות עליו. עם זאת, מכיוון שבעידן המודרני גם אמהות צריכות לישון, רצוי לגרום לאב החרש זמנית לקחת חלק פעיל יותר בהתעוררויות הליליות של הצאצא, או לפחות לפצות על אי הקימה הלילית בביצוע מטלות אחרות.
"גברים ונשים שונים במהותם, ואין ספק שקשיים וקונפליקטים סביב גידול הילדים ומשימות החיים המשותפים מהווים נייר לקמוס של מערכת היחסים הזוגית", אומרת טלי עיני אילן, יועצת אישית, זוגית ומשפחתית. "למרות השוני, כאשר הזוגיות טובה ומבוססת על תקשורת נכונה, הקשבה, הבנה ורגישות, נראה שותפות בחלוקת הנטל, למרות השוני הביולוגי. בשנים האחרונות אנו נוכחים לפגוש את מה שנקרא 'הגבר החדש': איש קריירה, שיתעורר ויקום בלילה לילדיו, המהווה שותף מלא בגידול הילדים ובכל תחומי החיים המשותפים. מניסיון שלי, ייעוץ זוגי המטפל בכעסים, במאבקי הכוחות ומקנה מודעות וכלים מעשיים, מוביל לתקשורת טובה, אכפתיות, התחשבות ותחושת שותפות מלאה. כל שינוי במשפחה, גם אם משמח כמו תוספת של ילד (ראשון או נוסף) מצריך שינוי והערכות מחדש של בני הזוג, אם יש כלים לטפל בשינוי הזה, כולם יוצאים נשכרים".
>> הריוניות מצלמות את עצמן
>> תעזבו את קים קרדשיאן והבטן שלה בשקט!
>> אישה בהריון היא הכי יפה שיש: שלב ההוכחות