הפסיכולוגית ג'סיקה צוקר הייתה בשבוע ה-16 עם הילד השני שלה כשעברה הפלה. היא החליטה לשבור את חומות השתיקה סביב הנושא ופתחה חשבון אינסטגרם מנחם עבור נשים שעברו חוויה זהה
ליה אור | מערכת מאקו הורים | פורסם 06:18 21.08.17
הפסיכולוגית ג'סיקה צוקר, הייתה בשבוע ה-16 עם הילד השני שלה כשעברה הפלה. צוקר היא פסיכולוגית המתמחה בבריאות נפשית של אמהות, והיא בילתה כמעט עשור כשבין לקוחותיה הרבה נשים שעברו הפלות והגיעו כדי לעבד את החוויה. אבל רק כשזה קרה לה, צוקר הבינה את הסטיגמה ואת ההשקטה שיש סביב נשים שחוות הפלות.
היא החליטה לעבד את חווית האובדן שלה בעצמה, וישבה לכתוב מאמרים שונים בנושא. היא הוסיפה את ההאשטג #IhadAmiscarriage – הייתה לי הפלה. היא ראתה שהחוויה עושה לה ולנשים אחרות טוב, ולכן החליטה לפתוח חשבון אינסטגרם בעל אותו השם, וככה נולד החשבון IHadAMiscarriage בשנת 2015, על מנת שגם נשים אחרות יוכלו לתייג את החשבון ולהעלות את הסיפורים האישיים שלהן על האובדן העצוב שעברו. "זה מאוד עצוב אבל הפלות הן מאוד מאוד שכיחות", אומרת צוקר למגזין SELF, "אבל נשים עדיין מרגישות מאוד לבד כשזה קורה להן".
A post shared by Jessica Zucker, Ph.D. (@ihadamiscarriage) on
על פי ארגון המיילדות והגניקולוגיה האמריקאי, 10 אחוז מההריונות מסתיימים בהפלה, ונשים רבות מאבדות הריון עוד לפני שהן ידעו בכלל שהן בהריון. רוב ההפלות מתרחשות בטרימסטר הראשון, ובערך 50% מהן קורות בגלל בעיות כרומוזמליות בעובר. החוויה הפרטית של צוקר התרחשה דווקא בטרימסטר השני. "ההריון הראשון שלי הלך חלק ובלי שום בעיות", היא אומרת, "ובאותו זמןן ישבתי בקליניקה עם נשים שחוו הפלות, לידות שקטות, אובדן תינוקות. זה לא גרם לי לחרדות, ידעתי שאני אהיה בסדר. כמה שנים מאוחר יותר החלטנו לנסות שוב. נכנסתי להריון שוב די מהר, ואחרי 16 שבועות התחילו לי דימומים קלים".
A post shared by Jessica Zucker, Ph.D. (@ihadamiscarriage) on
לאחר מכן התחילה לצוקר לידה, והיא ילדה לבד בבית, כאשר היא חותכת לבד את חבל הטבור ומדממת מאוד. בעלה חזר הביתה והבהיל אותה לבית החולים, שם עברה פרוצדורה ללא אלחוש להסרת השלייה ושאריות ההריון. "אחרי שעתיים חזרתי הביתה, ולא הייתי בהריון יותר", היא מספרת. "זה היה אחד הדברים הקשים שעברתי בחיי. זה היה מאוד טראומתי".
A post shared by Jessica Zucker, Ph.D. (@ihadamiscarriage) on
הבדיקות הראו שלעובר אכן היו אנומליות בכרומוזומים, וסביר שצוקר הייתה מחליטה על סיום הריון בכל מקרה. לאחר זמן מה היא ובעלה החלו לנסות שוב, צוקר נכנסה להריון וילדה תינוק בריא. "הריון אחרי אובדן הוא חזרה ללב הטראומה", היא אומרת, "את אמורה להיות שם במשך 9 חודשים שלמים, כל יום. האובדן שלי השפיע על המטופלות שלי, הוא ניחם אותן וגם הפחיד אותן, אבל מהמקום הזה באמת יכולתי לשנות באופן עמוק ומהותי את ההסתכלות על העבודה שלי, הבנתי את אותן נשים מבפנים עכשיו".
מאז החוויה שעברה צוקר היא מנסה לעורר מודעות לנושא, על כמה שכיחה הפלה ועל איך עוזרים לנשים להתמודד עם תחושות הבושה וחוסר האונים. "מחקרים מראים שנשים חוות טראומות, בושה, האשמה עצמית ואשמה אחרי אובדן הריון".
דרך חשבון האינסטגרם הזה, ודרך פעולות מודעות שהיא עושה מדי שנה באוקטובר, החודש שבו איבדה את ההריון, צוקר מקווה להראות לנשים ואמהות שהן לא לבד. "אנשים מכירים בכוחה של הקהילה, ברגע שמוציאים את הכל החוצה. אני לא צריכה להכיר אותך, כי זאת מדיה חברתית, אבל אני מכירה את כל הרגשות שאת מרגישה. חלק מזה הוא באמת להראות שאנחנו הרבה יותר דומים ממה שאנחנו חושבים".