מערכת Hestia H110: אהבה ממבט ראשון בין הורה למכשיר חשמלי
מילא תחושת הביטחון הנעימה שאתם בקשר רציף עם התינוק. המכשיר הזה יספק לכם הרבה יותר מזה. העובדה שהתמונה שלו צבעונית, ברורה ורציפה ושהוא מאתר כל סאונד בחדר ובסביבתו תגרום לכם להיות שקטים; שאר הפיצ'רים שלו יגמרו לכם להרגיש שאתם יכולים להשתלט על העולם. טוב, האמת היא שבשביל כזה מחיר היינו מצפים שהוא גם ישכיב את התינוק לישון ויעמוד ויטפח לו על הטוסיק עד שירדם, ואת זה הוא לא עושה. את כל שאר הדברים? בהחלט כן.
למרות החזות הלאו-טקית, יש לו מסך מגע שמציע לכם תפריט די עשיר של אפשרויות. אי אפשר לומר שהוא ידידותי מדי למשתמש, וכן צריך לקרוא את ההוראות הפשוטות כדי להבין איך להתמצא בתפריט – אבל אחרי כוונון אחד להעדפות שלכם לא תצטרכו להתעסק איתו יותר מדי. ההפעלה השוטפת שלו, לעומת זאת, קלה שבקלות. למעשה, למוניטור הזה יש רק שני כפתורים: אחד שמציע לכם לעשות זום אין ולוודא שהמוצץ עדיין בפה של הילד, וכפתור און/אוף. סה-טו. אההה, כשנכנסים לזום אפשר גם לשלוט במצלמה ולהניע אותה מצד לצד, לבדוק שהשמיכה לא נפלה ושהילד מכוסה מכף רגל ועד ראש. לחיצה ארוכה על אותו הכפתור תאפשר לכם לפנות אל הילד בדברים, בין אם זה "ששש, אבא כבר בא" או "ראיתי אותך! תחזיר מיד את הראש למזרן". אמרנו כבר שאנחנו מאוהבים במכשיר הזה?
עוד בתשעה חודשים:
- איך מרגישים צירי לידה?
- >> רופאים חילצו עצמות עובר שנותר בבטן אמו במשך 38 שנים
- 7 דברים שלא בטוח ידעתם על משקל של תינוקות
אהבנו מאוד גם את היכולת של המוניטור להתחשב בנו, ולא להפריע לנו יותר מדי. אם התינוק ישן ושליו, הוא יודע להיכנס למצב שקט ולא לטרטר במוח עם שלל צפצופים או הפרעות אחרות. אתם יכולים להגדיר בדיוק אחרי כמה זמן הוא יעבור למצב הזה – אחרי 30 שניות של שקט, דקה, שלוש דקות או לעולם לא. כמובן שבהישמע כל רחש קטנטן בסביבת המצלמה המכשיר מיד לקום לתחיה ויזעיק אתכם.
והוא גם יכין לכם קפה! טוב, לא
להבדיל ממכשירים אחרים שניסינו, את המוניטור הזה לא צריך להטעין לעיתים תכופות והסוללה שלו מתפקדת זמן רב גם כאשר הוא לא נמצא בשימוש פעיל. התדר שלו חזק במיוחד ונקלט היטב למרחק, ויש למצלמה שלו ראיית לילה אוטומטית וברורה למדי, שמופעלת ברגע שהחדר חשוך. מה עוד? הוא יודע להתריע בפניכם על טמפרטורה קיצונית בחדר, הוא יכול לנגן לתינוק 3 מנגינות שונות (אנחנו מוותרים, תודה) וגם להדליק אור בחדר שלו, לבקשתכם (באמת!). אפשר לכוון בו שעות מעורר. יש לו אנטנה נשלפת ואפשרות להתקין אותו על החגורה או להעמיד על כל משטח. הוא יודע להכין קפה ומגיש אותו לצד עוגיות במילוי פטיסייר דבש. טוב, בשלב הקפה והעוגיות כבר הגזמנו. כל השאר אמת לאמיתה.
כן, הפלא הזה עולה לא מעט, 899 שקלים. האמת היא שספק אם היינו רוכשים לעצמנו מכשיר במחיר כזה, אבל נעים לדעת שאם כבר משלמים – בהחלט יש תמורה מעולה למחיר. יכול להיות מושלם לקניית מתנה קבוצתית או משפחתית לבואו של תינוק חדש למשפחה. להשיג בצוציק.
אפליקציית מוניטור מאכזבת
לפני שמצאנו את שאהבה נפשנו, הכרנו עוד כמה מכשירי מוניטור לחדרי תינוקות. האופציה הזולה והטובה ביותר היא לטעמנו האינטרקום הדיגיטלי 2012 של מוטורולה, שעולה בשילב 279.99 שקלים. הוא לא כולל שידור וידאו אלא רק סאונד, וזה מספיק בהחלט. הוא אמין, פשוט ונוח – ומציע האזנה רציפה לרחשי חדר התינוק. הוא יודע להשתתק כשהוא מזהה רעש לבן, ולחזור לפעולה כשנשמע קול בחדר. הוא יתריע כמובן כשייצא מטווח קליטה. חוץ מזה, הוא לא יודע לעשות כלום – וגם זה בסדר.
האפשרות היקרה והמומלצת פחות היא מכשיר אינטרקום אלחוטי עם מצלמה המשדר לסמארטפון, מדגם In.Sight של פיליפס. ההתנסות שלנו באפליקציה אכזבה פעם אחר פעם: התדר נותק, השידור נקטע, וגם כאשר הייתה קליטה – התמונה והסאונד הגיעו אל הסמארטפון שלנו באיחור של יותר מ-20 שניות, שהן די הרבה בשביל תינוק צורח. האפליקצייה מתקשרת עם המצלמה דרך ויי-פיי, מה שאומר שכאשר אתם יוצאים מהטווח היא יוצאת משימוש. אתם יכולים להמשיך ולהיות בקשר עם המצלמה דרך אתר האינטרנט, אבל אז בשביל מה התקנו אפליקציה?
כן צריך לציין שהאפליקציה מאפשרת צילום והקלטת וידאו, דיבור אל התינוק מהנייד שלכם, ראיית לילה ונתוני טמפרטורה ולחות עדכניים מחדר התינוק. אנחנו לא נהנינו מהשימוש בה, לא סמכנו עליה ולא ממש הצלחנו להשתלט על כלל הפונקציות שלה. בנוסף, השימוש בה מן הסתם מחסל את סוללת הנייד במהירות, מה שמגביל את זמן השימוש. המחיר, לעומת זאת, מרקיע שחקים: 990 שקלים. להשיג בשילב.
אופציית יקרה רק מעט פחות אך טובה יותר היא מערכת Hestia H100: היא עולה 699 שקלים, ומציעה גם היא מוניטור וידאו עם ראיית לילה. אין בה אפשרות לדבר אל התינוק, אבל מצאנו אותה אמינה מאוד ונוחה מאוד, שני הקריטריונים החשובים לנו ביותר. להשיג בצוציק.