מועדון ה'הסיינדה' המיתולוגי שפעל בשנות ה-80 במנצ׳סטר, הוכר על ידי בריטניה השבוע כאתר מורשת לאומי. הוא מצטרף לאולפני 'אבי רואד' המיתולוגיים, עיר לידתו של שייקספיר וביתו של הסופר צ׳רלס דיקנס, והופך לאחד מ-10 אתרי מורשת בריטיים בקטגוריית מוזיקה וספרות. ההסיינדה הוקם על ידי טוני ווילסון, מבעלי חברת "פאקטורי רקורדס".

ווילסון היה האיש שעמד מאחורי כמה מהלהקות המצליחות ביותר שיצאו ממנצ'סטר, כמו ג׳וי דיוויז׳ן, ניו אורדר, האפי מאנדייז ועוד. הוא החל את דרכו כמגיש תכנית מוזיקה מקומית פורצת דרך ואנרכיסטית ואף היה מהראשונים שגילו את אבות הפאנק "הסקס פיסטולס" בתכניתו.

"פקטורי רקורדס" פרצה את גבולות מנצ'סטר והביאה את וילסון להקים את מועדון ההסיינדה, שהחל למשוך אליו קהל עצום והתאפיין בסגנון מוזיקלי של טכנו ואסיד האוס. שם, לטענתו, הריע הקהל בפעם הראשונה לדיג'יי. אפשר להגיד שבמועדון הזה נולדה התרבות שהפכה את הדיג'יי לאלוהים.

למרות הצלחת המועדון, ווילסון לא זכה להתעשר ממנו בשום שלב בגלל אופי הניהול עליו הקפיד - דמי כניסה מינימליים יחד עם מחירי אלכוהול מגוחכים. המועדון נסגר ב-89' אחרי שאחד המבלים ששהו במקום מת ממנת יתר של סמים. המועדון נפתח מחדש ונסגר שוב זמן קצר אחר כך, ב-91'. שש שנים לאחר מכן ניסו הבעלים לפתוח מחדש, אבל חוו כישלון כלכלי קשה. פיטר הוק, חבר להקת ניו אורדר, סיפר ש"המקום הפסיד בשנותיו האחרונות כ-18 מיליון פאונד. הוק גם כתב את הספר "ההסיינדה: איך לא לנהל מועדון", שמספר על נפילתו של המוסד המפורסם.

למרות הסוף העגום נחשב לאבן דרך בתחום חיי הלילה בבריטניה ובעולם כולו. המועדון הונצח בסרט "אנשי המסיבות" שיצא ב-2002 והציג את דמותו השנויה במחלוקת של ווילסון ואת השפעתו על סצינת המוזיקה והמועדונים. בנוסף לכל זה הוא גם אירח את מדונה בהופעתה הטלוויזיונית הראשונה באנגליה ב-1983. יותר מורשת מזה - אין.