מתי האוכלוסייה מאמצת טכנולוגיה חדשה? על פי מדד מקובל, ברגע שהיא מגיעה לרבע מהאוכלוסייה, סימן שהיא נפוצה. לחשמל זה לקח 46 שנה, לטלפון זה לקח 35 שנה, לרדיו 31 שנה, לטלוויזיה 26 שנה. לאינטרנט מנגד זה לקח בסך הכל 7 שנים. ומה עם Chat GPT? במקרה הזה, הקו ישר. לקח לבינה המלאכותית 60 יום להגיע ל-100 מיליון משתמשים. גם סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, התראיין לאחרונה לפודקאסט של ביל גייטס ואישר שזו הולכת להיות המהפכה הטכנולוגית המהירה ביותר. השבוע עסק הפודקאסט בכל החדשות האחרונות בתחום ה-AI.

אמזון, השליטה הבלתי מעורערת בעולם הענן עם ה-AWS שהמציאה למעשה את הקטגוריה הזאת, נמצאת מאחור בכל מה שקשור ל-AI. כשמריצים שאילתא ל-Chat GPT, הוא פונה לענן של מיקרוסופט. אם לאמזון לא תהיה תשתית AI מספיק חזקה יכולה להיות שהענן שלה, ה-AWS, ייפגע בצורה משמעותית. מדובר בהכנסה המרכזית שלה וייתכן שגוגל ומיקרוסופט ינצחו אותה, כי להן כאמור כן יש תשתית AI חזקה.

עוד בגזרה, רשימה חדשה ונחשבת מחלקת ציונים למודלים של שפה. במקום הראשון מודל קלוד (Claude) של חברת אנתרופיק, כאשר במקום השני ניצב GPT-4. בהתאם להישג המרשים הזה, אמזון הודיעה השבוע שהיא משקיעה באנתרופיק 4 מיליארד דולר, ההשקעה הכי גדולה אי פעם של אמזון באיזשהו סטארטאפ. עוד ברשימה ניתן למצוא את מיסטרל, חברה צרפתית קטנה יחסית חדשה שגייסה כבר 100 מיליון דולר. במודל העסקי שלה היא יותר ליברלית, יש לה מודל בתשלום ומודל בקוד פתוח. זו החברה השנייה שמיקורסופט מציעה על בסיס הענן שלה, Azure (אחרי OpenAI).

המלך הבלתי מעורער של ה-AI הוא כמובן ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה. אנבידיה שולטת בשבבי הבינה המלאכותית של העולם - והמחירים גבוהים בהתאם. חברות כמו גוגל, סמסונג ועוד החליטו שהן חוברות יחד כדי להקים פרוטוקול חדש שיהווה אלטרנטיבה לזה של אנבידיה, ומעניין לעקוב מה יקרה.

ג'נסן הואנג, מנכ
ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה|צילום: JOSH EDELSON/AFP via Getty Images

ונסיים בדבר אופטימי: ה-AI נכנס לאתר Khan Academy, פלטפורמה המציעה קורסים בחינם במגוון של נושאים, במה שמוגדר כבית הספר האונליין הגדול בעולם הפועל במסגרת עמותה ללא כוונת רווח. במקרה הזה, הבינה המלאכותית היא לא איום, אלא הזדמנות. הפעם זה בצורה של מורה-צ'אטבוט שאפשר להתייעץ איתו בנושאים לימודיים. האתגר הוא ללמד את ה-AI שלא לפתור את התרגילים עבור התלמידים, אלא לסייע להם. אז האם הטכנולוגיה תדרדר את הכישורים הטכניים של בני האדם, תהפוך אותם ליותר תלויים, תבטל משרות - או דווקא תסייע לקדם את האנושות? נחייה ונראה.

לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן

>> בזמן שעבדתם, פרק 172 - הדרמה הפוליטית מאחורי החרם האמריקאי נגד טיקטוק