הפרק השבוע עוסק בעתיד הסטארטאפים, החברות הקטנות שמביאות את הרעיונות המהפכניים של עולם הטכנולוגיה. נשאלת השאלה, מהם התחומים הכי בוערים כיום בעולם הסטארטאפים ולאן הולכים מכאן. כדי להבין את זה, שווה להעיף מבט בתחזיות של האקסלרטור Y combinator, מאיץ הסטארטאפים המצליח בעולם שעומד מאחורי כמה הצלחות גדולות כמו טוויץ' (Twitch) ורדיט (Reddit). אפילו סם אלטמן, מנכ״ל OpenAI, היה במחזור הראשון של האקסלרטור עם סטארטאפ שהוא מכר בסופו של דבר. מאז העולם התמלא באקסלרטורים, ועדיין Y combinator נותר אחד מהגופים עם האימפקט הגדול ביותר בעולם.
כעת, Y combinator מפרסם תחזית עתידית לגבי סוג הסטארטאפים שהוא מחפש להשקיע בהם בשנים הקרובות. בין היתר, בינה מלאכותית ואנרגיה מתחדשת. בתחום הבינה המלאכותית, הדרישה היא לפתח מודלים קטן ומקצועיים יותר, שהם לא המודלים הגדולים שאנחנו מכירים כמו ChatGPT. ואיך העתיד הזה נראה מבחינה כלכלית? ב-2030, רוב החברות הבורסאיות שיזנקו יהיו חברות טכנולוגיה, כאשר 40% יהיו חברות AI. האימפקט הכלכלי של ה-AI יהיה עצום, אפילו יותר מטכנולוגיות שהתרגשנו מהן בעבר, כמו רכבים אוטונומיים.
בינואר 2020, בסך הכל לפני 4 שנים, ההערכה הייתה שעולם הבינה המלאכותית יתקיים בערך עוד 80 שנה. בקצב ההתקדמות הנוכחי מנגד, בשנת 2026 או 2027 הבינה המלאכותית תוכל כבר לעקוף את האדם. ההתקדמות בתחום היא אקספוננציאלית, ולכן לא מופרך שבעוד שנה או שנתיים נמצא את עצמנו עם מחשבים יותר מתוחכמים מאיתנו.
מסיושי סאן הוא אחד מהמשקיעים הבולטים בעולם, שהיה אחראי בין היתר להשקעה בג'ק מא, מקים עליבאבא. הוא השקיע במאות רבות של חברות, אך רובן התרסקו. עוד הוא ידוע בתור מי שהשקיע באדם נוימן, מייסד WeWork. כעת גם הוא מתכוון להיכנס בצורה משמעותית יותר לעולם ה-AI. "אני מאמין שמחשבים או בינה מלאכותית יגברו על האנושות", הוא אמר בנאום לאחרונה.
מה הבעיה בחזון שלו? שהוא לא לבד בעולם, ויש בעולם הזה כבר 2 אנשים חזקים במיוחד - סאם אלטמן מ-OpenAI וסאטיה נאדלה, מנכ״ל מיקרוסופט. בנוסף, מסתכל על זה מהצד מנכ"ל אנבידיה, שיודע שהתקדמות ה-AI תלויה בכך שהיא תהפוך לנגישה לכולם, ושלא יצטרכו להשקיע סכומי עתק כדי להפוך אותה לנגישה.
לצפייה בפרק המלא באפליקציית 12+ לחצו כאן
>> בזמן שעבדתם, פרק 167 - הטכנולוגיה שיכולה להרוס את תעשיית הבידור בהוליווד