בעידן האינטרנט, כבר לא צריך לצאת מהבית כדי לערוך קניות. אמנם, בישראל תחום השופינג אונליין עדיין לא מקובל כמו בארה"ב, אבל הוא נמצא בעלייה מתמדת, ויותר ויותר ישראלים מגלים את חוויית הקנייה החדשה – קנייה בלחיצת כפתור. אם פעם אתרי הקניות הישראלים התרכזו בעיקר בטלוויזיות ובמוצרי חשמל, היום ניתן להשיג מגוון רחב הרבה יותר של מוצרים – החל מהלבשה תחתונה ועד רהיטים.
זו בדיוק הסיבה שגם אנחנו ב-mako התחדשנו השנה באתר מדליק, סטייל ריבר, שמציע תכשיטים ואביזרי אופנה של מעצבים במחירים מיוחדים, ודילים שווים מחכים לכם גם בדיל היומי. ואם כל זה לא מספיק לכם - קבלו את חמשת האתרים המומלצים שלנו לשופינג אונליין:
וואלה שופס – אתר הקניות הגדול בישראל
למה מגיע להם: אם ביצעתם קנייה כלשהי אונליין בישראל, סביר מאד להניח שאת וואלה שופס אתם כבר מכירים היטב. אתר הקניות הגדול בישראל, שנבחר לטוב בתחומו גם בשנה שעברה, מציע אלפי מוצרים במגוון קטגוריות - החל בטלוויזיות, עבור בכלי בית וכלה בכרטיסים להופעות וסרטים. לחוששים לרכוש באמצעות כרטיס אשראי ברשת מבטיח וואלה שופס כי תהליך הרכישה הוא מאובטח ומוצפן, ובטוח יותר מאשר תשלום במסעדה.
עוד מתחייב האתר להחזיר ללקוח את כספו במידה ולא קיבל את המוצר. האתר מעוצב בצורה נוחה וקלה להתמצאות, ומציע שתי שיטות תמחור – מכירה קבוצתית בה המחיר קבוע, ומכירה אישית בה אתם מתבקשים להציע הצעות למחיר שאתם מוכנים לשלם על המוצר. בסך הכל, מעניק האתר חוויית רכישה טובה, ואם היה היה תומך בצורה מלאה גם בדפדפנים שאינם אקספלורר, כמו כרום למשל, אז היינו אפילו עוד יותר מרוצים.
שורה תחתונה: כמו סופרמרקט ענק, שיש בו (כמעט) הכל
גרופר – אתר לקניות חברתיות
למה מגיע להם: גרופר הוא אחד מכמה אתרים ישראליים חדשים שצצו ברשת בהשראת אתר גרופון, שהמציא בארה"ב את הקופון מחדש, ושילב אותו עם הרעיון של קבוצת רכישה. ככה זה עובד: האתר מציע מדי יום מוצר או שירות במחיר מוזל במיוחד, ואם יש מספיק אנשים שמעוניינים לקנות אותו – יש עסקה, ואתם מקבלים קופון למימוש בבית העסק. כיוון שהוא אתר חדש בתחום חדש, רוב ההצעות בגרופר הן עדיין לעסקים קטנים כמו מסעדות (מוכרות יותר או פחות) או מכוני ספא. אבל אם אתם נופלים על דיל שבדיוק מתאים לכם – אתם יכולים לגלות מציאות במחירים שווים בהחלט, כמו חבילת פדיקור ומניקור ב-99 שקל בלבד.
כדי לראות את ההצעות אתם צריכים להירשם לאתר, והדילים יגיעו אליכם מדי יום למייל. כיוון שמדובר בתחום שנמצא בחיתוליו בישראל, קשה לצפות האם הטרנד יתפוס כאן או לא, אבל אם כן – גרופר עשוי להיות אחד המרוויחים הגדולים שלו.
שורה תחתונה: תתחילו להתרגל לרעיון של קבוצות רכישה בכל התחומים האפשריים
זאפ – השוואת מחירים באינטרנט
למה מגיע להם: את זאפ אין באמת צורך להציג. אתר השוואת המחירים הגדול בישראל מככב זו השנה השנייה ברשימת אתרי הקניות הטובים ביותר שלנו, ובינתיים נראה שזה לא הולך להשתנות בקרוב. אין כמעט קנייה שלא עוברת בשלב כלשהו בזאפ, גם אם את הרכישה הסופית אנחנו מבצעים בסוף בחנות אמיתית ולא וירטואלית. האתר מציע פילטרים רבים לחיפוש מפולח, מה שמקל על ההתמצאות, מדריכי קנייה בתחומים שונים וכן מנועים להשוואת שירותים שונים כמו ביטוח. לאתר גם מערכת דירוג של החנויות המציגות בו, וכן אפשרות לכתוב תגובות וביקורות של הגולשים למוצרים שרכשו או לחנויות שקנו בהן. לביקורות אלה, לא פעם, היתה השפעה מכרעת על החלטת הקנייה שלנו.
שורה תחתונה: התחנה הראשונה לפני כל קנייה.
אפרודיטה – אתר להלבשה תחתונה, המאפשר רכישה מקוונת
למה מגיע להם: תודו שהפתענו אתכם. בכל זאת, אתר להלבשה תחתונה זה תחום די נישתי. אבל מה לעשות שבשוק הישראלי יש מעט מאד חנויות הלבשה – תחתונה או עליונה - שמאפשרות גם רכישה מקוונת, בסטנדרטים שמזכירים לנו אתרים מחו"ל. כל מי שנכנסה אי פעם לאתר ויקטוריה'ס סיקרט, יודעת שאפשר לבלות בו שעות על גבי שעות. אז אפרודיטה היא עדיין לא ויקטוריה, ועדיין – מדובר באתר מעוצב בצורה מזמינה ונוחה, עם היצע גדול למדי של לבני נשים והלבשת פנאי (כלומר, פיג'מות), תמונות גדולות וברורות, ואפשרות לזום על תמונת הבגד עצמו להגדלה נוספת.
אפשר לבחור מידה וצבע, לבצע תשלום באמצעות כרטיס אשראי ולחכות לשליח שיגיע עם הרכישה. אחד הדברים שבכל זאת הפריעו לנו היה העובדה שחלק מהקטגוריות היו ריקות (למשל, הלבשה תחתונה לגברים), או כללו פריט אחד בלבד (למשל, בגדי ים). אבל חוץ מזה - אחד האתרים המושקעים בעברית שראינו.
שורה תחתונה: אתר מושקע בסטנדרטים שלא מביישים אתרים בינלאומיים.
ערוץ הקניות – אתר האינטרנט של ערוץ הקניות בטלוויזיה
למה מגיע להם: כי אין עוד אתר ישראלי שאפשר למצוא בו מוצרים מצחיקים כל כך, שמוצגים בצורה רצינית כל כך. רוצים דוגמה? "קולע צמות" שעובד על סוללות (176 שקל), או "סנדלים מחטבים", שלפי האתר מנקזים (מה?), מעצבים ומחזקים, ואף מביאים לקבלת "רגליים דקות יותר" (אנחנו לא היינו בונים על זה) ב-174 שקל. חוץ מהמוצרים האלה, שרובם אגב שייכים ל"טיוי שופ אמריקה", תוכלו למצוא גם מגוון מוצרים קונבציונליים יותר, כמו טלוויזיות, מחשבים ונגנים, וכמובן שלל מחטבים ומכשירים לעיצוב הגוף.
אם אין לכם בעיה לקנות רהיטים באינטרנט, תוכלו למצוא כאן גם מבחר של מערכות סלון, מיטות, שולחנות ומה לא. כמו ברוב האתרים, גם תוכלו לבחור בין מכירות קבוצתיות במחיר קבוע מראש, או בשיטת ה"מכרז האישי", בה אתם מציעים הצעה לרכישת המוצר.
שורה תחתונה: המוצרים הכי קורעים באינטרנט הישראלי