איש מובטל מחפש עבודה (צילום: Sean Locke, GettyImages IL)
אל תתיאש, יש מלא אתרים טובים ברשת|צילום: Sean Locke, GettyImages IL

בסיטואציה הזאת, למרבה הצער, כמעט כולנו היינו פעם או נהיה בעתיד. משרה זמנית שנגמרה, משרה קבועה שהסתיימה לה, או סתם קיצוצים "בגלל המצב", ועכשיו צריך להתחיל לחפש פרנסה במקום חדש. אם בעבר החיפוש הזה היה כרוך בטביעה בערימות של עיתונים ובבזבוז דיו רב של טושים זוהרים, כיום כבר לא צריך לקום מהכיסא. מאות אתרי הדרושים ברשת מהווים פתרון זמין ונוח לכל אחד בחיפוש אחר הג'וב הבא.

למען האמת יש להודות שרוב אתרי הדרושים די דומים באופיים: רבים מהם נראים כמעט זהים וחלקם הגדול אף מציע את אותן המשרות בדיוק. ובכל זאת, כדי לעשות קצת סדר בבלגן, בחרנו עבורכם את חמשת אתרי הדרושים הטובים ביותר והשימושיים ביותר בישראל, שיסייעו לכם לצלוח בשלום את המסע לחידוש הקריירה. הבחירה לא הייתה קלה – באמת שיש המון אתרי דרושים טובים ברשת. הקריטריונים שנשקלו היו גם גודל ופופולאריות, אבל גם נוחות, חדשנות, ושימושיות. אז קדימה - לעבודה.

AllJobs

אתר alljobs (צילום: צילום מסך)
פורטל תוכן גדול ופופולארי. AllJobs|צילום: צילום מסך

מי אני: AllJobs הוא ככל הנראה אתר הדרושים הפופולארי ביותר בישראל. האתר כולל מנוע חיפוש משרות המרכז למעלה מ-30 אלף הצעות עבודה ממקומות שונים, וכן כלים שונים המסייעים לאיתור משרות - סוכן משרות השולח הצעות למייל, מחשבון שכר ועוד. באתר ניתן למצוא גם תכנים רבים בנושא חיפוש עבודה, קריירה, ראיונות עבודה ועוד.

למי מתאים: לכל מי שמחפש עבודה, אבל לא רק. מנהלים, סטודנטים, אנשי קריירה ואפילו צעירים שעובדים בחו"ל - כולם יוכלו למצוא כאן תוכן מעניין ומועיל סביב עולם התוכן הזה שנקרא "עבודה".

יתרונות: היתרון הגדול של AllJobs הוא היותו אתר תוכן גדול ושלם, בעיצוב נקי ונוח מאוד לגלישה. נכנסת ל-AllJobs - אתה יודע שאתה במקום הנכון, לא רק בשביל למצוא עבודה, אלא גם כדי להעשיר את עצמך במידע רב ובטיפים רלוונטיים. ב-AllJobs מתגאים במאגר של אלפי משרות בלעדיות הנבדקות על ידי צוות האתר, בשירות לקוחות הזמין לפניות הגולשים ובכלים שימושיים רבים.

חסרונות: חלק מהשירותים באתר ניתן בתשלום או רק לאחר הרשמה לאתר.

שורה תחתונה: דרוש לכל דורש.

JobMaster

אתר jobmaster (צילום: צילום מסך)
העיצוב מיושן, אבל מה לא עושים בשביל עבודה. jobmaster|צילום: צילום מסך
מי אני: לוח דרושים אינטרנטי מהגדולים ומהמוכרים בישראל. כמו באתרי דרושים רבים, גם ב-JobMaster ניתן לחפש הצעות עבודה באמצעות מנוע חיפוש לפי תחומי עיסוק, מיקום או לפי סוג המשרה. האתר כולל אלפי משרות חדשות, אפשרות לניהול חשבון אישי ולקבלת הצעות עבודה למייל, וכן אגף המיועד למעסיקים המחפשים עובדים.

למי מתאים: לעובדים המחפשים עבודה ולמעסיקים המחפשים עובדים.

יתרונות: ראשית – יתרון הגודל, עם למעלה ממיליון גולשים בחודש. בנוסף, מנוע החיפוש ברור וקל לתפעול ומציג את מספר התוצאות שיתקבלו בכל סינון. ב-JobMaster מתגאים בכך שאף משרה באתר לא לקוחה ממקורות אחרים ושכל שירותי האתר ניתנים בחינם.

חסרונות: העיצוב מעט מיושן ולא מזמין, האפשרות לבחירה מרובה במנוע החיפוש לא נוחה, ובתור לוח דרושים היה נחמד אם היו באתר תכנים משלימים נוספים סביב חיפוש העבודה.

שורה תחתונה: מאסטר בחיפוש.

Pickupjob

אתר pickupjob (צילום: צילום מסך)
פשוט פשוט פשוט. pickupjob|צילום: צילום מסך
מי אני: Pickupjob הוא אתר חיפוש משרות המרכז משרות מעשרות אתרי דרושים הקיימים ברשת. בדומה לאתר חיפוש גדול ופופולארי אחר, גם ל-Pickupjob מסך פתיחה שמכיל רק אלמנט אחד: מנוע חיפוש. הגולש נדרש להקיש מילת מפתח בחלון החיפוש (שם משרה, תיאור תפקיד וכדומה), ומקבל רשימת משרות מתאימות מאתרי הדרושים השונים. את התוצאות ניתן למיין לפי אזורים וגם לפי חיתוכים נוספים.

למי מתאים: אם אין לך סבלנות להתעסק עם מיליון קטגוריות ולמלא המון עמודות - זה האתר בשבילך. חוסך זמן שיטוט רב אינסופי בין שלל אתרי הדרושים.

יתרונות: מדובר באתר פשוט וחסכוני, כזה שגם אמא שלך תוכל להשתמש בו, אם היא מובטלת כמובן. אתר שימושי, יעיל וכזה שבאמת חוסך זמן.

חסרונות: היתרון הכי גדול של Pickupjob הוא אולי גם החיסרון הכי גדול שלו - הפשטות של האתר הופכת אותו לקצת דל ביחס לאתרי דרושים אחרים. פרט למנוע החיפוש, לא ניתן למצוא בו שום תוכן נוסף.

שורה תחתונה: הגוגל של עולם הדרושים בישראל.

Jobsindex

אתר jobindex (צילום: צילום מסך)
שלח קו"חך על פני המים. jobindex|צילום: צילום מסך
מי אני: פורטל חיפוש עבודה ששם במרכזו מנגנון של הפצת קורות חיים לבתי העסק. הרעיון הכללי - במקום לרוץ אחרי המעסיקים, תן להם לרוץ אחריך. באתר תוכל לשלוח את קורות החיים שלך לרשימת תפוצה של מעסיקים לפי קטגוריות, אזורים, או תפקיד מבוקש. כמה קליקים וקורות החיים שלך כבר בדרכם לעשרות בתי עסק רלוונטים שמחפשים עובדים. הסתכסכת עם המעסיק הקודם? תוכל לבקש שהפרטים שלך לא יגיעו אליו.

למי מתאים: השיטה של הפצת קורות חיים מתאימה בעיקר לעובדים שלא עובדים כרגע ורוצים לשלוח את קורות החיים שלהם לכמה שיותר מעסיקים ובכמה שפחות זמן. באופן טבעי, מדובר בשיטה שטובה יותר עבור משרות זמניות או סטודנטיאליות. האתר מאפשר גם לחברות להירשם בכדי לקבל קורות חיים של מועמדים פוטנציאלים.

יתרונות: ממשק פשוט למדי, מהיר וקל לתפעול. למעסיקים השיטה חוסכת זמן כיוון שהיא מאפשרת לקבל קורות חיים לאחר סינון ראשוני.

חסרונות: החיסרון הגדול בשיטה הוא חוסר הדיסקרטיות שבה – מרגע שלחצת על כפתור ה-"שלח", קורות החיים שלך עלולים למצוא את דרכם למקומות שלא בטוח שהיית רוצה שיגיעו אליהם. פרט לממשק הפצת קורות החיים, שאר האתר דל מאוד ומכיל בעיקר קישורים לאתרים אחרים. מנוע חיפוש המשרות שבאתר כלל לא מספק והאתר גם לא חף מבאגים.

שורה תחתונה: אתר מומלץ למחפש המיואש.

jobwhisper

אתר jobwhisper (צילום: צילום מסך)
יש לך חברים מוכשרים? הם שווים כסף. jobwhisper|צילום: צילום מסך
מי אני: הרעיון שעומד בבסיסו של אתר jobwhisper הוא שלמצוא מועמד מתאים למשרה זה דבר ששווה לשלם עבורו כסף. המודל כאן הוא בשיטת "חבר מביא חבר": גולשי האתר לא מחפשים משרות לעצמם, אלא נדרשים להמליץ על חבריהם עבור המשרות המפורסמות באתר. אם החבר יתקבל בסופו של דבר לתפקיד, הממליץ יזכה בסכום כסף שיכול לנוע בין 2,000 ש"ח ל-15 אלף ש"ח. הבאת חבר חדש לאתר, והמלצה שלו הסתיימה בחוזה עבודה? זכית בבונוס נוסף של 5%.

למי מתאים: לא למי שמחפש עבודה, אלא למי שרוצה לסייע לחבריו למצוא עבודה, ועל הדרך לעשות קצת כסף מהצד.

יתרונות: כמו בשיטת הגיוס הרגילה "מפה לאוזן", למעשה כל הצדדים מרוויחים: הממליצים בונים לעצמם מוניטין על בסיס קשריהם החברתיים ואף זוכים לתגמול כספי על כל "שידוך" מוצלח; המועמדים יכולים להינות ממשרה חדשה בלי להתאמץ; ואילו החברות המעסיקות זוכות לכוח אדם מומלץ ואיכותי. הזדמנות נהדרת גם לצאת צדיק וגם לעשות מזה כסף.

חסרונות: מטבע הדברים, האתר מצריך הרשמה. גם כמות המשרות בו לא גדולה מספיק, לפחות בינתיים.

שורה תחתונה: כמו ששרה שרית חדד - איזה כיף שיש המון חברים. הדור הבא של אתרי הדרושים.

לא נכנסו – וחבל:

פורטלי דרושים גדולים נוספים: Jobnet, פורטל דרושים, Jobnews.
אתרי הפצת קורות חיים: CV Pool, אתר קורות חיים, MyResume, Runner.
אתרי חיפוש עבודה בחו"ל: אתר maka, אתר joobot, אתר ג'ובניק.

 

חזרה אל 100 האתרים הטובים בישראל