"הוא השתמש באייפד באופן יומיומי"
פריחות כתוצאה מאלרגיה לניקל אינן מסוכנות, אך הן עשויות להיות מאד מציקות ולעתים מחייבות טיפול בסטרואידים או אנטיביוטיקה, אומרת ד"ר שרון ג'ייקוב, רופאת עור בבית החולים לילדים Rady, שם טופל הילד. ג'ייקוב, שהייתה מהכותבות של הדו"ח הרפואי, אומרת שהמטופל הצעיר נאלץ להחסיר לימודים בגלל הפריחה הקשה.
לילד הייתה מחלת עור נפוצה שגורמת לכתמי קשקשים, אך בנוסף הוא פיתח פריחה אחרת בכל גופו, שלא הגיבה לטיפול הרגיל שהוא מקבל. בחינות עורו הצביעו על אלרגיה לניקל והרופאים גילו שהיא נובעת משימוש של הילד באייפד שמשפחתו קנתה לו בשנת 2010.
כאשר חקרו את הנושא, מצאו המדענים כי פריחות מניקל נובעות ממוצרים נפוצים נוספים, ביניהם תכשיטים, מסגרות משקפיים ורוכסנים. ג'ייקוב אומרת שעובדות בשטח מצביעות על כך שאלרגיות לניקל נעשות נפוצות יותר. היא ציינה כי לפי מידע שנאגר בארה"ב, כ-25% מהילדים שעוברים בדיקות לגילוי אלרגיות בעור נמצאים כסובלים מאלרגיות לניקל, זאת לעומת 17% מהילדים שנבדקו בעשור הקודם. לטענתה, על רופאים לבחון את המכשירים האלקטרוניים בתור מקור פוטנציאלי ממנו נגרמות האלרגיות כאשר מטופלים מגיעים אליהם בתלונה על פריחה מגרדת.