בשביל להיות פורצי דרך, לא מספיק שממציאים וחברות יפתחו טכנולוגיות חדשות ויגיעו להשיג מדעי, המוצרים צריכים להיות נגישים, זולים ופשוטים לשימוש. כך, גם אם לא כולנו נקנה הביתה מדפסת תלת מימד או "אף אלקטרוני", הם יהפכו למוצר הרבה יותר פשוט בעשור הקרוב.
חברת Consumer Physics פיתחה בעזרת מימון הקהל את ה-Scio. מדובר בסורק בגודל של קופסת גפרורים פחות או יותר, שמזהה תרכובות של חומרים. כך הוא יכול לראות אילו פירות מתוקים יותר, ומה ההרכב של תרופה מסויימת. בעזרת מאגר, אפשר גם לזהות באיזו תרופה ספציפית מדובר.
הסורק של Scio נעזר בקהל לא רק בגיוס הכסף לפיתוח, אלא גם בהקמת מאגר של מוצרים שונים. כך אם סורקים משהו לא מזוהה, אפשר להזין פרטים לאפליקציה, כך שהאדם הבא שיסרוק את אותו מוצר, יידע מה הוא. הדגם הבסיסי של סקיו עולה כ-250 דולר.
להדפיס את עצמנו או מתג שנשבר בבית
על מדפסות התלת מימד שומעים בהקשרים חיוביים מאוד של הדפסת מזון, תותבים ואיברים, ובהקשרים שליליים של יצירת נשק שקשה לאתר, ומוצרים חליפיים ולא בטיחותיים. בטווח העצום באמצע, נמצאות יצירות ומוצרים ביתיים.
המדפסות קיימות כבר משנות ה-80, אך בשנים האחרונות הייתה תנופה ותשומת לב רבה לתחום, והמדפסות הופכות לפשוטות וזולות יותר. "מדפסת מייקרבוט זעירה המיוצרת ע"י סיסטמטיקס עולה 8,815 שקלים, ועוד כמה מאות שקלים לחומרי הגלם.
זה סכום שעדיין לא שווה להוציא בכל בית ותפעול של מדפסות כאלה עדיין דורש ידע מסויים והמון סבלנות, אך המחירים ככל הנראה ירדו בשנים הקרובות והמדפסות יהיו פשוטות יותר. לא צריך לעצב לבד בבית דגם תלת מימד אם רוצים להחליף למשל מתג שנשבר לנו, או חלק של צעצוע, ואפשר להוריד מגוון דגמים שיצרו אנשים אחרים באופן חופשי באינטרנט, ופשוט לשלוח להדפיס.
פסלים שמבוססים על סריקה של חפצים קיימים או של בני אדם זמינים בחברות שונות, ובאירופה עולים החל מ-50 אירו.
יש לכם סטארטאפ חדש? הרשמו עכשיו ואולי תזכו להגשים את החלום! >>