תחרות הסטארטאפים של ישראל נכנסת לישורת האחרונה, ובזמן שצוות המומחים של OurCrowd מגבש רשימת מועמדים סופית להשקעה במסגרת מסלול Starup2, צוות התוכנית "אנשים" היה שם כבר בשלב הראשוני של הגשת המועמדות וראיון ההיכרות עם היזמים הנרגשים, וקיבל טעימה מהמתח וההתרגשות באוויר.

פאנל המומחים (שכלל את אדוארדו שובל, יורי נלקן, יובל חומסקי, גדי מזור, מיקי שטיינר וללי דוד) נפגש עם כל חברה וחברה ושמע ממנה את הרעיון המנצח שלה, ההמצאה שתביא לה בתקווה גדולה סכום השקעה של עד חצי מיליון דולר. המשימה, כאמור, לא פשוטה בכלל. "אנחנו רואים מאה חברות בחודש", אמר נלקן, "וצריכים לבחור את האחת-שתיים שנשקיע בהן".

בין המתמודדים הבולטים: חברת Intendo של ד"ר סון פרמינג שמתעסקת בתוכנת מחשב חדשנית לשיקום המוח בשימוש ביתי או בקליניקה ("זה מעניין, אבל אנחנו צריכים לחשוב על זה", אמר שובל), חברת Paybox שמציעה אפליקציה חברתית לתשלומים שמעבירה כסף אחד לשני בקלות (ואף ניסתה את מזלה בתחרות גם בשנה שעברה), וחברת PushApps שכבר דיווחנו לכם שזכתה בהבטחה למימון ראשוני כלשהוא. "מעניין מה שאתם עושים", החמיא להם שובל, "אבל יותר חשוב - אתם באמת יזמים".

"המטרה שלנו היא לעבור משלב של חיזור לשלב של אירוסין, ואחר כך חתונה", הצהיר ג'ון מדווד, מנכ"ל OurCrowd שהצטרף לפאנל.

בשלב הבא, אגב, כל החברות שהגישו מועמדות נבדקות על פי מספר תחומים -

1) חדשנות: האם מיזם המציג גישה חדשה, מוצר חדש וחדשני, טכנולוגיה חדשה, פיתוח שוק חדש או המצאה חדשה.

2) השפעה גלובלית: בחינת יכולת המיזם לכבוש שווקים בינלאומיים, וגודל שוק המטרה.

3) רמת הקושי: מהי רמת האתגר הטכנולוגי? האם ניתן להגן על הנכסים הטכנולוגיים של החברה?

4) ניהול וחשיבה אסטרטגית: יכולת היזם להפוך את החזון שלו למציאות עסקית, והאם בנה תוכנית עסקית ואסטרטגית מתוך הבנת שוק עמוקה.

5) יכולת פיננסית: בחינת ההשקעות במיזם, גיוסים והיכולות הפיננסיות.

6) מנהיגות: מי היזם? מי הצוות? מהן היכולת של היזם למקסום הזדמנויות?

באירוע המסכם של התחרות עצמה, ב-25 בינואר, תוכרז רשימת החברות שיזכו לקבל סכום השקעה שיכול להגיע גם ל-500 אלף דולר כאמור, ויוענק פרס "חביב הקהל", שיקבל סכום של כ-200 אלף שקלים מתנת בנק הפועלים.

תחרות האפליקציות של ישראל - כל הפרטים