הצמיד החכם החדש של שיאומי ה-Xiaomi Smart Band 7 Pro נחת אצלנו בשבוע שעבר לטובת הסקירה הזאת. הדבר הראשון שניסיתי להבין הוא מדוע הוא נקרא פרו, מה השינוי הגדול שלו לעומת ה-7? אז בקצרה ההבדל הוא מסך ה-AMOLED הרחב שלו ורכיב הג'י.פי.אס המוטבע בו. חוץ מזה, אין הרבה הבדלים מה-7 הרגיל.  

עיצוב

נתחיל במסביב, הצמיד, שמשווק על ידי קבוצת המילטון היבואנית הרשמית של שיאומי בישראל, מגיע עם מסך גדול וריבועי של 1.64 אינץ'. הניסיון של שיאומי הוא ברור, שיחשבו שמדובר בשעון חכם, והוא באמת נראה כך. העיצוב שלו מצד אחד לא מתאמץ עם רצועת סיליקון, שאפשר להוציא בקלות ומסך בצורת ריבוע עם צג בהיר מאוד וברור, ומצד שני הוא כן נותן תחושה יוקרתית בזכות גימור נכון וצורה שמזכירה שעונים יוקרתיים.

הוא קל משקל ונוח מאוד לענידה. היו כמה לילות שאפילו שכחתי שהוא עליי וישנתי איתו, מכיוון שהוא לא מפריע על היד. למרות שהוא לא נראה יוקרתי, הוא גם לא מרגיש זול כמו הצמידים הקודמים של שיאומי. הוא מגיע בצבע שחור, אותו ניסינו, ובצבע שנהב שעל פי התמונות נראה טיפה יותר אלגנטי. מסך הזכוכית המונע טביעות אצבעות בהחלט תורם לתחושה היוקרתית שלו והאפשרות לבחור מתוך 150 רקעים שניתן להוריד אליו דרך האפליקציה, גם היא מוסיפה לחוויה הכללית.

Xiaomi Smart Band 7 Pro שיאומי 7 פרו (צילום: יונתן אפולט)
Xiaomi Smart Band 7 Pro שיאומי 7 פרו|צילום: יונתן אפולט

שימוש

הצמיד החכם של שיאומי אולי לא יכול להתחרות בשעונים החכמים של אפל וסמסונג מבחינת ביצועים, והשימושים שלו נועדו להיות כמובן שונים, אבל חיי הסוללה שלו מאוד מרשימים ביחס אליהם. בתוך קצת יותר משעה הטענתי אותו במלואו, ויותר לא הייתי צריך להתעסק איתו. חיי הסוללה שלו לפי החברה הם עד 12 ימים בשימוש לא מאסיבי, ואכן כעבור כמעט שבוע שכלל מספר אימונים, הוא ירד רק ל-36%.

יש לו עמידות במים שאמורה להספיק לשחייה בבריכה, בנוסף הוא ימשיך לעבוד יפה תחת גשם, אך על פי היצרן לא מומלץ להשתמש בו במקלחת או בספורט מים אתגרי.

השימושים שלו כאמור הם לא של שעון חכם, אלא צמיד כושר חכם. יש לו מעל 110 מצבי ספורט, שלצערי לא הצלחתי לנסות את כולם, ורובם מסתכמים בניטור מדדים. השיפור הכי גדול בתחום הזה מבחינת שיאומי הוא הוספת ה-GPS, המאפשר מדידה מדויקת יותר וריצה ללא הטלפון צמוד. כאשר ניסיתי אותו יחד עם הצמיד Smart Band 5 גיליתי תוצאות שונות לאותו אימון, ואני רוצה להאמין שהחדש מדייק יותר.

מלבד אימונים, הצמיד יודע גם לבדוק כל מיני מדדים, אולם צריך לקחת אותו בערבון מוגבל. בין השאר, הוא יודע למדוד דופק באופן רציף, רמת חמצן רווי בדם, מד צעדים, מדידת קלוריות, ניטור לחץ נפשי, ניטור מחזור חודשי לנשים וניטור איכות שינה, אפילו של שנ"צים. לצמיד ישנם כמה פיצ'רים נחמדים נוספים, אבל ממש לא משני חיים כמו מציאת הטלפון, מצב לא להפריע כדי לא לקבל התראות בזמן שינה, פנס, הפעלת מצלמה של הסמאטרפון, שעון מעורר, סטופר, תזכורות ועוד כמה דברים שעובדים טוב יותר בטלפון. 

הבעיה הכי גדולה שלו מבחינתי היא חוסר התממשקות עם גוגל. כשאתם מדליקים לראשונה את הצמיד הוא יפנה אתכם להורדת אפליקציית Mi Fitness הסינית של שיאומי, היא אומנם נוחה ולא באמת חסר לה שום דבר, אבל היא לא יכולה להתחבר לאפליקציית ה-Google Fit, ולמעשה לא מאפשרת להעביר נתונים גם לאפליקציות בריאות של כללית למשל. גם העוזרת האישית שמתחברת לצמיד היא "אלכסה" הלא רלוונטית בישראל ולא העוזרת של גוגל.

לשיאומי יש בעצם אפליקציה נוספת בשם Zepp Life, שכן יודעת להתחבר לגוגל, אבל משום מה הצמיד הזה לא מתחבר אליה ובזבז לי זמן יקר בניסיון להבין שאין אפשרות להעביר את נתוני האימונים שלי מחוץ לבועת ה-Mi Fitness. זה לא אומר שבעתיד שיאומי לא יפתרו את הבעיה ויוסיפו אפשרות חיבור בין האפליקציות, אבל בינתיים מדובר בדיל ברייקר מבחינתי.

Xiaomi Smart Band 7 Pro שיאומי 7 פרו (צילום: יחצ שיאומי)
Xiaomi Smart Band 7 Pro שיאומי 7 פרו|צילום: יחצ שיאומי

הצמיד יכול להציג התראות שמגיעות לטלפון בהתאם למה שתבחרו, אני שמתי רק את השיחות והוואטסאפ. כאשר קיבלתי שיחה ראשונה, התפלאתי לגלות שאין לצמיד באמת שימוש, מלבד להציג שיש לך שיחה נכנסת ולרטוט באופן מוגזם על היד שלי. אין לצמיד מיקרופון או רמקול מובנה, וחוץ מעוד דרך להתריע על שיחה נכנסת אין לו באמת מה לעשות. לעומת זאת, את הודעות הוואטסאפ הוא מציג, כמו גם סמסים, ונותן את האפשרות להתעלם מהודעות לא חשובות. כמו עם שיחות הטלפון, אין באמת מה לעשות מעבר לקריאת ההודעה, אין אפשרות לענות, ולכן הוא מחייב אותך להוציא את הנייד ולהשתמש בו. בסך הכול הרגיש לי יותר מעמסה מאשר פתרון.

שורה תחתונה

מדובר בצמיד שרוצה שתחשבו שהוא שעון. העיצוב שלו יפה ונותן תשובה טובה לשעונים היקרים של המתחרים, אבל השימוש שלו הוא שיפור קטן בלבד מהצמידים הקודמים של שיאומי. המחיר שלו (369 ש"ח לפי האתר של שיאומי) הוא נמוך יחסית ומספק תמורה טובה.

למרות זאת, לא הייתי ממליץ עליו למי שקונה אותו לאימוני ספורט, לא בגלל שהוא לא טוב בניטור נתונים אלא כי הוא לא מוכן לעבוד עם גוגל ולכן הוא לא רלוונטי לי. אם אתם מחפשים צמיד כושר שיעקוב אחרי המדדים שלכם ואתם מוכנים להתפשר על האפליקציה של שיאומי, מדובר במוצר ששווה את המחיר שלו ומחזיק אפילו בעיצוב יפה.