ישנן מספר חברות שנחשבות לטופ של שוק הסמארטפונים. רילמי היא לא ממש אחת מהחברות האלה, אבל דווקא הדגם האחרון שלה, שם אותה באור הזרקורים בזכות סמארטפון שהוא אמין, מפלצת אנרגיה ועם ביצועים טובים מאוד. האם זה הסמארטפון הבא שלכם? זה מה שחשבנו על realme GT Neo 3.

סוללה

אנחנו בדרך כלל לא מתחילים סקירה בסוללה. הסיבה היא שרוב המכשירים עומדים בטווח של בין "בסדר" ל"סוללה טובה". קשה מאוד להפתיע בקטגוריה הזאת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא מכשיר שיכול להחזיק לפחות יום שלם. ובכן, זאת בדיוק הקטגוריה שרילמי החליטה לתת בה פול גז.

צריך קודם כל להסביר, לג'יטי יש שני דגמים, הראשון אותו בדקנו הוא בעל קיבולת של 4500 mAh, אבל יכולת טעינה על הנייר של 150W. ישנו גם דגם עם קיבולת סוללה של 5000 mAh, אבל טעינה "רגילה" של רק 80W.  אנחנו כאמור קיבלנו את זה שאמור לקבל 150 וולט חשמל מהקיר ישר לטלפון. כדי להסביר עד כמה הטעינה הזאת מהירה ופורצת דרך בתחום - אם תחברו את המכשיר לשקע כאשר הוא ריק, ותפעילו את מצב ההטענה המהירה, תוכלו להטעין אותו מ-0 ל-100 בתוך 16 דקות בלבד, או 50 אחוז בתוך 5 דקות בלבד. לא סתם נתנו לטלפון הזה שם של מרוץ מכוניות, הוא יודע ללחוץ על הדוושה ומהר.

גם יכולת שימור הסוללה מרשימה, והוא יחזיק בקלות יום עבודה שלם אם לא יום וחצי. אחד היתרונות של המכשיר הוא האפשרות לעבור בין מצבי עבודה (רגיל, חיסכון סוללה, ו-GT MODE, שממקסם את יכולות הטלפון) מה שיאפשר לכם לשלוט טוב יותר בסוללה שלו.

realme gt neo 3 בטעינה
realme gt neo 3 בטעינה

אומנם מדובר בטלפון שנטען הכי מהר בעולם, נכון להיום, אך כאשר משתמשים באופציית ההטענה המהירה, הטלפון מזהיר מכך שהוא יכול להתחמם במהירות, ואכן הטלפון מתחמם לא מעט באותו זמן. האם יש צורך לדאוג? כרגע לא ידוע על טלפונים שהתפוצצו בזמן ההטענה או כל תקרית אחרת, אבל אפשר להבין את הדאגה כאשר השנאי מוציא 150W מהשקע, נקווה בשביל החברה שבאמת לא יהיו בעיות בעתיד.

עיצוב ומסך

המכשיר מגיע בכמה צבעים, שחור קלאסי אותו גם קיבלנו, לבן עם פסים שחורים, שנראים כמו חלק ממסלול מרוץ, ועוד עיצוב זהה עם צבע כחול ופסים לבנים. הבחירה בין השחור הבנאלי ללבן עם הפסים או הכחול עם הפסים היא בחירה אמיצה, לא מכיר הרבה שיקנו באופן מכוון טלפון שנראה כל כך שונה, אבל לדעתי זה דווקא מגניב, וקצת התבאסתי שקיבלתי שחור רגיל לסקירה.

החלק האחורי בצע מט די מחליק, אבל עוצב כך שלא יישארו טביעות אצבעות על המכשיר ויש לו מגרעת לשלוש העדשות של מערך המצלמות וכיתוב של realme בחלק התחתון. הוא מגיע עם כיסוי פלסטיק שקוף בצבע חום שמרגיש זול במיוחד, מציע לכם להצטייד בכיסוי אחר.

הקצוות של הטלפון מעוגלים אבל לא לגמרי, המסגרת עשויה מפלסטיק, דבר שגם נותן קצת תחושה זולה למכשיר.  בקדמת המסך תמצאו זכוכית מסוג Gorilla Glass 5, שתמנע ממנו להישבר בקלות.

המסך הוא בגודל של 6.7 אינץ', גודל שהוא כבר די סטנדרטי לכל הטלפונים, והוא מסך מסוג AMOLED עם רזולוציית 1080 על 2412. יש לו קצב רענון גבוה של 120 הרץ. צריך לזכור שלא מדובר במכשיר פרמיום, אלא דרג ביניים, ולמרות זאת המסך שלו בהחלט משביע רצון. הוא עובד טוב בשמש חזקה, ואומנם קצב הרענון שלו לא ממש מתאים את עצמו כמו מכשירים יקרים בהרבה, הוא עדיין עושה את העבודה.

יש לו על המסך גם קורא טביעות אצבעות שעובד טוב מאוד, אך טיפה נמוך ממה שאנחנו רגילים מבחינת המיקום. אם תיכנסו לתוך ההגדרות ותלכו למעבדת רילמי, תגלו שקורא טביעות האצבעות יכול למדוד לכם גם דופק, אם כי לא ברור כמה אמין הוא.

realme gt neo 3  (צילום:  יונתן אפולט)
realme gt neo 3 |צילום: יונתן אפולט

ביצועים

רילמי הלכו על מערכת השבבים Dimensity 8100 החדשה של מדיהטק. מדובר במערכת הנחשבת לפחות טובה מהסנאפדרגון 8, שאנחנו מכירים ממכשירי הפרמיום אבל היא בהחלט מרשימה. במבחני ביצועים שערכו לו הוא אפילו ניצח בכמה פרמטרים את אותה מערכת שבבים של סנאפדרגון.

בזמן השימוש שלנו הג'יטי עבד באופן חלק ולא נתקלנו בשום בעיית מעבד, גם כאשר הרבה אפליקציות עבדו יחד, ואפילו במשחקים הנחשבים "קשים" למעבד הוא לא התקשה בכלל. יש לו גם פונקציית של שימוש מואץ בשם GT mode, שאמור לצרוך יותר סוללה אך לתת ביצועים טובים יותר. יש לציין, שכשניסינו אותו לא הרגשנו משהו מיוחד, גם בלעדיו המכשיר מהיר ועובד חלק. לטלפון יש לו זיכרון של 12 ג'יגה בייט ואחסון של 256 ג'יגה בייט, ולפעמים קשה לזכור שזה *לא* מכשיר פרמיום. 

מצלמה

פה רואים את ההבדלים המשמעותיים בין מכשיר מקטגוריית ביניים לקטגוריית פרימיום. למרות העדשה הראשית של ה-50 מגה פיקסל הדי מוצלחת, שאר העדשות שלו פשוט לא מספיק טובות.

צילום בעזרת הrealme gt neo 3 (צילום:  יונתן אפולט)
צילום בעזרת realme gt neo 3|צילום: יונתן אפולט

החידוש הכי גדול של המכשיר לעומת הדגם הקודם, בנוסף להטענה המהירה, הוא עדשת ה-50 מגה פיקסל עם חיישן של סוני. ישנם כמה מכשירים עם מצלמות ראשיות טובות יותר, אבל יש לא מעט מכשירים שנחשבים פרמיום ועולים פי 2, שיש להם מצלמה באותה רמה. כאמור, התמונות בעדשה הראשית יצאו יחסית טובות, הצבעים חדים ורמת הפירוט טובה. לעומת זאת, כשעברנו לעדשה רחבה איבדנו לא מעט מהחדות וחלק מהתמונה נמרח. ההבדל בין העדשות בעייתי מאוד.

רילמי גם החליטה לוותר על עדשת טלפוטו, ובמקום כן שמה עדשת מאקרו. החלטה לא ברורה לדעתי, כמה פעמים הייתם צריכים לצלם צמח וכמה פעמים רציתם לעשות זום אין על משהו רחוק? ברור שהטלפוטו פי 100 יותר שימושי ממצלמת מאקרו, כמה פרחים אני כבר יכול לרצות לצלם בחיים??

צילום בעזרת העדשה הרחבה ב-realme gt neo 3 (צילום:  יונתן אפולט)
צילום בעזרת העדשה הרחבה ב-realme gt neo 3|צילום: יונתן אפולט

צילום מאקרו ב-realme gt neo 3 (צילום:  יונתן אפולט)
צילום מאקרו ב-realme gt neo 3|צילום: יונתן אפולט

גם מצב הדיוקן לא מושלם, הוא מטשטש לא רע את המאחור, אבל גם הוא מאבד מהחדות שלו ומהקסם של תמונת פורטרט.

צילום פורטרט ב-realme gt neo 3 (צילום:  יונתן אפולט)
צילום פורטרט ב-realme gt neo 3|צילום: יונתן אפולט

צילומי לילה גם רחוקים מלהיות מושלמים. עם העדשה הראשית אפשר לקבל תוצאה סבירה, אבל העדשה הרחבה מצליחה למרוח גם את הצילום לילה. 

צילום לילה בעזרת ב-realme gt neo 3 (צילום:  יונתן אפולט)
צילום לילה בעזרת ב-realme gt neo 3|צילום: יונתן אפולט

בחלק הקדמי של המכשיר תמצאו מצלמת סלפי של 16 מגה פיקסל, היא עושה את העבודה, אמנם קצת חסר לה עומק והיא לא חדה במיוחד, אבל היא בסדר בשביל סלפי פשוט. 

תוכנה

המכשיר מגיע עם אנדרואיד 12 (לא ציפינו לפחות) ועם ממשק המשתמש המותאם Realme UI 3.0, שלצערנו גם השנה מביא איתו מספר לא קטן של אפליקציות מיותרות. הממשק עצמו די דומה לממשקים המוכרים באנדרואיד, ונותן מענה לכל הצרכים עם אפשרויות שונות של איפיון אישי.

רילמי מבטיחה 2 עדכוני תוכנה ו-3 עדכוני אבטחה, מה שאומר שחיי המדף של הג'יטי הוא קצר יותר ממתחרות כמו גוגל או סמסונג, ותוכלו ליהנות מתמיכה רק עד מערכת ההפעלה של אנדרואיד 14.

בשורה התחתונה

מדובר במכשיר בטווח מחירים של קטגוריית הביניים, אך הוא מתחפש מעולה לטלפון פימיום. אם אתם אנשים עסוקים שמשתמשים בטלפון כל היום ולא נפרדים מהמטען - זה בדיוק המכשיר בשבילכם. הוא פחות מתאים, אם אתם צלמים חובבים, אבל במחיר כזה נמוך לא יכולתם לצפות ליותר מזה. מכשיר טוב מאוד, יציב עם ביצועים טובים וההטענה המהירה בעולם.

המכשיר זמין ברשת KSP במחיר של 1,999 שקלים. הרוכשים במסגרת ההשקה יקבלו Realme T100 Ear Buds בשווי 129 ש"ח במתנה.