חברת Nothing מנסה לזכות בדריסת רגל גדולה יותר בשוק הטלפונים והאביזרים הנלווים אליהם כמו אוזניות. למרות שהם הוציאו כבר מספר מכשירים, חלקם אפילו לא רעים יחסית למחיר שלהם, קשה לומר שהשם Nothing הוא מוכר מאוד לצרכנים וחבל. כעת החברה השיקה, גם בישראל, את זוג האוזניות התשיעי (!) שלהם (אם כוללים גם את CMF, חברת הבת שלהם) ה-Nothine Ear (open). אם תהיתם כיצד יצאו כל כך הרבה אוזניות של החברה מבלי ששמתם לב, אולי זה טמון בשמות הנוראיים שהיא נותנת למוצרים שלהם: Nothing Ear, Nothing Ear (a), Ear (2) TWS וכו'. לא ברור אם החברה מנסה להטריל או שהיא חושבת ששמות כאלה הם פשוט מגניבים, אבל לדעתנו הם בעיקר פוגעים בבידול המוצר, שזה ההפך ממה שהעיצוב הייחודי שלהם עושה.

אוזניות Nothing Ear (Open) (צילום: יונתן אפולט)
אוזניות Nothing Ear (Open)|צילום: יונתן אפולט

עיצוב

קיבלנו את האוזניות הפתוחות החדשות של החברה והדבר הראשון שבולט בהן הוא העיצוב, ממש כמו בשאר המוצרים של Nothing. האוזניות מגיעות בתוך קייס ארוך, דק ושקוף - לפי החברה זהו הקייס הכי דק שיש ונכנס היטב לכיסים ואי אפשר להתווכח איתה. הוא באמת נוח להכניס לכיס של הג'ינס, אבל לא בטוח שהוא עדיף על אוזניות שמגיעות בתוך קייס רגיל וריבועי, כנראה שזה עניין של טעם.

האוזניות עצמן נראות קצת כמו מכשיר שמיעה, הייחודיות שלהן כאמור היא שהן לא נכנסות באמת לאוזן, אלא "מתלבשות" מסביב עם תופסן פלסטיק, והרמקול נח לו מול תעלת האוזן מבלי להיכנס פנימה באמת. מדובר בטרנד שהוא טריקי במיוחד - נוחות שבאה לידי ביטוי על חשבון איכות לרוב. אי אפשר להגיד שהאוזניות יושבות בטבעיות מעל האוזן, כנראה שתצטרכו לשחק איתן לא מעט בהתחלה עד שתבינו שכן שמתם אותן נכון, אבל הן יכולות להחזיק שם זמן רב. העיצוב דומה לקונספט של חברת Nothing - פלסטיק שקוף שמציג את החלק הפנימי שלו.

שימוש

בפעם הראשונה שחיברנו את האוזניות לטלפון וניסינו אותן, בעיקר שמנו לב שאנחנו לא שומעים את המוזיקה בספוטיפיי, שזה כבר דגל אדום אחד גדול. בסופו של דבר גילינו שלאפליקציית הספוטיפיי יש אפשרות לאיזון ווליום אוטומטי, שפשוט מוריד לבד את הסאונד ברמה שלא שמעו שום דבר באוזניות הפתוחות.

לאחר ביטול השינוי האוטומטי הצלחנו סוף סוף לשמוע משהו. ובואו נהיה כנים - אלה לא אוזניות לאודיופילים, אבל הן לא רעות למי שלא מחשיב את עצמו למבין גדול בנושא. האוזניות האלה מושלמות למי שמרגיש שהסוג הרגיל, או אפילו אוזניות הקשת, מקשות עליו. הן קלות מאוד ולא מפריעות. מה שמאפשר הקשבה במשך שעות רצוף מבלי לעייף את האוזן. למשל שמיעת פודקאסטים ארוכים או שיחות טלפון אידיאליים עם אוזניות כאלה, שרק "נחות" באוזן ולא צריכות להיכנס פנימה. עם זאת, מוותרים פה על סינון הרעשים האקטיבי שיש אצל הדגמים "הרגילים", משמע באוטובוס רועש במיוחד לא תצליחו להתנתק באופן מוחלט מהסביבה - דבר שבמציאות הביטחונית המתוחה שלנו אולי הוא יתרון. 

אוזניות Nothing Ear (Open) (צילום: יונתן אפולט)
אוזניות Nothing Ear (Open)|צילום: יונתן אפולט

לוו הדק מעל האוזן יש כמובן חסרונות. מכיוון שהוא כמעט ולא שוקל, ניתן להזיז אותו בקלות על ידי השיער והמשקפיים. בעלי שיער ארוך שמסדרים את הפריזורה מאחורי האוזן, אולי יפילו בקלות את האוזנייה. 

ה-Nothing Ear (open) כולל דרייברים דינמיים בגודל 14.2 מ"מ שגדולים במידה ניכרת מהדרייברים הסטנדרטיים של שמונה עד 12 אינץ', שנמצאים ברוב האוזניות האלחוטיות בגודל זה. גודל הדרייבר משפיע בעיקר על עוצמת הבס. לנוכח זאת, הייתם מצפים שהבאס יהיה כאן חזק, אבל מכיוון שהאוזניות לא יושבות ממש בתוך תעלת האוזן ובמקום זאת נחות קלות ממש בחוץ, הן סובלות מדליפת סאונד משמעותית שמתבטאת במיוחד בבאס גרוע. זו בעיה ישנה הקשורה לאוזניות פתוחות וכזו שחברות מנסות לתקן. הטרבל הצליח לפלס את דרכו, וגם התדרים באמצע היו הגונים למדי.

מבחינת מקשים, ישנו כפתור בודד בשתי האוזניות שמטפל בהכל, כולל הפעלה/השהיה (לחיצה בודדת), דילוג או הרצה של שירים (לחיצה כפולה ומשולשת, בהתאמה), ועוצמת הקול (לחיצה ארוכה). לחיצה אחת גם מקבלת/מסיימת שיחות. כל הפקדים ניתנים להתאמה אישית באפליקציית Nothing X, שעובדת ל-iOS ולאנדרואיד. הכפתור הוא יותר חיישן כוח שצריך לצבוט, כמו זה ב-AirPods Pro, אלא שיש לו חלל ייעודי משלו (סוג קטן של חריץ) כגבול מתוחם, כך שקל יותר לאתר אותו. למרות שקל למצוא אותו, הוא ממש לא נוח ללחיצה, בכל פעם שמישהו דיבר איתנו ורצינו להפסיק, במקום ללחוץ עליו היד הלכה לכיוון החלק האחורי שמתלבש על האוזן, לא ממש אינטואיטיבי.

_OBJ

חיי הסוללה שלהן מעולות. הן מחזיקות בין 6 ל-8 שעות של עבודה (בהתאם לשימוש של שיחות או מוזיקה) והקייס נותן לכם עוד 24-30 שעות של בטריה. מדובר בחיי סוללה מעולים ותופתעו בכל פעם שתצטרכו להטעין אותן מחדש. הן אומנם לא מספקות הטענה אלחוטית, אבל בעזרת מטען רגיל של USB-C תצליחו למלא אותן בפחות משעה. הן מחזיקות בעמידות למין ואבק בתקן IP54, מה שאומר שהן עמידות בפני השפרצות מים כמו גשם, זיעה וכו', אבל לא היינו ממליצים לכם להיכנס איתן למקלחת או להכניס אותן לבריכה.

שורה תחתונה

ה-Nothing Ear (Open) יותר מוצלח בנוחות, האמינות, חיי הסוללה והצורה שלהן מאשר הצליל. הן עבדו בצורה מושלמת עבור פודקאסטים ושיחות בבית, מכיוון שאיכות השמע היא דרישה פחות חשובה בזה וכי אפשר להשתמש בהן שעות רבות. אבל אם תרצו לשמוע מוזיקה בשביל המוזיקה - היינו ממליצים על רכישה של אוזניות רגילות, כאלה שמחזיקות בסינון רעשים פעיל. האוזניות עולות ברשת באג 679 ש"ח, מחיר לא נמוך שיכול לרכוש לכם אוזניות עם איכות טובה יותר - אפילו של אותה חברה. אבל המחיר הגבוה הוא לא בשביל האיכות אלא הנוחות. אוזניות פתוחות הן טרנד די חדש ויותר ויותר חברות מנסות את מזלן בתחום - עדיין לא מצאנו זוג כזה שהיה הבחירה הראשונה שלנו בנסיעה ברכבת למשל, והסיבה היא בעיקר שהן לא אוטמות את האוזן ומכניסות רעשי רקע.

האוזניות סופקו ע"י רשת באג ונמכרות במחיר 679 ש"ח.