די, הגיע הזמן לומר את זה - אין צורך להוציא כל שנה מכשיר אם אין מה לחדש בו. המשפט הזה מתייחס לכמה חברות, אבל הוא בעיקר רלוונטי לסמסונג גלקסי S25 החדש. גם השנה החברה הקוריאנית השיקה בקול תרועה את מכשיר הדגל שלה, וכמו בשנה שעברה, תשומת הלב העיקרית הייתה לבינה המלאכותית. למעשה אם נבקש מבכירי סמסונג לנסות להבדיל בין הגלקסי S24 אולטרה לזה של השנה, אנחנו ממש בספק שהם יצליחו. זה לא אומר שהוא לא מכשיר טוב, הוא כנראה יהיה האנדרואיד הטוב של השנה - אבל האם הוא שווה למשל שדרוג מה-24? חד משמעית לא. קיבלנו את המכשיר החדש יום לאחר שהושק בעולם ומאוד נהנינו ממנו, אבל לא קל למכור אותו לעומת זה של שנה שעברה. הנה מה שחשבנו על הסמסונג גלקסי S25 אולטרה החדש.

עיצוב ומסך

המילה דומה עומדת לחזור בביקורת הרבה פעמים, וזה נכון גם לעיצוב של ה-S25 שכמעט זהה לזה של שנה שעברה. בסמסונג הצליחו להגדיל את המסך טיפה ל-6.9 אינץ' בעזרת הקטנת השוליים של הטלפון. המשקל שלו ירד ב-15 גרם והוא טיפה נוח יותר להחזקה ביד, בין היתר בזכות העובדה שהוא דק יותר השנה והפינות הפכו למרובעות יותר. למרות שהוא יותר קל להחזקה הוא עדיין מחליק, מכיוון שהחלק האחורי עשוי טיטניום. כמו כן, מערך המצלמות המרובע של סמסונג נשאר באותה צורה, מה שגורם לטלפון לא לשכב באופן מאוזן כשהוא על הגב, דבר מאוד לא חשוב אבל מעצבן ממש.

 גלקסי S25 אולטרה (צילום: ליאת מצה)
גלקסי S25 אולטרה|צילום: ליאת מצה

המסך הוא Quad HD+ Dynamic AMOLED 2x והוא אחד הדברים החיוביים ביותר בסמארטפון האולטימטיבי של סמסונג. הוא מכוסה ב-Gorilla Glass Armor 2, שאמור להיות עמיד בפני שריטות. למעשה זהו אחד השיפורים הבודדים במכשיר שהופך קנייה של מגן מסך לכמעט מיותרת. עם זאת, נציין שלמרות שהמכשיר שאנחנו קיבלנו החזיק יפה, מבקרים בעיקר מחוץ לישראל טענו שכן נתקלו בשריטות קטנות ולא עמוקות. למסך יש בהירות מקסימלית של 2,600 ניטס יחד עם ציפוי נגד השתקפות ולכן אפשר להסתכל עליו בכל מזג אוויר ותנאי אור שיש. למעשה זהו מסך מעולה עם צבעים חזקים מאוד וברורים, הכול נראה בו יותר טוב.

ביצועים ו-AI

המעבד החדש של סדרת הגלקסי נוצר במיוחד עבור ביצועי ה-AI ושימושים נוספים בו. ה-Snapdragon 8 Elite של חברת קוואלקום שמותאם במיוחד לגלקסי הוא סוג של מפלצת. כפי שאתם יכולים לדמיין, אפליקציות פועלות בצורה חלקה על מכשיר הדגל החדשה של סמסונג. עם שדרוג זיכרון ה-RAM ל-12GB בכל מכשיר הגלקסי S25, הוא מאפשר לכם לעשות את רוב מה שהייתם עושים במחשב, אבל על מסך 6.9 אינץ', עם עד שבע שנות תמיכה בתוכנה של סמסונג.

סדרת סמסונג גלקסי S25 (צילום: יונתן אפולט)
סדרת סמסונג גלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

זה לא רק השבב המהיר ביותר שייצרה קוואלקום אי פעם, זו גרסה מותאמת אישית עבור סמסונג. מדדי Geekbench 6.3 מראים כי ה-Gen 8 Elite לגלקסי סגר משמעותית את הפער בין ביצועי האולטרה לבין מכשירי אייפון שמריצים את ה-A18 Pro של אפל. ציוני הגרפיקה דומים לתוצאות של אפל, והביצועים בשימושים הרגילים של בני אדם כמו משחקים, גלישה, צפייה בסרטונים ומשימות כלליות אחרות עובדים נהדר גם לעין הלא מקצועית.

אולי מה שבולט יותר הוא שלמרות השימוש האינטנסיבי, חיי הסוללה לא נפגעים. זה נובע בין השאר בזכות ה-Gen 8 Elite ותא האדים החדש הגדול ב-40% שגורם לכך שהמכשיר בקושי מתחמם.

זה טיפה מוזר שבינה מלאכותית היא הנקודה החשובה של המכשיר, מכיוון שבעתיד ייתכן שהפיצ'רים האלה יגיעו גם למכשירים ישנים יותר ואולי אפילו יעלו כסף בסוג של מנוי חודשי, למרות שכרגע אף חברת טלפונים לא רוצה להיות הראשונה להכריז על מנוי מיוחד לתכונות AI. בכל מקרה סמסונג משתמשת ב-AI בתור גולת הכותרת של הגלקסי S25, כפי שעשתה בשנה שעברה.

סמסונג אוהבת לדבר על סוכני בינה מלאכותית, אם כי עדיין קשה לקרוא לזה 'סוכני בינה מלאכותית', מכיוון שרוב השימוש בה לא עושה פעולות בשמכם מבלי התערבות של המשתמש. אבל כדי להפעיל שאילתות מורכבות יחסית צריך רק ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה (כפתור הג'מיני) ולדבר אל הטלפון. העבודה עם ג'מיני הופכת למורכבת יותר ויכולה לשלב כמה אפליקציות בו זמנית, למשל לצפות בסרטון של מתכון ביוטיוב ולהפוך אותו לרשימה מסודר בפתקים של סמסונג.

עם זאת מדובר באוסף קטן של אפליקציות צד שלישי (שאינן של גוגל ולא של סמסונג), כולל ספוטיפיי ו-וואטסאפ. השימוש הוא לא בעברית, וגם באנגלית לא פעם ג'מיני מתקשה בהבנה ולעיתים הוא לא מבין את ההוראות. יכול להיות שתמצאו את עצמכם עוברים פשוט לדפדפן ו"עושים על זה גוגל". לסיכום יכולות מולטי-מודאליות אומרות שה-AI יכול להגיב לכל דבר, החל מתמונות וסרטוני וידאו ועד אודיו. עם זאת, יש לסמסונג הרבה עבודה כדי להפוך את התהליך הזה לפשוט ושיעבוד כמו שצריך - וכמובן להוסיף עברית.

סמסונג גם הוסיפה 2 פיצ'רים חדשים שאמורים לעזור לנהל את היום. אחד מהם הוא ה-Now Brief, סוג של סיכום חכם שמופיע כמה פעמים במהלך היום. לפי החברה ככל שתשתמשו יותר במכשיר ותחברו אותו לאקו-סיסטם של סמסונג (למשל לטבעת בריאות, שעון חכם וכו') תגלו עוד ועוד שימושים אליו. למען האמת, במעט זמן שניסינו את המכשיר לא ממש הבנו למה צריך את זה. הוא אומר מה מזג האוויר (ממש כמו אפליקציית המזג אוויר), מראה את הפגישות שיש לך היום (מה שווידג'ט היומן יכול להציג לכם), ומעבר לזה לא ממש נתן פרטים רלוונטים, אבל שוב מדובר בתוכנה שלומדת את המשתמש ואולי מוקדם מדי לשפוט.

הפיצ'ר השני הוא מידע המוצג על מסך הנעילה וקצת מזכיר את האי הדינאמי של האייפון. בינתיים הוא הציג לנו תוצאות של משחקים שמעניינים אותנו, (למרות שחובבי ספורט אמיתיים כנראה יתעדכנו בדרכים אחרות במשחקים של הקבוצות שלהם), אבל יכול גם להראות לכם את הצעדים הבאים שלכם בניווט בגוגל מפס וכו'. גם במקרה הזה לא היה לנו שימוש נרחב בפיצ'ר, אבל הוא בהחלט נחמד ובעל פוטנציאל בשימוש ארוך טווח.

שימוש בבינה מלאכותית בצילום ועריכה. פה יש חיבור ישיר לקטגוריה הבאה והיא המצלמה - אבל נתייחס רגע רק לשימוש ב-AI בעריכה. מחק שיודע להוריד אובייקטים כבר קיים באפל וגוגל וכעת גם בגלקסי, אבל הוא עובד טוב יותר מהמתחרים שלו. גם יכולות העריכה שמוסיפות אובייקטים לתמונות עובדות מעולה - לדוגמה ציירנו עצם בצורה מרושלת מאוד בפה של כלבת הגולדן רטריבר המשפחתית והוא פשוט פתח לה את הלסת והוסיף עצם. אנחנו בטוחים שבלי לגלות שזה AI כל מתבונן היה חושב שזאת התמונה המקורית (מבלי לקרוא את הכיתוב הקטן שמדובר בצילום שעבר עריכת AI).

תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

גם בתחום הסרטונים סמסונג הוסיפה פיצ'רים של בינה מלאכותית שיודעים לבודד ערוצי סאונד ולתת לכם לבחור מה להוריד ומה להשאיר (למשל להוריד את הרוח בסרטון שצולם בים) בצורה מעולה. יש כמובן עוד שימושי AI, בדמות תרגום, עריכת טקסט, תקצור של כתבות ועוד, אבל לא נכתוב על כולם כמובן, וגם יש לנו הרגשה שאתם לא תשתמשו בחלקם.

סוללה

סמסונג טוענת שהמכשיר מחזיק כ-31 שעות של הפעלת וידאו. עם מטען 45W, הוא נטען במלואו בתוך שעה ונפח הסוללה של 5,000 מילי-אמפר (בדומה לזה של שנה שעברה) יחד עם המעבד החדש הופך אותו למפלצת גם בתחום הזה, בדומה למכשיר של שנה שעברה. הוא יחזיק לכם בקלות יום אחד, ולמי שלא משתמש בו בצורה אינטנסיבית אפילו יומיים. בתחום הזה אין טענות בפני סמסונג - אפשר לשפר טיפה את מהירות ההטענה אבל גם 45W הוא מטען מספיק מהיר.

מצלמה

עוד תחום שסמסונג נחשבת בו "מלכת האנדרואיד". למרות שגם הפיקסל של גוגל מחזיק במצלמה נהדרת וה-וואן פלוס מספק יופי של תמונות - קשה להתחרות בתוצאות של הקוריאנית. הבעיה בגלקסי S25 אולטרה היא שיהיה לכם קשה מאוד להבדיל בין המצלמה שלו לזו של ה-S24. גם פה אין הרבה תוספות, למעשה מבחינת חומרה רק העדשה הרחבה שודרגה ל-50 מגה-פיקסל. המערך נשאר אותו דבר ויספק לכם תמונות חדות עם צבעים מרהיבים וחיים בשעות היום עם דיוק בפרטים - בכל רזולוציה שתבחרו.

תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

גם בלילה תגלו תוצאות טובות מאוד. מבחינת מספרים, הגלקסי מחזיק בחיישן ראשי רחב של 200 מגה פיקסל, שני חיישני טלפוטו של 50 מגה פיקסל ו־10 מגה פיקסל, והחידוש המרכזי - חיישן אולטרה רחב של 50 מגה פיקסל. 

תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

העדשה הרחבה החדשה בעיקר עוזרת לצילום טוב יותר בתנאי תאורה חלשים כמו בלילה, אבל כאמור קשה מאוד לשים לב לשינויים לעומת מכשירים קודמים - כי גם בשנה שעברה התוצאות היו טובות מאוד.

גלקסי ממשיכה להצטיין גם בצילומי פורטרט שיוצאים חדים מאוד וגורמים לך לרצות להשתמש בהם בכל פעם שיש אובייקט בתמונה.

תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה (צילום: יונתן אפולט)
תמונות שצולמו בגלקסי S25 אולטרה|צילום: יונתן אפולט

גם מבחינת וידאו אין באמת תלונות. האולטרה מאפשר לצלם באיכויות שונות עד 8K, למרות שהתוצר יהיה כבד כל כך שלא בטוח שתרצו להשתמש בו. החברה טוענת ששיפרה את עיבוד הווידאו בתאורה נמוכה שלה כדי להבחין טוב יותר בין אובייקטים נעים וסטטיים, בתיאוריה זה מאפשר יישום חכם יותר של הפחתת רעש. נראה שזה עובד, בסרטוני וידאו זה לצד זה עם ה-S24 אולטרה, אפשר לראות בבירור פרטים עדינים יותר במכשיר החדש, במיוחד בתאורה עמומה. זה לא שינוי ענק, אבל בכל זאת התקדמות. 

סמסונג נתנה הצצה לסמארטפון הדק בעולם (צילום: צבי שחר CopterDeal)
צילום: צבי שחר CopterDeal

האולטרה השנה מגיע כרגיל עם ה-S Pen המוכר של סמסונג, אבל הפעם אין לו יותר את החיבור לבלוטות', מה שמוריד את יכולות ה-Air Actions שלו. בין היתר גם אי אפשר להשתמש יותר בכפתור שלו יותר לתת הוראת צילום למכשיר, אתם עדיין יכולים להשתמש במחוות ידיים הרגילות. על הנייר מעט מאוד אנשים השתמשו בתכונות האלה וזאת גם הטענה של החברה, אבל כרגיל הצרכנים לא אוהבים שלוקחים להם פיצ'רים וגם הפעם יש לא מעט ביקורת על הורדת התכונה. גם אנחנו קצת התבאסנו, אבל בסופו של דבר מתרגלים מהר לעבוד בלי.

שורה תחתונה 

הגלקסי S25 אולטרה הוא מכשיר מעולה, כנראה שאפילו האנדרואיד הטוב של השנה. האם יש משהו בו ששווה בשבילו לשדרג את ה-S24 אולטרה? חד משמעית לא. אם תמצאו דיל שכלכלית מצדיק מעבר, אולי כדאי רק בשביל המעבד הכי טוב בשוק. אבל סמסונג ממשיכה ללכת על בטוח ולייצר כמעט את אותו טלפון מעולה מבלי לחדש. אין בו חסרונות אמיתיים, מלבד המחיר הדי גבוה, ולכן אם אתם צריכים לקנות טלפון חדש אתם לא תתאכזבו ממנו. 

לסיכום מדובר בסמארטפון שמצטיין בכל קטגוריה (מלבד ההטענה שהיא מספיק מהירה אבל יש טובות יותר) אבל הוא לא מרגש ולא מחדש לעומת זה של שנה שעברה. החברה הקוריאנית כבר נתנה הצצה למכשיר הדק שלה, הגלקסי אדג', שיצא בחצי השנה הקרובה והוא אמור להיות גולת הכותרת ואולי יתן לה בוסט מבחינת מכירות - אולי עליו בונים לשנת 2025.

המחיר המומלץ לצרכם על פי סמסונג למכשירי האולטרה:

גלקסי S25 אולטרה בגודל 256GB יעלה 5,149 ש"ח

גלקסי S25 אולטרה בגודל 512GB יעלה 5,599 ש"ח

גלקסי S25 אולטרה בגודל 1T יעלה 6,599 ש"ח