יותר מ-300,000 סטודנטים וסטודנטיות עתידים לפתוח את שנת הלימודים האקדמית בעוד כשבועיים, ובעוד שהרצון להצליח במבחנים ובעבודות ולסיים את התואר בממוצע ציונים גבוה בוער בעצמותיהם - הוצאת המחייה בישראל רק הולכות ומאמירות. כתוצאה מכך, סטודנטים רבים לא מסתפקים בעבודה סטודנטיאלית "קלאסית" כמו מלצרות או מכירות, אלא בוחרים במשרות שיעניקו להם גם ניסיון מקצועי ותנאים טובים לצד משכורת מספקת.
חברות רבות במשק הישראלי לא רואות בסטודנטים עוד נטל, אלא דווקא משאב של ממש. לרוב, מדובר בעובדים צעירים וחסרי ניסיון, אך כאלה עם פוטנציאל משמעותי ויכולת למידה גדולה. כך לדוגמה במרכז הפיתוח של חברת סאפ, בו עובדים כ-70 סטודנטים, מספרים כי הם יכולים להגיע גם למשכורת של 22 אלף שקלים בחודש במשרה מלאה, תלוי בתפקיד ובניסיון.
בסאפ מדגישים שהסטודנטים העובדים יכולים לבחור לעבוד במודל שעתי או גלובלי. בכל דרך שבה יבחרו, הם זכאים להטבות כמו שאר העובדים בחברה - כמו היכולת לעבוד מרחוק במודל היברידי, כרטיס סיבוס, ביטוחי בריאות שיניים, השתתפות בימי כיף וגיבוש ואף תוכנית Wellness הכוללת פעילויות ספורט.
במרכז הפיתוח של סאפ פועלת גם גילדת סטודנטים, במסגרתו הם מקבלים תקציב שנתי למטרות גיבוש, למידה ופעילויות מקצועיות. לצד זאת, בחברה מתחשבים בלו"ז של הסטודנטים ומאפשרים להם לקחת ימי חופש עבור למידה למבחנים.
"אני עובד במרכז הפיתוח של SAP כבר למעלה משנה. שילוב העבודה עם הלימודים לא היווה בעיה כלל עבורי או עבור החברה", מספר עומרי יפה, סטודנט במרכז הפיתוח של החברה. "ישנה הבנה והתחשבות סביב תקופות מבחנים ואילוצי הלימודים בכלל. בנוסף, יש לנו קהילת סטודנטים גדולה במרכז הפיתוח שבמסגרתה אנחנו נפגשים אחת לחודש. הסטודנטים שמובילים את הקהילה מובילים גם את התוכן של המפגשים - בין אם זה בתחום הטכנולוגי או החברתי, וכך יש חוויות סטודנטיאליות גם במקום העבודה".
"צריך להתקדם לשלב הבא ולהקדיש מחשבה גם לקריירה"
יובל חדד, סטודנטית להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, עובדת בחברת אפלייד מטיריאלס (Applied Materials) בתפקיד מהנדסת אפליקציית PDC. לדבריה, היא לא חשה קושי בעת מציאת העבודה, שכן זו הייתה המשרה הראשונה אליה התמיינה - ואליה היא גם התקבלה. "אחד מהכלים שרוכשים במהלך התואר הוא היכולת לנהל זמנים ומשימות, זה אמנם מאתגר, אך עם ניהול זמנים נכון, זה אפשרי", היא מספרת על הקושי לשלב בין שני העולמות. "מעבר לכך, ׳אפלייד׳ מאוד מתחשבת בסטודנטים שעובדים אצלה מבחינת המחויבות שלהם ללימודים".
"עד כה במהלך התואר לא עבדתי בכלל כדי להקדיש ללימודים כמה שיותר זמן", משתפת חדד, "חוויתי המון חוויות סטודנטיאליות ונהניתי מאוד, אבל אני מאמינה שבשנה הרביעית צריך להתקדם לשלב הבא בחיים ולהקדיש מחשבה גם לקריירה ולהתפתחות המקצועית ששואפים להגיע אליה".
בניגוד לסטודנטים אחרים, העיסוק של חדד בחברה לא בהכרח חופף לתחום הלימודים שלה. עם זאת, היא לא חשה על כך פספוס: "אני חושבת שכל סטודנט צריך לזכור שבמהלך התואר הוא נחשף לתחום מאוד צר בכל עולם ההנדסה, ולכן כדאי להיות עם ראש פתוח, הן במהלך חיפוש העבודה והן במהלך העבודה עצמה. כרגע המטרה העיקרית שלי היא ללמוד כמה שיותר ולפי זה להחליט באיזה כיוון אני בוחרת להמשיך ללכת. נכון לעכשיו אני נמשכת לכיוון האלגוריתמיקה, אבל הכל עוד פתוח".
בחברת אפלייד מטיריאלס מספרים כי בשבועות הקרובים ייערך מיפוי לצרכיהן של מחלקות החברה לשנה הבאה, ובהתאם לכך צפויות להיפתח משרות רבות בשבועות הקרובים. בין היתר, מדובר במחלקות כמו Software, Algo, Application ,System Integration ,HR ועוד. בחברה מאפשרים לסטודנטים לעבוד ב-50-80 אחוזי משרה, בהתאם להעדפותיו ולצרכיו של כל סטודנט. בתקופת מבחנים ועל פי צורך, ניתן להוריד את אחוזי המשרה וניתן אף לדחות הכשרות לתקופה שבין הסמסטרים. לדברי החברה, רוב הסטודנטים שמועסקים באפלייד ממשיכים למשרה מלאה עם סיום התואר.
גם בטאואר (Tower Semiconducto), חברת השבבים הישראלית ממגדל העמק שנרכשה השנה בידי אינטל בסכום של כ-6 מיליארד דולר, מגייסים כל העת סטודנטים למגוון רחב של משרות, ובייחוד סטודנטים להנדסת חומרים, הנדסה כימית, פיזיקה, חשמל ואלקטרוניקה, וכן גם הנדסאי חשמל, אלקטרוניקה ומכונות.
הסטודנטים משתלבים במפעלי הייצור ובארגוני הפיתוח ומקבלים הכשרה וליווי ממהנדסי וטכנאי החברה. המטרה העיקרית, כך מבהירים בחברה, היא לאפשר לסטודנטים להשתלב בתפקידי הנדסה ואחזקה בקו הייצור כמהנדסים וטכנאים מן המניין. רוב הסטודנטים נשארים בחברה, ומכיוון שהם מקבלים הכשרה כבר בהיותם סטודנטים, כאשר הם מסיימים את הלימודים הם מצליחים להתקדם ולהתפתח בארגון במחלקות השונות. היקף ההעסקה בחברה גמיש, אך הסטודנטים נדרשים לפחות לשני ימי עבודה. כתלות בצורך הארגוני, סטודנטים יכולים גם לבצע שעות נוספות ובכך להגדיל באופן משמעותי את השכר שלהם.
בלומניס (Lumenis), מובילה עולמית בתחומי הפתרונות הקליניים, המינימליים והבלתי-פולשניים של הרפואה האסתטית והראייה, סטודנטים ממלאים תפקידים מגוונים אך משמעותיים בתחומים כמו פיתוח, הנדסה ותפעול וכן בשיווק, כספים ושירות, בתפקידים כמו BI Developer, Project Analyst, עוזרי מחקר ואחרים. בחברה רואים את הסטודנטים כדור העתיד של העובדים, ולאור זאת המשרות מאפשרות התפתחות אישית ומקצועית.
מאי בר און היא סטודנטית להנדסה ביו-רפואית באוניברסיטת תל אביב במסלולים של עיבוד אותות/תמונות ו-Data Science, ובמקביל לומדת לתואר שני בהנדסה ביו-רפואית בתחום של Signal processing and Computer Vision. לדבריה, האיזון בין הלימודים האינטנסיביים לעבודה מאתגר, אך אפשרי: "אני חושבת שכמו כל דבר בחיים צריך למצוא את האיזון. בשנים מתקדמות של התואר אפשר לבחור מסלול עם קורסים שמתמקדים בתחום מסוים, ואז אם עובדים תוך כדי באותו תחום, מתקדמים ולומדים המון. השילוב בין השניים מעניק קפיצה ענקית בעיניי", היא אומרת.
בתשובה לשאלה האם היא מרגישה שהיא "נזרקה למים העמוקים" מהר מדי בעבודה, היא עונה: "זה עניין אינדיבידואלי, יש כאלה שמרגישים מוכנים לצאת לשוק העבודה כבר לקראת סוף השנה הראשונה או בשנה השנייה לתואר, ויש כאלה שגם אחרי שסיימו, לא מרגישים מוכנים. בהרגשה שלי, אין שלב שבו באמת מרגישים מוכנים להיזרק ל'עולם של הגדולים', ודווקא בגלל זה כשיש הזדמנות צריך לקחת אותה בשתי ידיים".
האם מה שאת עושה עכשיו ב"לומניס", זה בהכרח מה שתרצי לעסוק בו בעתיד?
בר און: "אני מקווה שמה שאני עושה היום מהווה בסיס למה שאעשה בעתיד. בחרתי בתחום מאתגר שמשתנה מיום ליום ומשעה לשעה. באופן כללי, ישראל היא מעצמה של פיתוח, וכשעובדים בחברה שהלב שלה הוא פיתוח והיא דוגלת בחדשנות, השאיפה להתקדם מלווה תמיד. אם מסתכלים על העתיד הקרוב ללא ספק אשמח להמשיך בתחום ולהתמקצע בו. יש הרבה מה וממי ללמוד".
בר און מספרת שתהליך חיפוש העבודה לא היה קל עבורה, שכן היא חיפשה משרה העוסקת בשני תחומים ספציפיים - אלגוריתמיקה ומדיקל. "בזמן שחיפשתי עבודה נתקלתי במשרות שהתאימו לסטטוס שלי כסטודנטית, אבל את התחום הספציפי שרציתי היה מאתגר למצוא. צריך לעשות ויתורים איפה שאפשר. כך לדוגמה, אני נוסעת מתל אביב ליוקנעם עבור העבודה", היא אומרת.
ב'לומניס' רואים חשיבות עצומה בניסיון המקצועי הנרכש על ידי הסטודנטים תוך כדי הלימודים וגאים באפשרויות הצמיחה והפיתוח האישי שהם מאפשרים. כחלק מכך, השיקו בחברה תוכנית ייחודית לסטודנטים תחת השם LumeniStudents, במסגרתה מתכנסים הסטודנטים אחת למספר חודשים למפגש מעשיר. בחברה מסבירים שהסטודנטים עובדים לרוב כ-3 ימים בשבוע, אך היקף המשרה גמיש ומשתנה בהתאם לדרישות התפקיד ולרצון הסטודנט. כך למשל, בתקופות לחוצות כמו תקופת מבחנים, הם מאפשרים גמישות תעסוקתית גדולה יותר. כמו כן, העובדים נהנים מהטבות, מפעילויות העשרה ומאירועי תרומה לקהילה כמו כלל עובדי החברה, ולעיתים אף מקבלים תשומת לב מיוחדת בדמות שוברי גלידה בתקופת מבחנים. רק בשביל זה שווה.