דורון שבתאי, עובד סוציאלי בן 28 שעסק בעבר בגיוס כספים עבור מעוטי יכולת, לא יכול היה להתעלם נוכח ההתגייסות ההמונית לטובת מאבקו המשפטי של ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו, שהונו מוערך בעשרות מיליוני שקלים. שבתאי, שעבד במשך שנים עם משפחות נזקקות, החליט להרים את הכפפה וליזום קמפיין גיוס משלו, הפעם עבור החלשים בחברה.

לדבריו, עד כה גויסו 180 אלף שקלים לטובת ישראלים שנאבקים מדי יום בקשיים כלכליים, במיוחד בימים אלה כשמשבר הקורונה מוביל רבים לחובות כבדים. 

"אני עובד סוציאלי שעובד בתחום בריאות הנפש. בנוסף, עשיתי כבר מספר פרויקטי גיוסים בעבר. כתוצאה משני אלו אני נחשף בשגרה להמון מצוקה וקושי, בין אם במסגרת העבודה ובין אם במסגרת פניות שמפנים אליי", מסביר שבתאי ל-mako. "משבר הקורונה הוא משבר בממדים היסטוריים שפגש מערכת רווחה מורעבת, חלשה ולא מאוישת. בתקופה הנוכחית יש לנו שני גורמים שיכולים לסייע בשעות משבר כאלו – הממשלה, שאמורה לתת פתרונות עומק ורוחב, ומובילי דעת קהל שיכולים לתת קול למוחלשים ולהאיר על סוגיות מושתקות בחברה".

"בתחילת השבוע שעבר, כשחזרתי מהעבודה ובדיוק נושא גיוס הכספים למימון המשפט של יו"ר האופוזיציה היה בשיא הטראפיק שלו, הבנתי שבשבוע אחד שני אלו קרסו. ממשלת ישראל בחרה להשקיע מיליארדים דווקא בהעלאת הפנסיות של אנשי קבע בכירים, ומובילי דעת קהל בחרו להשקיע את כל מרצם והשפעתם בגיוס מיליונים לטובת מיליונר. רציתי למחות נגד התסכול הזה אבל בצורה שתקדם טוב ולא רק תשמיע צעקה ב'טוויטרספרה'. לכן החלטתי לפתוח את פרויקט גיוס הכספים".

- איך זה קשור לנתניהו?

"זה לא קשור לנתניהו האדם, כי למיטב ידיעתי לא הוא ביקש את גיוס הכספים, ולפי פרסומים בתקשורת הוא אינו יכול גם להשתמש בהם. זה גם לא קשור לתומכיו וגם לא לאנשים הרבים שמרגישים שנעשה לו עוול משפטי עצום. המחאה היא נגד הבחירה של מובילי דעת קהל לגייס מיליונים לאדם שעל פי הפרסומים בתקשורת, הונו מאפשר לו שלא לעבוד דקה עד סוף ימיו, בייחוד בתקופה של משבר חסר תקדים".

- האם אתה פותח עמותה?

"לא. אין לי כוונה למסד את הפעילות ולעשות אותה באופן קבוע. החשיפה הגבוהה וכמות ההודעות שאני מקבל שמרגישה לפעמים אינסופית, בכל שעות היממה, למאות סיפורי מצוקה, המרוץ להצליח לגייס כסף וגם להגיע בפועל לשלם, לקנות, למסור מה שצריך, גובה ממני מחיר רגשי ונפשי שאני לא מעוניין להפוך לעניין שבשגרה".

- איך מצאת את הנזקקים לתרום להם?

"כמעט כל הפונות והפונים הופנו אליי ממחלקות רווחה. חלק קטן הגיע ממשפחות או שכנים של אנשים שנזקקו וחלק עוד יותר קטן, מקרים ספורים, מהפונים עצמם".