אמש (רביעי) פרסמה אפל את התוצאות הכלכליות שלה ברבעון האחרון של שנת 2020, והן מפתיעות במיוחד: מכשירי אייפון 12 שהושקו באוקטובר האחרון הזניקו את הכנסותיה ל-111.4 מיליארד דולר. זוהי עליה של 21 אחוזים ביחס לתקופה המקבילה בשנה שעברה, והפעם הראשונה שהכנסותיה של אפל עוברות את רף 100 מיליארד הדולר.

מחודש אוקטובר ועד דצמבר מכרה אפל מוצרים בהיקף של 95.7 מיליארד דולר (עלייה של 21 אחוזים). מכשירי אייפון אחראים להכנסות שיא של 65.5 מיליארד דולר (עלייה של 17 אחוזים), כשגם מכשירי אייפד רשמו צמיחה מסחררת והניבו הכנסות בגובה 8.4 מיליארד דולר (עלייה של 41 אחוזים). ענף המוצרים הלבישים, שכולל את האוזניות האלחוטיות איירפודס ואת השעונים החכמים של אפל, זינק אף הוא ב-30 אחוזים והכניס לחברה 13 מיליארד דולר תוך שלושה חודשים. זכור, בחודש ספטמבר השיקה אפל שני דגמי אייפד ושני דגמי שעונים חדשים.

לצד אלה, אפיק נוסף שחווה צמיחה משמעותית הוא ענף השירותים, כמו אפל מיוזיק או שירות הענן iCloud, שהניב לאפל הכנסה של 15.8 מיליארד דולר (עלייה של 24 אחוזים). בשורה התחתונה רשמה החברה רווח של 28.8 מיליארד דולר לאורך שלושת החודשים הללו, וגם כאן נצפתה עלייה של 29 אחוזים ביחס לשנה שעברה.

אחרי הרבעון המוצלח: אפל במקום הראשון בעולם

חברות האנליסטים Canalysis ו-Counterpoint קבעו שאפל נמצאת במקום הראשון בעולם במכירת סמארטפונים, עם לא פחות מ-82 מיליון מכשירי אייפון 12 שנמכרו ברבעון האחרון. בכך שברה אפל שיא והתברגה במקום הראשון בעולם, אחרי שברבעון הקודם הפסידה את הבכורה לסמסונג. בתקופה הזו סמסונג ירדה בקצת יותר מעשרה אחוזים והסתפקה ב-62 מיליון יחידות, כשאת שאר המקומות בחמישיה העליונה תפסו המותגים שיאומי, Oppo ו-Vivo. היצרנית הסינית הוואווי ממשיכה לצנוח ורשמה ירידה של 41% בעקבות הסנקציות מצד ארצות הברית.

גם חברת IDC פרסמה ניתוח מקיף של שוק הסמארטפונים, וקבעה שלא פחות מ-385.9 מיליון סמארטפונים חדשים יצאו משערי המפעלים, וזאת רק ברבעון האחרון של השנה. מדובר בעלייה של 16 מיליון ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, שעוזרת לפצות על ההאטה שנרשמה בשוק בעקבות משבר הקורונה.

גם בדירוג של IDC נמצאת אפל במקום הראשון, עם 90.1 מיליון יחידות שנמכרו. במקום השני נמצאת סמסונג עם 73.9 מיליון יחידות ונתח שוק של 19.1 אחוזים. שיאומי, שברבעון הקודם עקפה את אפל לראשונה, הסתפקה ב-43.3 מיליון יחידות,  המהוות ירידה קטנה ביחס לרבעון הקודם.