רוני שינקמן החלה את דרכה ברשת בתור בלוגרית צעירה שכותבת על מערכות יחסים, אבל בשנים האחרונות היא לקחה על עצמה תפקיד משמעותי יותר - לסייע לצעירים למצוא זוגיות. אחרי שפרסמה שני ספרים, שינקמן (31), שהתבגרה בשנים שחלפו מאז שהתפרסמה לראשונה והפכה לאם לשניים, הקימה את "הרווקים של רוני" - מיזם שידוכים שנולד בכלל כטובה לחבר. "זה התחיל בסטורי שלי, כששיווקתי את הידידים הרווקים שלי ורציתי למצוא להם זוגיות", מספרת שינקמן בשיחה עם mako. "אחר כך באו אליי עוד גברים ונשים שביקשו עזרה בלמצוא זוגיות, וזה הלך וגדל".

מאז אותו סטורי, המיזם "הרווקים של רוני" תפס תאוצה ועבר מהרשת לחיים האמיתיים. ב-4 השנים האחרונות התקיימו עשרות אירועים שנועדו לחבר בין רווקים ורווקות, כאשר השבוע (14.2, ולנטיינ'ס דיי) יתקיים אחד נוסף, ראשון מסוגו, במתחם meex שרונים בהוד השרון. צפויים להשתתף בו עשרות נשים וגברים בגילאי 25-37 שרכשו כרטיס כניסה מראש.

"בעבר היה לנו רק סוג אחד של אירוע שהיה מחולק לשלושה חלקים, מינגלינג, פעילות בקבוצות ודייטים אחד על אחד. עכשיו זה הפך להיות ורסטילי יותר, יש כמה סוגי אירועים. באירוע הקרוב הדגש הוא לתת לאנשים לפעול לבד, אנחנו מכווינים ומרכזים, אבל אנחנו לא מדריכים אותם מה לעשות. במקביל יש אירועים עם הדרכה יותר צמודה, ככה שכל אחד בוחר את סוג האירוע שיותר מתאים לו", היא אומרת.

שינקמן מספרת שבחודשים האחרונים היא עדה לעלייה ברצון של רווקים ורווקות להיכנס למערכות יחסים, בין היתר כתוצאה מהמלחמה. "אנחנו יודעים שאחרי מלחמות יש בייבי בום, ויש בהתאם יש גם יותר רצון להיכנס לזוגיות. זה קרה בקורונה וזה קורה גם עכשיו. יש תחושה של סוף העולם שגורמת לאנשים לשאול את עצמם שאלות כמו מה המהות של החיים שלי, מה אני רוצה לעשות בעתיד. אנשים מבינים שהם רוצים להקים משפחה, שהזמן משחק תפקיד. ממחשבה ש'אין לחץ' ואין למה למהר, פתאום יש לחץ. יש גם המון חיילי מילואים שמחפשים מישהי שתחכה להם בבית ותדאג להם, קל יותר לפחד ביחד, כמו שנאמר".

"התלבטנו בכלל אם זו תקופה מתאימה לערוך אירוע, אבל הבנו שיש צורך, זה לא רק הנאה, אנשים ממש צריכים את זה", אומרת שינקמן על התזמון לעריכת האירוע, שמכירת הכרטיסים אליו כאמור נמשכת. כאשר היא נשאלת למה יש צורך לשלם על שירות שלכאורה כל אחד יכול לקבל בחינם - להתחיל עם מישהו, היא עונה: "בסוף אנחנו מעניקים לאנשים חוויה, זה גם סוג של 'דמי רצינות', כשמישהו משלם אני מבינה שהוא עושה צעד אקטיבי ולא רק נוקט בגישת 'יאללה, נזרום'".

ובכל זאת, אהבה היום מוצאים בעיקר באפליקציות. למה יש צורך בכלל באירועים כאלה?

"האפליקציות חזקות כי אנשים מרגישים שאין להם אלטרנטיבה אחרת. הם אומרים שהם לא אוהבים את האפליקציות כי זה 'שוק בשר', אבל מנגד אין להם משהו אחר. אנחנו מציעים את הדבר האחר הזה, אנחנו מציעים לאנשים אפשרות להכיר כמו פעם. אחת השאלות שעולות אצלי הרבה באינסטגרם היא 'איפה מכירים אנשים בכלל', והתשובה היא בכל מקום, אבל אנחנו לא עושים צעד אקטיבי לגבי זה. הפלטפורמה שלנו מאפשרת למצוא זוגיות במקום שהוא בטוח, מקום שכולם באים אליו באותה מטרה ואז זה גם לא מביך".

לא די במיזם הרווקים שאחראי על יותר מ-300 חתונות ועשרות תינוקות שבאו לעולם בעקבותיו, שינקמן גם מיתגה את עצמה מחדש בשנים האחרונות כמאמנת אישית במגוון תחומים. ייעוץ ואימון בתחומי אהבה וזוגיות, נשארו בראש מעייניה. "התבגרתי, הבנתי שהחיים מורכבים, נחשפתי ליותר סיפורים. אם בעבר מישהו היה שואל אותי 'הוא בגד בי, להישאר איתו?' הייתי אומרת מיד שלא. היום אני מבינה שמאחורי כל סיפור יש נפש של בן אדם, שלכל פעולה שלנו יש היסטוריה. התהליך האישי שעשיתי עם עצמי התבטא גם באינסטגרם שלי. השפה שלי שונה, מכילה יותר, פחות שיפוטית. אני הרבה פחות קיצונית מבעבר. סיטואציה של מישהי שנבגדה בגיל 17 ומישהי שנבגדה על ידי בעלה כשיש שלושה ילדים ברקע, היא שונה לחלוטין".

"בעבר הייתי מרשה לעצמי לייעץ יותר באינסטגרם, אבל היום אני מבינה שזו פלטפורמה שיכולה להיות מצוינת להתחלה, לכיוון, אבל לא מקום לפתור בו בעיות", אומרת שינקמן, שמובילה תהליכי ליווי אישיים וכן מעבירה קורסים וסדנאות. "באיזשהו מקום שמתי גבול. אי אפשר לפרסם לאנשים מידע על קצה המזלג ולתת להם להבין מה שהם רוצים בין השורות. זאת גם הסיבה שהלכתי ללמוד ייעוץ זוגי ועכשיו אני עושה תואר שני בגישור".

"אני מרגישה שיש לי אחריות, אבל אני אחראית למתאמנות שלי יותר מאשר לעוקבות שלי", היא מסכמת אך מבהירה שהיא ממשיכה לייעץ ל-115 אלף העוקבים שלה בסטורי. "אני לא יכולה לקחת אחריות אם אני לא מכירה את התמונה המלאה, וגם הכמויות של הפונים שונות. יש לזה יתרונות וחסרונות, אני שוקלת כל מילה, ואני מעדיפה להיות מאופקת ושאנשים לא ייפגעו".