דנה (33) ועומרי (34) שגב-מויאל, זוג יזמי הייטק, הכירו ב-2013 בפגישת עבודה, כששתי החברות בהן עבדו החלו לשתף פעולה. הקשר שלהם, שנרקם בסודיות מוחלטת תוך שיחות חשאיות וחילופי מבטים, הפך לגלוי תוך מספר חודשים ושרד בהצלחה לאורך השנים את כל האתגרים של עולם היזמות התובעני והבלתי צפוי.

לאחר כמה חודשים של עבודה בסמוך אחד לשני, דנה עברה לחברה בה עבד עומרי, בדיוק באותה תקופה בה גם קיבלו את ההחלטה לעבור לגור יחד. "זאת הייתה תקופה נורא אינטנסיבית שבה היינו הרבה מאוד זה לצד זה. עבדנו כמעט באותו משרד וזה עבד לנו טוב והיה מוצלח", מספר עומרי. "לפני שסיפרנו לאנשים זה הרגיש כמו מבצע בצבא, עד שהבוס שלי הבין ושאל אותי למה אני הולך למשרד השני יותר ממה שאני צריך. אחרי שדנה עברה לעבוד בחברה שלי הוצאנו את זה החוצה וחשפנו את הקשר בינינו", הוא מוסיף.

ויתורים גדולים וקטנים

כשציינו שנה לזוגיות, עומרי עזב את החברה בה עבדו יחד והקים את הסטארטאפ מינרווה לאבס. למרות השלב המוקדם של הקשר, בו רבים לא ממהרים לנהל חשבון בנק משותף, עומרי לקח הלוואה ודנה הייתה זו ששילמה את החשבונות המשותפים שלהם למשך תקופה של מספר חודשים. מעבר לוויתורים במישור הפרקטי, אלה במישור האישי היו כבדים יותר והחלו לחדור לחיים שמחוץ לשעות העבודה.

"הוויתורים הגדולים יותר היו ביום-יום, בזמן המשותף שלנו יחד", מספרת דנה. "ברגע שגרים יחד ומנהלים משק בית משותף, אז כל ההתנהלות נופלת רק על צד אחד, אבל מה שהיה כיף במקרה שלנו זה שהעומסים שלנו היו בתקופות שונות", היא מוסיפה. "זה בא לנו בגלים לא מקבילים, כך שהיו תקופות שאני הייתי בחו"ל ואז שהיא הייתה בחו"ל", מציין עומרי.

עמרי שגב מויאל ודנה שגב מויאל  (צילום: איתי דגן )
עמרי שגב מויאל ודנה שגב מויאל |צילום: איתי דגן

לצד הוויתורים על הזמן המשותף, בני הזוג שגב-מויאל שנישאו בשנת 2016 ואיחדו את שמות משפחותיהם, מספרים כי גם התכניות להרחבת המשפחה נאלצו להידחות. היום, כשיש להם תינוק בן שנה ושמונה חודשים, הם יודעים שזו הייתה הבחירה הנכונה ביותר עבורם.

"ילדים זה היה משהו שחיכינו איתו, וזה היה עניין רציני. הייתה תקופה שעומרי היה טס המון, בקושי היה בבית, והוא התחיל לדבר על ילדים. באותו זמן אמרתי לו שכל עוד זה המצב - זה לא יקרה", נזכרת דנה. "הייתה לנו שיחה קשה על זה ואמרתי לו שכשנביא ילדים, אני לא מוכנה שהוא יטוס באותה תדירות. אמרתי לו שאם הוא רוצה ילדים אז אני רוצה שהוא יהיה בחיים שלהם. לא שיופיע רק פעם בכמה שבועות או רק כשהם ישנים, כי זה לא סוג המשפחה שאני מחפשת", היא מסבירה.

"היו תקופות שדנה הייתה אומרת לי שהיא מרגישה שהיא יוצאת עם מישהו בקבע, בגלל שכמעט ולא הייתי בבית" מסביר עומרי. "היא אמרה שאחרי שנביא ילדים, נצטרך לחשוב איך עושים את זה אחרת והופכים למשפחה שאנחנו רוצים להיות. אבל אחרי הקורונה זה השתנה לגמרי וזה כמעט ולא קורה היום - אין יותר לטוס ליום בודד לסן פרנסיסקו בשביל פגישה אחת", הוא מוסיף.

משפחותיהם של דנה ועומרי עודדו אותם לאורך כל הדרך, וכפי ששניהם מתארים האמינו בדרך הקשה שבחרו ללכת בה, למרות המחיר האישי הכבד. "ההורים שלנו מאוד תמכו בהגשמה המקצועית שלנו. הם ידעו שאנחנו כן רוצים להיות משפחה, שבסוף נביא ילדים ושנעשה את הדברים בדרך ובזמן שלנו", מספרת דנה.

זוגיות בשלט רחוק

בשנת 2017 דנה גם נכנסה לעולם היזמות והקימה את Legally, סטארטאפ שבסופו של דבר לא צלח ונסגר כעבור שנתיים. לצורך ההקמה שלו, דנה נכנסה לתוכנית האצה של Fusion, ובמסגרת התוכנית עברה לגור בלוס אנג'לס, כאשר עמרי היה טס אליה פעם בשבועיים לשם, וחי למעשה על הקו.

הזמן הממושך בו בילו בנפרד, כשכל אחד מהם בקצה השני של העולם, היווה אתגר נוסף שאיתו נאלצו דנה ועומרי להתמודד. למרות הבדלי השעות המשמעותיים בין ארצות הברית לישראל, הם לא ויתרו על זמן איכות משותף והסתפקו במימד הווירטואלי כדי לעשות זאת. "היינו מדברים הרבה בשיחות וידאו, בעיקר כשאני בדיוק הלכתי לישון והוא היה מתעורר, או להיפך", מספרת דנה. "לפעמים היינו בוחרים סרט ומתחילים לצפות בו יחד, כל אחד בנפרד, תוך כדי שאנחנו מדברים בטלפון", מוסיף עומרי.

בשנת 2020 עמרי הקים Profero, שם הוא משמש עד היום כמייסד שותף וכמנכ"ל. החברה עוזרת לארגונים וחברות להיחלץ ממתקפות כופר. היום דנה היא חוקרת מודיעין עסקי ורשתות דיסאינפורמציה בחברת DS Intelligence.

אפס תחרות

למרות העולם התחרותי אליו נכנסו ולמרות האופי התחרותי שהוא מצריך כדי לשרוד בו, דנה ועומרי מספרים כי לא התמודדו עם קושי מהסוג הזה. "הייתה בינינו הרבה תמיכה, לא תחרות. זו הייתה עבודה משותפת והתמזל מזלנו שתמיד יכולנו לדבר על עבודה ולהיעזר אחד בשני", מספר עומרי. "כשהקמתי את פרופרו, זאת הייתה פעם ראשונה שאני ממנכ"ל ודנה כבר עשתה את זה לפניי, כך שהיו המון דברים שהיא הייתה עבורי כמו מנטורית, ועד היום זה ככה. יש בינינו לא רק שיחות של בני זוג, אלא ממש שיחות מנטורינג. היא לא מוציאה לי חשבונית על זה, אגב", הוא מוסיף.

עמרי שגב מויאל ודנה שגב מויאל  (צילום: איתי דגן )
עמרי שגב מויאל ודנה שגב מויאל |צילום: איתי דגן

"בגלל שלא עשינו את הדברים במקביל, יכולנו ללמוד אחד מהשני", מספרת דנה. "כשאני התחלתי את הסטארטאפ שלי, היה לי סוג של מושג למה אני נכנסת, בגלל שלפני כן ראיתי את עומרי והיה לי עם מי לדבר ולהתייעץ. אלו דברים שחברים אחרים, שלא היו בתחום, לא היו יכולים להבין. העובדה שבן הזוג שלי גם חי את אותם קשיים מאוד עזרה לי. להתמודד עם האתגרים של היזמות זה מאוד קשוח, ומי שלא היה שם בעצמו לא יכול להבין את זה", היא מדגישה.

עליות וירידות – הצלחות וניסיונות

כמו כמעט כל דבר בחיים, גם הדרך להגשמה בעולם היזמות מורכבת מעליות ומירידות. בני הזוג שגב-מויאל מתארים את ההתמודדות עם החלקים הפחות נעימים של התחום בתור אתגר שהדרך להתמודד איתו הולכת ומשתפרת עם הזמן, בהתאם לחוויות ולניסיון שהם צוברים.

"זה כמו רכבת הרים", מסביר עומרי. "דנה יותר טובה ממני בלא להביא את המטען מהעבודה הביתה, כי אצלי מצב העבודה זה כאילו אני - אם הולך לי ממש טוב בעבודה אז הכל טוב ויפה, אבל אם הולך גרוע בעבודה, אז אני מבואס וקשה לי לצאת מזה. זה מאוד לא פשוט כשמביאים את מה שקורה בחברה לתוך המשפחה. כששנינו היינו בתקופה קצת קשה, והייתה כזאת, זה היה עוד יותר קשה, אבל עזרנו אחד לשני להתגבר על זה. אבל זה לא שאנחנו מומחים בזה".

"יש המון כישלונות לאורך הדרך", מסבירה דנה. "האם כל פגישה שלא התקיימה כמו שתכננתי או שלא היה לה המשך, אפשר להגיד שהיא כישלון? אפשר, אבל לדעתי כישלון הוא מה שתגדיר אותו ככזה. האם כשסגרתי את הסטרטאפ שלי נכשלתי? יכול להיות, אבל זה רק עוד שלב בדרך, וזה היה מבחינתי כמו לעשות שלושה תארים בשנתיים וחצי. למדתי מזה המון וזה מה שהביא אותי לאיפה שאני היום, כך שאני לא מצטערת על זה לרגע. לפעמים הפתרונות הכי פשוטים כדי להתעודד במצבים כאלה הם לצאת למסעדה טובה ולקום בבוקר למחרת כמו חדשים".

עמרי שגב מויאל ודנה שגב מויאל  (צילום: איתי דגן )
עמרי שגב מויאל ודנה שגב מויאל |צילום: איתי דגן

טיפ של אלופים

בתור זוג יזמים שהתגבר על הרבה מאוד מכשולים, אישיים ומקצועיים, דנה ועומרי מסבירים כי עולם היזמות מתאים רק למי שבאמת רעב להיות חלק ממנו. ליזמים שמנהלים גם זוגיות כמותם, הם ממליצים לשמור על רמה גבוהה של פרגון ואפס קנאה. "הרבה פעמים אנחנו אומרים לאנשים שהם צריכים להות מוכנים לזה  באמת. אנחנו לא משקרים שזה קל ונוצץ, כי זה קשה ויוצאות מזה שיערות לבנות, לפעמים כמעט התקפי לב, וזה אומר גם לאבד קשר עם חלק גדול מהחברים והמשפחה. ההצלחות מספקות מאוד, אפילו ממכרות, אבל הן לא החלק המרכזי בדבר", מסביר עומרי.

"צריך להיות מאוד פתוחים, לפרגן כל הזמן ולזכור שבסוף שני הצדדים עושים את המקסימום למען המטרה המשותפת", אומרת דנה. "גם ככה יש כל כך הרבה קשיים בדרך, כך שאם תהיה קנאה זה לא יעבוד. בן זוג זה הגורם מספר אחת שצריך שיתמוך בך. מעבר לזה, כדאי לזכור שהעבודה היא רק חלק מהחיים ולא כל החיים. צריך לעשות סדרי עדיפויות, ואם רוצים לשמור על זוגיות חובה לשים אותה במקום גבוה", היא מסבירה. עומרי מחזק את דבריה ומוסיף: "לא הייתי מגיע לאיפה שאני היום בלי דנה. הקשר שלנו משמעותי בדברים הקטנים, כמו להרגיע או לשקף את המציאות מפרספקטיבה שונה. צריך להוות אוזן קשבת בטוב וברע".