מבצע הביפרים המתפוצצים בלבנון ממשיך להעסיק את הרשת, ולצד אינספור הבדיחות והפייק ניוז סביב האירוע שפרטיו עוד רחוקים מלהתברר (וספק אם אי פעם יתבררו לחלוטין), צצו חשדות כלפי חברה אחת, שכנראה בכלל קשורה לאירוע -  מוטורולה.

>> מהו מכשיר הביפר?

רובנו זוכרים את מוטורולה מהטלפונים הישנים והמגושמים של תחילת שנות ה-2000, אבל חברת האלקטרוניקה האמריקאית הייתה מהמובילות בתחום הטכנולוגיות לתקשורת אלחוטית לאחר שהוקמה בשנת 1928 תחת השם גאלווין תעשיות בע"מ. השם מוטורולה היה בתחילה שם מותג שניתן על ידי מייסד החברה, פול גאלווין, לפיתוח החשוב הראשון שלה: מקלט רדיו שהותקן במכונית, אך מאז כאמור, החברה התרחבה לתחומים נוספים. בשנת 2011 התפצלה מוטורולה לשתי חברות נפרדות - מוטורולה מוביליטי שעוסקת בייצור מכשירי סלולר, ומוטורולה סולושנס, שנחשבת במידה רבה ליורשת של חברת מוטורולה ההיסטורית. מוטורולה מוביליטי נרכשה בהמשך על ידי לנובו, וממשיכה להוציא לשוק סמארטפונים מתקדמים.

מוטורולה סולושנס מנגד עוסקת בעיקר בפיתוח פתרונות תקשורת עסקיים עבור לקוחות ארגוניים כמו ממשלות, כוחות צבא, ארגוני חירום וחברות גדולות. מבין המוצרים והשירותים שלה ישנם מכשירי קשר, מערכות תקשורת רחבות היקף, פתרונות ניהול משימות, טכנולוגיות סנסורים ועוד. כל אלו גרמו לרבים ברשת להאמין שהמכשירים שבהם על פי פרסומים זרים הוטמן חומר נפץ שייכים לחברה, ואף להאשים אותה בשיתוף פעולה עם ישראל.

למוטורולה סולושנס אכן סניף רחב ופעיל בישראל. על פי אתר החברה, בשנת 1948 הקים משה בסין, יזם וחלוץ ציוני, את הנציגות של מוטורולה בישראל הצעירה בדירה קטנה במרכז תל אביב, ובשנת 1964 הוקמה חברת הבת "מוטורולה ישראל" שעוסקת בפיתוח טכנולוגיות קשר מתקדמות.

המונח מוטורולה נמצא היום (רביעי) ברשימת הטרנדינג ב-X (טוויטר לשעבר), הנושאים הפופולריים ביותר ברשת החברתית, עם מאות אלפי אזכורים. "כלי תקשורת ישראלים דיווחו כי מתקפת הטרור על לבנון הייתה מבצע של של המוסד שכלל שתילת 20 גרם של פנטאריתריטול טטרניטראט (PETN) במכשירי איתור של מוטורולה בתל אביב", נכתב באחד מהציוצים שמאשימים את החברה.

גולש אחר העלה סרטון תחת הכותרת "טבח ישראל-מוטורולה" שבו הוא טוען שמדובר ב"מתקפת טרור ממומנת". בציוץ אחר נכתב: "כל הציוד שהתפוצץ בידי אנשי חיזבאללה הוא של המותג מוטורולה הידוע בקשרים ההדוקים עם #ישראל. הציוד הוא חלק ממשלוח שקיבל לאחרונה חיזבאללה".

כאמור, אלו רק דוגמאות מעטות לאזכורים של החברה היום ברשת, ולתיאוריות על כך שהחברה הייתה מעורבת באירוע החריג.

בינתיים, בסוכנויות הידיעות דיווחו כי חברת גולד אפולו הטאיוואנית היא הפירמה שמכשירי הקשר שייצרה התפוצצו אתמול ברחבי לבנון. מנגד, החברה הכחישה כי היא זו שייצרה אותם וסיפקה לחיזבאללה. בהודעה רשמית מסרה החברה כי "זכיין של החברה באירופה" אחראי ליצוא מכשירי הקשר לחיזבאללה בלבנון. אותו זכיין, כך מתברר, נמצא בהונגריה, ואף נטען כי הוא קיבל תשלומים מהמזרח התיכון.

העניין כאמור עדיין אפוף בערפל רב - אבל ספק אם לחברת מוטורולה קשר לאירוע הנוכחי. בינתיים, היא ממשיכה לספוג אש ברשת. במקביל, המנייה של מוטורולה סולושנס בבורסה בניו יורק רשמה היום ירידה של 0.96% אחוז, ולא ברור אם יש קשר לאש, תרתי משמע.