דני בולר התפרסם בטיקטוק כמורה למתמטיקה והייטקיסט שמעלה סרטוני מדע פופולריים, אבל מאז תחילת המלחמה מול חמאס, התגייס כול כולו להסברה הישראלית ומעלה סרטונים באנגלית בכל הפלטפורמות שלו. אתמול הודיע בסרטון חדש שפרסם כי הוא עוזב זמנית את טיקטוק, לאחר שהחשיפה שלו ירדה באופן דרמטי.
@ask__dani Bye Bye Tiktok. Please follow me on the other platforms. #foryou #tiktok ♬ original sound - Ask Dani
"עדכון קצר, החלטתי לעזוב את טיקטוק לזמן מה, ואני אסביר למה", אמר בולר. לדבריו, בחודשיים האחרונים מאז שהתחילה המלחמה, כל וידיאו שהעלה זכה בממוצע לחצי מיליון צפיות. ב-16 בנובמבר הוא העלה סרטון ביקורתי על הטרנד שהתפוצץ בטיקטוק, של צעירים אמריקאים שקראו את "מכתב לאמריקה" שכתב אוסמה בן לאדן לאחר פיגועי הטרור של 11 בספטמבר, ומצאו אותו כ"משנה חיים".
לדברי בולר, שאחריו עוקבים יותר מ-254 אלף איש בטיקטוק, מאז אותו הסרטון החשיפה שלו נחתכה בטיקטוק. "בסרטון הזה דיברתי לראשונה על המדינה שעומדת מאחורי טיקטוק (סין), והיא ככל הנראה לא אהבה את זה", הוא אומר. הוא הזמין את העוקבים שלו להמשיך ולצפות בסרטוני ההסברה שהוא מכין באינסטגרם, יוטיוב וטוויטר.
@ask__dani ♬ original sound - Ask Dani
בשיחה עם mako מסביר בולר: "בשבועיים האחרונים החשיפה שלי בטיקטוק ירדה ב-95%. היות ואני לא הישראלי היחיד שחווה את זה, אפשר להניח שזו הוראה מלמעלה. אני מנסה לפתור את זה עם אנשי טיקטוק ישראל, אבל סביר שזו מדיניות של טיקטוק העולמית.
"אני לא מתייחס לזה כאל עזיבה סופית, אלא יותר כמו הפסקה זמנית. אולי בטיקטוק אעלה מדע כמו פעם ואת ההסברה אעשה בפלטפורמות האחרות. עוד לא החלטתי סופית".
האם זה בגלל סין לדעתך?
בולר: "בגלל סין, טיקטוק נוטים לצד הפרו-פלסטיני במלחמה. בפלטפורמות האחרות מספר הצפיות גבוה הרבה יותר, במקרה שלי, למרות שיש לי שם משמעותית פחות עוקבים מאשר בטיקטוק".
טיקטוק מנסה להילחם בשנאה
מאז תחילת המלחמה מתמודדת טיקטוק עם קושי לשלוט בתכנים שעולים בה שקשורים למלחמה, כאשר הרבה שנאה ופייק ניוז מופצים בה. במקביל, ישראלים מתלוננים על כך שסרטונים המציגים את הצד הישראלי מוסרים מהפלטפורמה. ביום שישי פרסמה הרשת סדרה של יוזמות למיגור השנאה מטיקטוק תחת ההאשטאג swipeouthate#.
החברה מסרה כי גובש כוח משימה חדש שיפעל נגד שנאה ואפליה בתוך צוות הבטיחות הגלובלי של החברה, שמפתח תוכנית אינטנסיבית למיגור משמעותי יותר של התנהגויות השנאה הגואות לאחרונה, עם דגש מיוחד על אנטישמיות ואיסלאמופוביה. צעדים נוספים הם העמקת ההכשרה לבודקי התוכן, בשיתוף עם מומחים, על מנת לנטר ולמנוע הטיות מידע סמויות והיבטים ייחודיים של אידיאולוגיות שנאה.
טיקטוק הוסיפה ליוצרים אפשרות בשם "מצב טיפול בתגובות", שמרחיבה את בקרת התגובות עם אפשרויות חדשות לסינון תגובות לא ידידותיות או לא רצויות, ודרכי סינון נוספות. על פי החברה, נתונים ראשוניים הראו שיוצרים המשתמשים במסננים אלה חוו ירידה של 30% בכמות התגובות עליהן הם מדווחים.
בנוסף, מסרה טיקטוק כי מ-7 באוקטובר עד 30 בנובמבר הסירה יותר מ-1.3 מיליון סרטונים באזור ישראל, עזה והגדה בשל הפרת כללי הקהילה שלה, כולל דברי שטנה, טרור, מידע שגוי ותוכן המקדם את חמאס. "ברחבי העולם הסרנו עשרות מיליוני תכנים באותה תקופת זמן, ומנענו מחשבונות של בני נוער לצפות ביותר ממיליון סרטונים המכילים אלימות או תוכן גרפי בלתי הולם", כך על פי ההודעה.