אפל הציגה מספר לא קטן של חידושים בהשקת האייפון 14 שלה בשבוע שעבר, אבל "פריצות הדרך" הללו ייראו מוכרות מאוד לאנשים רבים שמשתמשים בטלפונים של אנדרואיד. אייפוניסטים שמושקעים במלואם באקוסיסטם של אפל עשויים שלא להיות מודעים לכך, שרבות מהתכונות שהחברה חשפה קיימים במכשירי אנדרואיד במשך שנים. מכירים את הסימפסון כבר עשו את זה? אז הנה כל מה שאנדרואיד עשו לפני אפל.

מספר פיקסלים

האייפון 14 Pro יהיה האייפון הראשון שיקבל מצלמת 48 מגה-פיקסל. מספר הפיקסלים גדול פי ארבעה מאשר לאייפון 14 הסטנדרטי ולאייפון 13 פרו של שנה שעברה. אבל עם יותר פיקסלים ארוזים על חיישן מצלמת סמארטפון קטן, קשה לכל פיקסל לקבל מספיק אור כדי להפיק תמונה יפה.

כדי לנטרל זאת, טלפונים כמו Samsung Galaxy S21 OnePlus 9 ו-Xiaomi Mi 11 Ultra, כמו גם טלפונים של אנדרואיד זולים יותר, קיבצו יחד צרורות של פיקסלים כדי לגרום להם לפעול כפיקסל אחד גדול. פתרון זה, הנקרא pixel binning, מאפשר לחיישנים לעבד אור שנכנס תוך שמירה על רזולוציה גבוהה.

זו הסיבה שבמהלך מצגת "Far Out" של אפל, מנהל המוצר ויטור סילבה הקפיד לומר שאפל מביאה "רמה חדשה לגמרי של מצלמה לאייפון", ולא שהחברה הייתה הראשונה אי פעם להשתמש בטכניקה הזו.

אייפון 14 (צילום: יחסי ציבור)
אייפון 14|צילום: יחסי ציבור

ייצוב וידאו

הקושי לצלם סרטון בלי להזיז יותר מדי את המצלמה תמיד היה בעיה בסמארטפון. בעוד שיצרניות הטלפונים השתפרו בכך במהלך השנים, מצלמת הווידיאו עדיין לא הייתה ברמה של מצלמת פעולה בסגנון GoPro. הודות להתקדמות בשיטות ייצוב ועיבוד, לטלפונים כמו Google Pixel 5 של 2020 ו-Samsung Galaxy S20 היו מצב יצוב אקטיבי ו-Super Steady שעזרו לאנשים לצלם וידאו חלק דמוי GoPro תוך כדי תנועה.

כל דגמי האייפון 14 יקבלו את מצב הפעולה החדש של אפל, שאמור ליצור ווידאו טוב יותר בצילום בזמן ריצה. זה אכן נראה כאילו המצב יכניס את התמונה לצילום יציב יותר, כמקובל בשיטות ייצוב אחרות. כך או כך, אפל מאחרת בנושא זה.

תצוגה דולקת תמידית

גרסה כלשהי של טכנולוגיית תצוגה תמידית קיימת באנדרואיד במשך שנים. התכונה הייתה סטנדרט כבר במכשיר הכושל של Lumia Windows Phones, כשהוצגה בשנת 2013. LG הייתה חלוצת התכונה בשעונים החכמים שלה עוד לפני סמסונג. הפעלה תמידית מאפשרת למידע חיוני, כגון שעה או אירועי לוח שנה, להיות גלוי תמיד, ללא צורך להקיש או לגעת במכשיר.

גרג "ג'וז" ג'וסוויאק, סגן נשיא בכיר לשיווק של אפל, אמר כי טכנולוגיית ה-LTPO של תצוגת ה-Super Retina XDR של האייפון 14 Pro מאפשרת למסך לפעול בקצב רענון איטי יותר של 1Hz ולבזבז פחות חשמל, למרות שהוא לא הראשון שעושה זאת. הכבוד הזה מגיע ל-Samsung Galaxy S22 Ultra מתחילת השנה, שהציג את אותה טכנולוגיית תצוגה.

מגרעת מצלמה בצורת קפסולה

תכונה מכרעת של הדורות האחרונים של מכשירי אייפון הייתה המגרעת הגדולה שיושבת בחלק העליון של התצוגה. עם האייפון 14 Pro, אפל הולכת בעקבות אנדרואיד במעבר למגרעת בצורת גלולה במקום זאת.

כשאפל הציגה את החריץ עם האייפון X ב-2017, סמסונג מיהרה לצחוק על החלטת העיצוב המוזרה. במהירות, יצרניות אנדרואיד חיפשו דרכים להגביל את חריצי מצלמות הסלפי שלהם על ידי ביצוע חתכים קטנים בהרבה בתצוגה או בחירה בחיתוך חורים במקום זאת. ה-OnePlus 7 Pro הרחיק לכת והוסיף מנגנון שאיפשר למצלמת הסלפי לצאת מהמסגרת, מה שמאפשר למסך להיות ללא הפרעה לחלוטין. ה-Samsung Galaxy Z Fold 4 בוחר במצלמת סלפי מתחת לתצוגה, מה שהופך את התצוגה הפנימית כמעט ללא חסימות.

כך או כך, אפל נמצאת בפיגור של שנים בהתרחקות מהחריץ. גם הגזרה החדשה בצורת גלולה רחבה בצורה ניכרת. לפחות, עם התוספת של האי הדינמי, תכונה המשלבת טוב יותר את הגזרה בממשק המשתמש של הטלפון עם אנימציות ייחודיות, היא ממתיקה את הגלולה.

אייפון 14 פרו (צילום: apple)
אייפון 14 פרו|צילום: apple

בכל זאת קצת קרדיט לאפל

לא כל מה שאפל הציגה הם הרעיונות הקודמים של אנדרואיד. שבב A16 Bionic באייפון 14 פרו נראה כמעבד מנצח וככל הנראה יישאר המלך בעולם הסמארטפונים, אלא אם כן גוגל תצליח להתעלות עליו עם ה-Pixel 7 בהמשך השנה. תצוגת Super Retina XDR מציעה בהירות שיא של 2,000 ניטים, העולה על ה-Galaxy S22 Ultra שלו "רק" 1,750 ניטים.

אייפון 14 (צילום: יחסי ציבור)
אייפון 14|צילום: יחסי ציבור

תכונת שיחות החירום הלוויינות היא משהו ששמור לטלפונים לווייניים עבים, אבל נותן למשתמשי אייפון 14 דרך להזעיק עזרה, אם מישהו נקלע למצב מסוכן בארה"ב או בקנדה וללא קליטה סלולרית רגילה. והמצלמה הקדמית של TrueDepth תעניק לתמונות סלפי אפקט בוקה טבעי יותר.