המגזין היוקרתי "טיים" הודיע היום על בחירת ההמצאות הטובות של שנת 2022 שמשנות, את חיינו. תהליך הבחירה של הרשימה נעשה בעזרת המלצות של עורכים וכתבי העיתון ברחבי העולם. הבחירה בין ההמצאות נעשתה על בסיס מספר קריטריונים מרכזיים ובהם מקוריות, יצירתיות, יעילות, שאפתנות, אימפקט סביבתי ותרומה לעולם בין 200 המוצרים והשירותים שהצליחו להיכנס לרשימה ישנו גם סטארטאפ ישראלי, שלצערנו ייתכן ונמשיך לשמוע עליו בעתיד. 

הסטארטאפ הישראלי Exodigo פיתח טכנולוגיה מבוססת חיישנים מתוחכמים ובינה מלאכותית לזיהוי הרכב הקרקע בלי צורך בביצוע קידוחים וחפירה פיזית.

הסטארטאפ הישראלי Exodigo (צילום: אקסודיגו)
הסטארטאפ הישראלי Exodigo|צילום: אקסודיגו

אותה מערכת הופעלה לאחר גילוי הבולען בנתיבי אילון, לביצוע מיפוי של האזור והערכת סיכונים וחסכה את הצורך לבצע חפירה עמוקה. אנשי החברה איתרו ליד הבולען מספר אזורים חשודים והם מולאו בבטון, דבר שכנראה מנע מאיתנו עוד פקקים במקרה הטוב, ונפגעים במקרה הרע.

אבל לא רק בולענים, הטכנולוגיה משמשת כיום פרויקטים של תשתיות אנרגיה, תחבורה ובניה בארה"ב, אירופה וישראל כדי לזהות בזמן קצר הימצאות של תשתיות ישנות, הרכב שכבות הקרקע, סלעים ומי תהום כדי לאפשר ביצוע הפרויקט בבטחה ובצמצום הוצאות.

בנוסף לגלאי הבולענים הישראלי, ניתן למצוא באותה רשימה כמה מוצרים ששמענו עליהם לא מעט. העיצוב החדשני בסמארטפון הלך ל-Nothing phone (1) בעל החלק האחורי שנדלק ונכבה. הסמסונג גלקסי S22 ULTRA נכנס לרשימה בזכות עט הסטילוס המעולה שלו. עוד מוצר של סמסונג שנכנס לרשימה הוא המקרן הנייד שלה "פריסטייל" ששמענו עליו רבות, וכשניסינו אותו מצאנו מוצר שמקדים את זמנו.

מקרן סמסונג פריסטייל (צילום: יונתן אפולט)
מקרן סמסונג פריסטייל|צילום: יונתן אפולט
phone (1) של nothing  (צילום:  יונתן אפולט)
phone (1) של nothing |צילום: יונתן אפולט

המצאה נוספת הן האוזניות "לוס אנג'לס" הנטענות מאור השמש של חברת אורבניסטה ומספקות שעות על גבי שעות של מוזיקה.

הטלסקופ של נאסא ג'יימס ווב קיבל את הכותרת "חלון לתוך החלל החיצון" בזכות יכולות הצילום המדהימות שלו, שחושפות עוד ועוד מידע שלא היה ידוע לאנושות עד כה. אם כבר חלל, אז גם המיליארדר אילון מאסק נכנס לרשימה בזכות שירות האינטרנט שלו "סטארלינק", שסיפק השנה בחינם לתושבי אוקראינה, ואז איים לחזור בו אבל החליט בסוף להשאיר.

בתחום הרשתות החברתיות החידוש הכי גדול של השנה האחרונה הוא אפליקציית "בי ריל", שבניגוד לאינסטגרם היא אמורה להראות את החיים "האמיתיים" שלנו לעולם. מאז ששוחרר גם אינסטגרם וגם טיקטוק ניסו ללכת בעקבותיה ולחקות אותה.

בתחום הרפואי נבחרו מספר המצאות שאנו מכירים, למשל החיסון נגד אבעבועות הקוף וגם החיסון לקורונה של חברת אסטרזניקה המיועד למי שנחשב באוכלוסיית הסיכון. לרשימה המלאה של מגזין טיים.