יש לכם חבר שמחפש עבודה בהייטק? אולי תצליחו לעזור לו ועל הדרך לקבל גם תגמול.

ווביז (Webiz) היא חברת HR-Tech, שעובדת עם עשרות חברות טכנולוגיה בארץ ובעולם, ובין לקוחותיה נמנות חברות מוכרות כמו פלייטיקה, איטורו ופאנדבוקס. כעת היא משיקה תוכנית חדשה של מעין "חבר מביא חבר", שבמסגרתה כל אחד יכול להירשם, להעלות קורות חיים של מועמד בהייטק ואפילו להרוויח כסף אם הוא ימצא עבודה בזכותם. איך זה עובד?

"תוכנית האפליאציה (שיווק שותפים) שלנו עובדת כך שהשמה מוצלחת של מועמד אצל אחד הלקוחות של החברה יכולה להניב תגמול של כאלפי דולרים, תלוי משרה", מסביר אייל בר עוז, מייסד משותף ומנכ"ל Webiz. "במקביל, אנחנו מציעים מודל של אפילאציה למי שמביא לנו לקוחות חדשים, כלומר חברות שמגייסות דרכנו, וגם הם יכולים ליהנות מתגמול חודשי, בהתאם להיקפי הפעילות של הלקוח. זה יכול להיות רלוונטי לחברות גיוס, הד האנטרים עצמאיים, אך גם אנשים פרטיים שמכירים או מחוברים לאקו-סיסטם הטכנולוגי במדינה שלהם".

לדברי בר עוז, "מנהל שמגייס דרכנו יכול להגדיר מראש את כל הקריטריונים שהוא רוצה לקבל עד רמת שפת התוכנה הספציפית, ניסיון בתחום או פרויקט קונקרטי ועוד. הוא גם צופה בווידאו שמאפשר לו להתרשם מהמועמד. מעבר לכך, ובגלל שגם לגורם הממליץ יש אינטרס לקבל כסף על ההשמה, הוא מכניס לשם אנשים שיש פוטנציאל עם השמה גבוה וכאלו שבמידת הצורך הוא יכול להיות ממליץ שלהם. זה הופך את התהליך הזה לכזה שלכולם יש רצון וכוונה שהוא יצליח ויעבוד בצורה שוטפת".

כמה אפשר בעצם להרוויח?

"על כל טאלנט שהושם בהצלחה, התגמול עשוי להגיע לאלפי דולרים, בהתאם לאופי ההשמה", אומר בר עוז. "הפוטנציאל הכלכלי הגדול ביותר נמצא בהבאת לקוחות. שותפים שלנו נהנו מתגמולים של אלפי דולרים בכל חודש, ויש מקרים שבהם התגמולים חצו את רף ה-10,000 דולר בחודש".

אילו תחומים ומשרות הם המבוקשים ביותר?

לדברי בר עוז, הם מזהים מגמות ברורות של ביקוש גובר למשרות בתחומים הבאים:

  • AI ובינה מלאכותית – מפתחי AI ומדעי נתונים,
  • סייבר - מומחי אבטחת מידע הם בין המועמדים המבוקשים ביותר בשוק,
  • Cloud Computing (מחשוב ענן) - פתרונות כמו Kubernetes ו-Microservices ממשיכים להוות גורם משמעותי בגיוסים,
  • UX/UI - שיפור חוויית המשתמש הוא צורך חיוני עבור חברות המעוניינות להתבלט בשוק תחרותי.

מבחינת הביקוש, יש עשרות ואפילו מאות קורות חיים על כל משרה, לדבריו.

אייל בר עוז מייסד משותף ומנכ
אייל בר עוז מייסד משותף ומנכ"ל Webiz|צילום: יחסי ציבור

Webiz פעילה לא רק בישראל, אלא במדינות בהן יש ביקוש לעובדי הייטק, לרוב במשכורות נמוכות יותר מאשר של עובדים ישראלים. בין היתר החברה פועלת בגיאורגיה, ארמניה ואזרבייג'אן, פולין ואוקראינה, שהן מדינות בהן תעשיית ההייטק זוכה להשקעות וקידום מצד הממשלות שם, כך לדברי בר עוז.