מתן רוזנפלד השתתף במשך 4 עונות בנינג'ה ישראל, מגיל 32 ועד 36, ואף הגיע לחצאי הגמר. כיום, כשהוא שותף לסטארטאפ בתחום החקלאות, רוזנפלד מספר כי העבודה המנטלית בנינג'ה לקראת התחרויות "תרמה לו המון" בהכנה לקראת מפגשים חשובים בהצגת המיזם שלו.

"האקט התחרותי בנינג'ה לימד אותי להתרכז ביעדים מסוימים. כמו בעולם הסטראטאפים, יש הרבה מכשולים בדרך, עד שמגיעים כל פעם לנקודת ציון חדשה", מספר רוזנפלד ל-mako. "החוויה הייתה כיפית ומאתגרת מאוד - גם מהבחינה הפיזית ובעיקר מהבחינה המנטלית. אני לא מגיע מספורט תחרותי, והנינג'ה הינו פורמט תחרות בשילוב טלוויזיה בתוכנית פריים טיים, מה שמעצים את החוויה עוד יותר. נהניתי מאוד מהדרך והאימונים כי זה בדיוק מה שאני אוהב לעשות, שילוב של ענפי ספורט רבים בענף אחד. שנים שאני מתרגל אימוני תנועה, עמידות ידיים, יוגה ועבודה טבעית עם הגוף. מאז הנינג'ה נחשפתי לטיפוס והרגשתי שכל הענפים האלה ממלאים אותי פיזית ורגשית".

בנינג'ה הוא השתתף במשך 4 עונות, עד שהרגיש כי מיצה. "באיזשהו מקום הבנתי שזה לא החיים שאני מאחל לעצמי - להתאמן כל הזמן ולהתחרות באנשים שזו העבודה שלהם, או חבר'ה שצעירים ממני, שבאמת יכולים להרשות לעצמם אימונים בסדר גודל כזה, שזה מרכז חייהם, ואני כבר לא שם. הרגשתי שזה דורש הרבה משאבים ואנרגיה ורציתי קצת הפסקה מהעולם הזה".

מתן רוזנפלד בחצי הגמר (צילום: מתוך
האם בפעם השלישית הוא יעבור את חצי הגמר?|צילום: מתוך "נינג'ה ישראל 2021", קשת 12

 

הוא בן 36, במקור מפרדסיה וגר כיום בתל אביב. הוא מגדיר את עצמו כאוטודידקט וסקרן, שמאז שזוכר את עצמו חוקר ולומד מהדברים שעושה בחייו. בעולם החקלאות הוא עובד כבר 8 שנים, והקים ביחד עם אסף זרח חברת תאורה אגרונומית, שמספקת פתרונות הארה לחקלאים בארץ ובעולם לפרחים, ירקות, פירות, מיקרו עלים, קנאביס ועוד, בסביבות גידול מגוונות - חממות, אינדור ועוד.

"הגעתי לעולם החקלאות במקרה, ובלי לתכנן שום דבר. חשבתי לתומי שמצאתי נישה שתסדר לי את החיים, ומהר מאוד גיליתי שבחרתי בתחום שצריך בו אורך רוח של נזיר בודהיסטי", מספר רוזנפלד. "במהלך הדרך התאהבתי בתחום ובסקרנות שהוא פיתח בי. תחום ביולוגי אגרונומי הינו תחום שאפשר לחקור וללמוד אותו כנראה כל החיים, ואני מרגיש בר מזל שמצאתי את עצמי בתחום כל כך מעשיר ידע ומסקרן".

לפני כ-3 שנים החל ביחד עם זרח לעבוד על סטארטאפ חדש, גם בתחום החקלאות, בשם XtrION. אל שני המייסדים הצטרף חבר ילדות של רוזנפלד, ד"ר רועי וינטר, המתמחה בהנדסת חומרים. "זיהינו בעיה בשלבי הגידול של הצמח, שלא קשורה לתאורה, והחלטנו לנסות לפתור אותו".

XtrION פיתחה, לדברי רוזנפלד, "פתרון להגברת הצימוח והיבול ולצמצום מחזורי הגידול. זאת, באמצעות טכנולוגיה ייחודית שמקצרת את משך גידול הצמח, במקרים מסוימים בקצב של למעלה מ-50% ומעניקה יתרונות נוספים וחדשניים. הרעיון מאחורי המוצר שלנו הוא שילוב פיזיקה בסיסית, אך מתוחכמת, והטמעתה בסביבת גידול חקלאית", מסביר רוזנפלד.

מתן רוזנפלד (צילום: פרטי)
מתן רוזנפלד|צילום: פרטי

לדבריו, ייצור המזון העולמי צפוי לגדול בכ-70% עד 2050, ועובדה זו צפויה להניע את הביקוש לטכנולוגיות חקלאיות חלופיות, המעניקות יבול גבוה בפחות זמן ומשאבים.

החברה פועלת היום במסגרת חממת InNegev, חממת הטכנולוגיה ומרכז החדשנות של הדרום, שפועלת בכדי לרכז ולמנף את ההייטק באזור, ומשקיעה בה. בעזרת החממה נוצר קשר עם ענקית טכנולוגיית החקלאות נטפים, וכיום מתבצעת עמה עבודה משותפת וליווי בכל הרמות. 

"בחרנו להתמקד בגידול ההידרופוני (על מצע מנותק מהקרקע) והוורטיקלי (גידול אנכי על גבי קירות), כדי לחסוך בשטחי גידול. עם הפתרון שלנו בשיפור קצב הצימוח וצמצום מחזורי הגידול, נוכל להגיש תוצרת חקלאית לציבור גדול יותר ואף לקרב אותה פיזית לערים, דבר שיוכל לסייע בצמצום הלוגיסטיקה והשינוע", מסביר רוזנפלד. "בעזרת אקסטריון נוכל לייצר בפחות משאבים יבול גדול, וכך לייצר יותר מזון בפחות זיהום (פחות פליטת פחמן), וצריכה נמוכה יותר של דשנים. העולם זועק לטכנולוגיות בתחום הזה כדי שנוכל לגדל יותר בפחות שטח".