חברת סייבריזן הישראלית, שהייתה בעבר אחת מחדי הקרן המבטיחים בתחום ואף שקלה הנפקה, יוצאת לסבב פיטורים נוסף על רקע המשבר המתמשך שפוקד את החברה בשנתיים האחרונות.
עשרות עובדים בכירים צפויים להקרא לשיחות שימוע. לגלובס נודע כי גם זוהר אלון, נשיא חטיבת מערך המוצרים והטכנולוגיה, שמונה על מנת להתוות כיוון חדש לחברה, עוזב. המנכ"ל אריק גאן, לשעבר איש סופטבנק, ישאר בתפקידו.
סייבריזן, שבעבר גייסה הון לפי שווי של 3 מיליארד דולר והעסיקה 1,500 עובדים, נאלצה לפטר בשנתיים האחרונות כ-300 עובדים ולספוג עזיבה של עובדים נוספים. בשנה שעברה הוערך מספר העובדים בה בכ-1,000 איש.
לגלובס נודע כי סופטבנק, בעלת השליטה בסייבריזן, תכננה לרכוש את חברת קרבון בלק מידיה של ברודקום. סופטבנק תכננה ככל הנראה למזג בין השתיים או ליצור ביניהן שיתוף פעולה מסחרי. משהדבר לא יסתייע בסופו של דבר, החלו תהליכי קיצוצים בכל אחת מהן.
המשקיעה סופטבנק, שספגה הפסדים בעקבות המשבר בהייטק שפרץ ב-2022 הסכימה להמשיך לממן את החברה בתמורה להפחתת שווי והשתלטות על השליטה בה. המנכ"ל ואחד המייסדים, ליאור דיב, עזב את תפקידו לטובת אריק גאן, איש סופטבנק, וכך גייסה החברה 100 מיליון דולר.
סופטבנק הפכה לדומיננטית בחברה
סייבריזן נחשבת עד היום לשחקנית איכותית בתחום ההגנה על מכשירי קצה והיא מייצרת הכנסות של מיליוני דולרים. יחד עם זאת, סופטבנק - קרן יפנית בניהולו של מאסיושי סאן הכריזמטי - שיחקה תפקיד משמעותי בהסטת תשומת הלב של הנהלת החברה מהשוק האמריקאי לכיוון השוק היפני. בינתיים, קמו לה מתחרים חדשים כמו קראוד סטרייק וסניטנל וואן שצמחו מאוד ואף יצאו להנפקה בבורסה בניו יורק בסופו של דבר.
בשלב מסוים, ביקשה סופטבנק להחזיק את המושכות בחברה, ותפקידם של שלושת המייסדים בחברה הלך והתעמעם. ליאור דיב עזב בסופו של דבר להקמת סטארט-אפ חדש. כעת, שוקלים בחברה כיצד להמשיך הלאה, לאחר ביטול המיזוג. ייתכן שהחברה תוכל להימכר כמות שהיא לארגון סייבר אחר, או להמשיך ולבצע רכישות קטנות יותר, אך לשם כך תצטרך החברה לגייס הון נוסף. סבב הגיוס האחרון שלה, אשר בחודש הבא ימלאו לו שנה, הזרים לה 100 מיליון דולר לפי שווי חברה של 475 מיליון דולר לפני הכסף, כך על פי אתר PitchBook.
מהחברה טרם נמסרה תגובה לידיעה.
הכתבה עלתה לראשונה באתר גלובס.