גל יוסף, NIKA (צילום: גל יוסף: Jared Ryder, ניקה: טרמינל איקס)
גל יוסף, NIKA|צילום: גל יוסף: Jared Ryder, ניקה: טרמינל איקס

גל יוסף, אומן NFT בינלאומי, משתף פעולה עם חברת TERMINAL X ויצר דמות וירטואלית של נערה בשם ניקה (NIKA), במסגרת קמפיין חדש לקראת החזרה ללימודים. לניקה יהיו נכסים דיגיטליים – חשבון אינסטגרם וטיקטוק, כאשר המטרה של החברה היא להפוך אותה למשפיענית. בטיקטוק היא צפויה לעשות אתגרים יחד עם כוכבי רשת כמו בן זיני, שנבחר להיות הפרזנטור לצדה בעולמות הסושיאל.

מאחורי עיצוב הדמות עומד יוסף, בן 28, שעיצוב דמויות למותגים הוא לא חדש עבורו - בעבר יצר דמויות למותגי על עולמיים – דיור, לואי ויטון, הרמס ועוד. "נתנו לי יד חופשית בכדי שאוכל להביא את האומנות שלי לידי ביטוי בדיוק כמו שרציתי, אם פרסמתי את זה, זה אומר כמה שאני מתגאה בזה", הוא מספר ל-mako. "הדמות הזאת מייצגת את העולם החדש, עולם ה-web 3, ולפי רבים זוהי פלטפורמת העתיד".

לפני כחצי שנה פתח יוסף חברת אנימציה בשותפות חברה בינלאומית, ובעקבות כך עבר להתגורר עם אשתו ובתו התינוקת בניו יורק. כיום הם מתגוררים במיאמי ביץ': "פחות התחברתי לאווירה של ניו יורק והבנתי שיש הבדל גדול בין לבקר ובין לגור בניו יורק", הוא מסביר. "אני מתחבר הרבה יותר למזג האוויר ולאווירה במיאמי ביץ', ומצליח למצוא בדיוק את האיזון שאני צריך כדי ליצור".

אחד מהפרויקטים שהוא עובד עליהם בימים אלו הוא עם ג'סטין ביבר למותג האופנה שלו דרו האוס. הקשר ביניהם נוצר כשג'סטין ביבר החל לעקוב אחריו באינסטגרם, ואז גם שלח הודעה. "על הפרויקט הזה עם ג’סטין אני עובד יחד וישירות עם ג’סטין והצוות שלו כבר מעל לשנה וחצי בצורה די אינטנסיבית. אני עדיין לא יכול לחשוף פרטים לבקשתו ולבקשת הצוות לפני שהם חושפים, אבל חד משמעית הוא מהפרויקטים היותר מושקעים ומרגשים שעבדתי עליהם", הוא מספר.

יוסף הוא אומן תלת מימד, שמיוצג על ידי גלריית עדן, ובשנתיים האחרונות יצירות שלו נמכרות גם כ-NFT. כך, למשל קולקציית NFT של 7,777 שוורים שנקראה Crypto Bull Society, אותה עיצב יוסף במשך חודשים, נמכרה בשעתיים ב-6 מיליון דולר. כיום, על רקע הירידה במכירות ה-NFT, מבהיר יוסף: "קשה לדעת באמת מה קורה כרגע בעולם הזה, בגלל שהוא כל כך לא יציב, ואני בספק אם יש מישהו שידע להגיד מה יהיה בעתיד. הבסיס שלי כאמן מורכב משלושה חלקים - אומנות, אנימציה ואופנה, שמשתלבים יחד לסוג של פיסה גדולה אחת ומשם אני בוחר איפה, כיצד ועם מי להציג ולמכור את זה.

"האומנות שלי לא מבוססת על פלטפורמת NFT, היא אומנות פינן ארט דיגיטלית שמוצגת ונמכרת בגלריות בכל העולם, ולזה מצטרפים חברת האנימציה ועולם האופנה. כמו לכולם, גם לי התחום הזה היה חדש, והאמת שהוא עדיין יחסית חדש עבורי. נכנסתי לתוך התחום הזה בספטמבר שנה שעברה, ופשוט הבאתי את האומנות שלי לתוך הפלטפורמה של ה-NFT, וכאמן דיגיטלי זה היה מאוד טבעי".

לדברי יוסף, "התוצאות" בעולם הזה תלויות בקהילה ובכוחות השוק ופחות באמן. "אני ממשיך כאמן בשיתופי פעולה עם מותגי אופנה, חברות גיימינג וסלבס, ובו זמנית מפתח את חברת האנימציה ויחד נוצר סינכרון מושלם", הוא מסכם.