מטא מאיימת להשבית את פייסבוק ואינסטגרם באירופה, אם היא לא תוכל להמשיך ולהעביר את נתוני המשתמשים באירופה בחזרה לארה"ב. ענקית המדיה החברתית פרסמה את האזהרה בדוח השנתי שלה ביום חמישי שעבר.
הרגולטורים באירופה עובדים כעת על חקיקה חדשה שתקבע את אופן העברת נתוני המשתמשים של אזרחי האיחוד אל מעבר לאוקיינוס האטלנטי. זאת, בעקבות חשש בפגיעה בפרטיות המשתמשים.
בפייסבוק אמרו: "אם לא תאומץ מסגרת חדשה להעברת הנתונים ולא נוכל להמשיך להסתמך על סעיפים חוזיים סטנדרטיים או על חלופות אחרות להעברת הנתונים מאירופה לארה"ב, סביר להניח שלא נוכל להציע את המוצרים והשירותים המשמעותיים ביותר שלנו, כולל פייסבוק ואינסטגרם, באירופה". החברה הוסיפה כי "הדבר ישפיע באופן מהותי ולרעה על העסקים, המצב הפיננסי ותוצאות הפעילות שלנו".
"מטא לא יכולה פשוט לסחוט את האיחוד האירופי לוותר על תקני הגנת המידע שלו", צייץ המחוקק האירופי אקסל ווס בטוויטר בתגובה והוסיף כי "יציאה מהאיחוד האירופי תהיה הפסד שלהם".
I have always called for an alternative to the EU US #privacyshield to find a balanced agreement on data exchange + always called for #GDPR flexibility. However, #META cannot just blackmail the EU into giving up its data protection standards, leaving the EU would be their loss.
דובר מטא אמר בתגובה ל-CNBC כי לחברה אין רצון ואין תוכניות לפרוש מאירופה, והוסיף כי החברה העלתה את אותן חששות בדוחות קודמים. לדבריו, "המציאות הפשוטה היא שמטא ועסקים ארגונים ושירותים רבים אחרים מסתמכים על העברת נתונים בין האיחוד האירופי לארה"ב כדי להפעיל שירותים גלובליים".
באוגוסט 2020, הוועדה האירית להגנה על מידע שלחה לפייסבוק צו ראשוני בבקשה להפסיק את העברת נתוני המשתמש מהאיחוד האירופי לארה"ב. הוועדה צפויה לפרסם את החלטתה הסופית במחצית הראשונה של 2022, והיא עשויה לקנוס את פייסבוק בשיעור של עד 4% מההכנסות השנתיות שלה או 2.8 מיליארד דולר, אם תחליט שעברה על החוק.
ביולי 2020 בית הדין האירופי לצדק קבע שתקן העברת הנתונים בין האיחוד האירופי לארה"ב אינו מגן כראוי על פרטיות האזרחים האירופים.
בית המשפט, הסמכות המשפטית הגבוהה ביותר של האיחוד האירופי, הגביל את האופן שבו חברות אמריקאיות יכולות לשלוח נתוני משתמשים אירופאים לארה"ב. זאת מחשש שסוכנויות אמריקאיות כמו ה-NSA יכולות לבקש מחברות אינטרנט כמו פייסבוק וגוגל למסור נתונים על אזרחי האיחוד האירופי.
פסק הדין הגיע לאחר שפעיל הפרטיות האוסטרי מקס שרמס הגיש תביעה לאור גילויי אדוארד סנודן בטענה שהחוק האמריקאי אינו מציע הגנה מספקת מפני מעקב של רשויות ציבוריות. שרמס העלה את התלונה נגד פייסבוק, אשר כמו חברות רבות אחרות, העבירה את נתוני המשתמש שלו ושל אחרים לארה"ב.