מאז 7 באוקטובר, טיקטוק הפכה לפלטפורמה משמעותית בכל הקשור להסברה הישראלית והפרו-פלסטינית, במיוחד בקרב צעירים אמריקאים. אחת מהקבוצות שהיו הכי מזוהות עם הצד הפלסטיני, לפחות עד כה, היא קהילת השחורים בארה"ב. תנועת Black Lives Matter (BLM), שאיבדה בשנים האחרונות חלק מהלגיטימיות שלה בעקבות שערוריות שונות, צידדה בפלסטינים באופן עקבי מאז תחילת המלחמה. 

אבל כעת נראה שיש שינוי כיוון, והוא מגיע בעקבות הבחירות לנשיאות ארה"ב. מצד אחד, דונלד טראמפ נחשב למועמד פרו-ישראלי מובהק, ומהצד השני, קמלה האריס הייתה חלק מהממשל שסייע לישראל במלחמה בעזה ונגד שאר האויבים שלנו, כמו איראן והחות'ים. לאחר פרישת ביידן, סגנית הנשיא צברה מומנטום בקרב צעירים, וחלק מהטיקטוקרים הפרו-פלסטינים לא ממש אהבו את זה.

אחת מנקודות המפנה ביחסים בין שתי הקהילות התרחשה בלייב שערכה מאיה עבדאללה, תסריטאית ומי שנחשבת למשפיענית בולטת בקרב הפרו-פלסטינים, עם יוצרת אחרת בשם טורי גרייגר. עבדאללה העלתה את גרייגר ללייב לאחר שהאחרונה טענה שלמרות המעורבות של האריס במזרח התיכון, היא עדיין מעדיפה להצביע לה. לאחר מכן מספר גולשים קראו לה להסיר את דגל פלסטין מהביו שלה, והיא עשתה זאת ופרסמה סרטון שאומר שלא תתמוך במאבק הפלסטיני יותר.

במהלך אותו הלייב השתיים החלו להתווכח והדיון עלה לטונים גבוהים כאשר גרייגר כעסה על הרצון של עבדאללה וחברים אחרים בתנועה הפרו-פלסטינית להכתיב לקהילה השחורה למי להצביע. לאחר הלייב עבדאללה העלתה סרטון שבו מתנצלת על ההתנהגות שלה, והבהירה שהיא לא מנסה לגרום לאף אחד להימנע מבחירה בקמלה האריס. אבל זה לא ממש עזר לה: מאז החלו דיונים סוערים בין שתי הקהילות באופן שעלול לשנות את הנרטיב לחלוטין בקרב משתמשי הטיקטוק האמריקאים.

@mayuhnaise

I’m sorry to everyone that this has affected or disappointed. I have learned so much from this. I will never stop fighting for all of our liberation.

♬ original sound - Maya - Ayooni

משתמשים רבים החלו לבקר את התנועה הפלסטינית עצמה בארצות הברית. "היא אמרה הרבה דברים שהיו פוגעניים וחסרי התחשבות כלפי שחורים", אמר המשתמש @basicallybetsy2.0. "הרבה אנשים בקהילה הפרו-פלסטינית לא רואים רצח עם של שחורים בעולם בחומרה". "הכסף שיצא מחשבון הבנק שלי מדי חודש כדי לעזור לפלסטינים בעזה הולך להיפסק. הכסף ישולש עבור האנשים בקונגו", אמר המשתמש Tabitha Talks.

ב-X, טוויטר לשעבר, משתמשים רבים הדהדו את התחושות הללו בטיקטוק והחלו לקרוא לפלסטינים ובני בריתם "אנשי האבטיח" בלעג, וטענו שהמאבק החדש שלהם לא ייגמר בטוב.

הסופר הישראלי חן מזיג, בעל אחד מהחשבונות הכי משפיעים בהסברה הישראלית, העלה סרטון המתמצת את הוויכוח בין שתי הקהילות וכולל דוגמאות שונות שבהן פרו-פלסטינים תקפו את קהילת השחורים בארה"ב בתגובה. בין היתר טיקטוקרית אחת אמרה: "שחורים גם לובשים מדים, עולים למטוסים ובאים להרוג אותנו. אתם מצביעים לאותם אנשים לבנים שחותמים על מסמכים להרוג אותנו". טיקטוקרית אחרת אמרה: "תוציאו את המילה פלסטין מהפה המ*וין שלכם כשאתם מנסים להגן על ההחלטה שלכם לבחור בקמלה". נושא נוסף שעולה בדיון הוא העבדות והגזענות נגד שחורים ע"י העולם הערבי. "הערבים העבידו יותר שחורים מכל האירופאים ביחד", נאמר. 


הדיון בין שתי הקהילות יכול להוביל צעירים פרוגרסיביים לשנות את דעתם בנושא ישראל והסכסוך הפלסטיני, ואם היה משרד הסברה אמיתי במדינה - זה נושא שאפשר היה לתקוף הרבה יותר.