ענקית המיחשוב הסינית לנובו תודיע היום (ה') אחר-הצהריים על רכישת הסטארט-אפ הישראלי הוותיק אינפינידט, שהקים משה ינאי ומנוהל כיום על-ידי שחר בר-אור. 

זו הרכישה הגדולה הראשונה של לנובו בישראל, והחברה הסינית מייעדת את אינפינידט להיות מרכז הפיתוח שלה בארץ, שיתמחה בניהול דאטה לארגונים גדולים. 

העסקה מוערכת במאות מיליוני דולרים. לפי ההערכות בתעשייה, הכנסות אינפינידט עומדות על 200-300 מיליון דולר בשנה ממכירת שרתים ומערכות לניהול שרתים. החברה מתנהלת ברווחיות EBITDA כבר ארבע שנים ברציפות. 

עובדי מרכז הפיתוח של אינפינידט בהרצליה / צילום: איל יצהר
 עובדי מרכז הפיתוח של אינפינידט בהרצליה / צילום: איל יצהר

המרוויחים הגדולים 

המרוויחים הגדולים מהעסקה הם בעלי המניות שנכנסו בסבב הגיוס האחרון של החברה, שכן כמה בעלי מניות מכרו קודם לכן את מניותיהם במחיר הפסד - בהם קרן איון (ION) של גלעד שני וקרן קלרידג' של משפחת ברונפמן. משקיעים נוספים בסבב האחרון שנסגר ב-2020 הם גולדמן זאקס, שהוביל את הגיוס; וכן קרן TPG, שזו לה השקעה היסטורית, כך על-פי מאגר הקרנות של PitchBook. עם זאת, הגיוס נערך למורת-רוחם של עובדים רבים, שטענו כי הגיוס דילל את האופציות ואת המניות שברשותם, ורבים מהם פנו לערכאות משפטיות. ככל שנודע, חלק מהתביעות עדיין מתנהלות בבתי המשפט.

הסבב נעשה לאחר שהחברה פעלה שנים רבות באופן הפסדי ולאחר שמייסד החברה, משה ינאי, הודח מתפקיד היו"ר ב-2020. במקביל לסבב, 70% מעובדי החברה פוטרו ב-2020, ולאחר כשנה מונה למנכ"ל אינפינידט ישראל שחר בר-אור, יוצא סנדיסק, שביצע לחברה מהלך של הבראה ושיקום. 

ינאי שימר את חלקו בחברה, ועבורו מדובר בהצלחה נוספת בסדרת הצלחות עבר: הוא היה אחראי למכירה של מספר חברות אחסון ישראליות ואגב כך הביא לישראל ענקיות בינלאומיות. הוא מכר חברות ל-IBM ול-EMC, כאשר לנובו היא שחקנית המחשוב השלישית שינאי מביא לישראל. את החברה הקים ינאי עצמו ב-2011. 

אירועים מרכזיים בחייה של אינפינידט

● 2011: משה ינאי מקים את אינפינידט. 

● אפריל 2015: אינפינידט הופכת במחי-יד לחד-קרן, עם סיבוב גיוס בן 150 מיליון דולר בהובלת הקרנות TPG ו-SGP של אלעד יורן. לטענת העובדים התובעים, באותה השנה החלה החברה להעניק הגנות למשקיעים, בניגוד להתחייבות לעובדים, שהביאו בדיעבד לדילול מניותיהם.

 מרץ 2020: החברה סובלת מגל עזיבות בשל הוצאת עובדים לחל"ת ופיטורים וכן נוכח כוונתה לדלל את מניות העובדים.

 יוני 2020: השליטה בחברה עוברת ליו"ר הזמני בועז חלמיש, והחברה מגייסת מיליוני דולרים מ-TPG, קלרידג', ION וגולדמן זאקס, ובו-בזמן מכריזה על תוכנית הקצאה חדש של מניות לעובדים הקיימים ועל דילול העובדים שעזבו.

 ספטמבר 2020: שחר בר-אור ממונה למנכ"ל החברה בישראל, מחליף את שכבת ההנהלה הבכירה, מבצע ארגון מחדש ומכניס לפיתוח מוצרים משלימים.

 יוני 2022: שחר בר-אור מכריז כי החברה נכנסת למשבר הכלכלי העולמי כשהיא חברת ההייטק הפרטית הרווחית הגדולה בישראל.

 ינואר 2025: החברה נמכרת במאות מיליוני דולרים ללנובו הסינית לאחר ארבע שנים רצופות של רווחיות EBITDA. התביעות בענייני אופציות העובדים עודן מתגלגלות בבתי המשפט. 

הכתבה פורסמה במקור בגלובס