כוכב הרשת יוחנן טווינה גילה שסרטון ישן שלו רוקד במדים הפך לוויראלי ברשתות החברתיות תחת ההאשמה שהוא זה שחיסל את יחיא סינוואר. "רן דומלי, חייל בצבא ההגנה לישראל שחיסל לפי הדיווחים את יחיא סינוואר, מנהיג חמאס", נכתב באחד מהפרסומים מחדש לסרטון שבו נראה טווינה, שהשתחרר בחודשים האחרונים מצה"ל, רוקד במדים באופן המוחצן שהפך למזוהה עמו. הסרטון שותף מחדש בימים האחרונים עשרות פעמים ב-X, טוויטר לשעבר.

אלא שבניגוד לפעמים אחרות שבהן אנשים מקריים הואשמו על ידי שונאי ישראל בפגיעה במחבלים (או בסתם תושבי עזה), מי שהתחיל את רצף הציוצים הזה בתור בדיחה הוא דווקא משתמש ישראלי בשם אלכס עזרייב. בתוך 24 שעות, הציוץ של עזרייב הגיע לחשיפה אדירה של 1.6 מיליון צפיות ו-20 אלף שיתופים. רבים נחשפו לציוץ, והאמינו שטווינה אכן היה זה שחיסל את סינוואר מבלי להבין שהוא שירת כחייל בתפקיד עורפי ושהוא בכלל כוכב רשת ישראלי.

אלא שאת כוכב הרשת בעצמו זה פחות הצחיק. טווינה עצמו פנה לעזרייב וביקש ממנו להסיר את הציוץ לאחר שהבדיחה יצאה משליטה והוא החל לקבל פניות בנושא. "כשאלכס פנה אליי חשבתי לעצמי 'צחוקים, הכי בקטנה'. הוא ביקש את הרשות שלי, ואמרתי לו לך על זה", מספר טווינה בשיחה עם mako. "אחרי כמה שעות האבא החורג שלי, שגר באוסטרליה, כתב לי שכל הקהילה היהודית באוסטרליה חושבת שאני חיסלתי את סינוואר, שמברכים אותו ואומרים לו שזה כבוד שהבן שלו עשה את זה. הייתי בהלם".

כחלק מהבדיחה, עזרייב שכתב ששמו של החייל הוא רן דומלי, משחק מילים על המילה "רנדומלי". בנוסף, גם נטייתו המינית של טווינה שיחקה תפקיד בהפצת הפייק ניוז. "הפרו-ישראלים שמחו שהומו חיסל את סינוואר", מוסיף טווינה. "אמרתי לעצמי אמאל'ה, אם איזה חמאסניק יראה את זה? ביקשתי מאלכס למחוק את הציוץ, הרגשתי לא בנוח. אני בחו"ל כרגע וזה מפחיד. הוא מחק, אבל זה לא באמת משנה. זה עדיין מתפוצץ, ואנשים שולחים לי הודעות כמו 'אתה באמת זה שחיסלת את סינוואר?'".

כאמור עזרייב אכן נענה לבקשתו של טווינה, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי, והסרטון המשיך לרוץ ברשתות החברתיות.

טווינה התייחס לסערה שנוצרה בחשבון האינסטגרם שלו בסדרה של צילומי מסך שמתעדים את הפרסום. "אלוהים ישמור", הוא כתב בסטורי שהעלה בעת חופשה בסרי לנקה. "העולם באמת חושב שזה אני שחיסלתי את סינוואר. אלוהים". בסטורי נוסף העלה צילום מסך של ציוץ שבו נכתב שהוא אף עומד לקבל אות כבוד מראש הממשלה נתניהו על מעשיו.

זו לא הפעם הראשונה שבה סרטונים של טווינה הופכים לפופולריים בפיד של גולשים לא ישראליים ברשתות החברתיות. לפני כשנתיים, סרטון טיקטוק שבו הוא רוקד במדים לצלילי השיר Talk That Talk של להקת הקייפופ TWICE הפך לוויראלי וגרף מיליוני צפיות ותגובות משונאי ישראל ברחבי העולם.

שנה לאחר מכן, באוקטובר 2023, טווינה שוב הפך לוויראלי ברמה הבינלאומית עם פרוץ המלחמה. "סרטון שלי רוקד קייפופ עלה אחרי 7 באוקטובר בגאזה נאו, הטלגרם של החמאס", הוא מספר. נחדד ש-Gaza Now הוא ערוץ טלגרם שנחשב למקורב לחמאס ומחזיק בכמעט 1.8 עוקבים. אחרי אירועי 7 באוקטובר הערוץ היה מהראשונים להפיץ את תיעודי הזוועה של מחבלי חמאס בעוטף, ולאחר מכן את המסרים השקריים של ארגון הטרור לאורך כל המלחמה. "זה התחיל להתפוצץ והגיע לחו"ל, משהו לא נורמלי. כשספרתי את כמות הצפיות שהסרטון קיבל בטוויטר, הגעתי למשהו כמו מיליארד".

לחשיפה האדירה הזו הגיע טווינה בין היתר לאחר שג'קסון הינקל, הצייצן האנטישמי הנודע, שיתף סרטון נוסף שלו רוקד במדים ולצדו כתב: "בזמן שילדים פלסטינים נפגעים בפצצות ישראליות, הצבא הישראלי מצלם טיקטוקים".