טומי-לי גרייסי בילינגטון, ילד בן 11 מבריטניה, הוא קורבן נוסף בשרשרת ארוכה של ילדים ובני נוער שמאבדים את חייהם בעקבות אתגרי טיקטוק מסוכנים. אחת לכמה חודשים מפציע ברשת החברתית עוד אתגר מסוכן שגובה קורבנות מסביב לעולם, והפעם היה זה 'כרומינג' (chroming), מושג המתאר שאיפה של חומרים נדיפים מסוכנים.
במסגרת האתגר המסוכן המשתתפים, שהם לרוב כאמור ילדים ובני נוער, שואפים כימיקלים רעילים מחומרים שנמצאים בשימוש יומיומי כמו פחיות צבע, מוצרי ניקוי או בנזין. שאיפה ממושכת של החומרים הללו עלולה להשפיע על מערכת העצבים המרכזית ולהאט את פעילות המוח, מה שעלול לגרום לדיבור מעורפל, סחרחורת, הזיות, בחילות וחוסר התמצאות במרחב - ובמקרים חמורים, גם לחנק ולהתקף לב.
הילד טומי-לי גרייסי בילינגטון ככל הנראה לקה בדום לב ביום שבת האחרון. טינה ברנס, סבתו, סיפרה שהוא ניסה את הפעלול המסוכן בזמן ששהה בבית של חבר. "בבית החולים עשו הכל כדי לנסות להציל אותו, אבל שום דבר לא עבד", סיפרה ברנס. היא תיארה את בנה כאופטימי ואנרגטי ש"הכניס חיים ונשמה לכל חדר". "היה לו לב זהב. המשפחה שלנו הרוסה לגמרי", היא אמרה.
בסביבות השעה 12:30, נמצא הילד ללא רוח חיים בבית של חברו בעיירה לנקסטר שבמחוז לנקשייר בבריטניה. הוא הובהל לבית החולים, שם כאמור ניסו הרופאים להציל את חייו, ללא ההצלחה. ממשטרת לנקשייר נמסר שמותו כרגע "לא מוסבר" ושהחקירה נמשכת כל העת.
בפוסט שפרסמה בפייסבוק אמו של טומי-לי, שרי, היא שפכה אור על נסיבות מותו: "אני חייבת להעלות את המודעות למה שילדים מנסים בימינו. בבקשה, בבקשה, בבקשה תסתירו את כל הדאודורנטים מילדיכם. זה עלה לבן שלי בחייו. הם נושמים את זה כדי לקבל באזז ברשת החברתית". בפוסט אחר, שיתפה שרי כתבה מאתר חדשות מקומי על מות הילד והוסיפה: "הבן המסכן שלי".
משפחתו של הילד יצאה במיזם מימון המונים באתר Go Fund Me במטרה לכסות את עלויות ההלוויה. נכון לרגע זה, המיזם גייס 2,800 פאונד, שהם כ-12,000 שקלים. בעמוד המיזם, הביעו הגולשים צער על מותו בטרם עת של הילד: "אף הורה לא צריך לחוות את הכאב של לאבד ילד. אני כל כך מצטערת על האובדן שלכם", כתבה מגיבה אחת, ואילו אחרת הגיבה: "זה פשוט כל כך עצוב, בגיל של הבת שלי. אני שולחת למשפחה כוח ותקווה בתקופה הנוראה הזו".
על פי המדיניות הרשמית של טיקטוק, גיל המינימום שנדרש כדי להחזיק חשבון ברשת החברתית הוא 13. עם זאת, מנגוני הפיקוח אינם מחמירים מספיק, וישנם גם לא מעט ילדים ובני נוער צעירים מתחת לגיל זה בפלטפורמה. במשפחתו של הילד קראו להחמיר בהנחיות ולהעלות את הגיל המינימום ל-16: "המשפחה שלנו הרוסה לגמרי, אבל יש לנו מטרה אחת. אנחנו לא רוצים שאף ילד יהיה בטיקטוק, או ברשתות החברתיות בכלל. למעשה, אנחנו רוצים להעלות את גיל המינימום לטיקטוק ולכל מדיה חברתית ל-16. אנחנו רוצים להציל חיים של ילדים אחרים ולאפשר למשפחות לשמור על בטיחות ילדיהן", אמרה לכלי התקשורת סבתו של הילד, ברנס.
נכון לרגע לזה, ניתן לחפש את המושג "chroming" בטיקטוק, ולפחות בחיפוש בישראל נראה שמונח לא נחסם, כמו שקורה פעמים רבות באתגרי טיקטוק מסוכנים. עם זאת, עלו לרשת החברתית לא מעט סרטוני הסברה בנושא שמזהירים מההשלכות הקשות של האתגר ומזכירים את מותו של הילד.