טיקטוק ב-2022 היא האפליקציה הפופולרית ביותר בעולם, אבל קדמה לה vime, שהייתה שירות סרטוני וידיאו קצרים, ש"מתה" ב-2016. היוטיובר בראונלי ברנדס, בעל 15.7 מיליון עוקבים, שמתעסק בנושאי טכנולוגיה, העלה סרטון ביוטיוב על ההמצאות שהקדימו את זמנן, וכלל את vime בהן.

לדבריו, "אם מסתכלים על מהפכת הרכב החשמלי, אתם חושבים שצריך להודות הרבה לטסלה, אבל טסלה לא הייתה המכונית החשמלית הראשונה, וגם לא קרובה לכך. בשנות ה-90 הייתה מכונית חשמלית של ג'נרל מוטורס שנקרא ev-1, היו לה שתי דלתות וטווח של 55 מייל, ופחות מ-2,000 יחידות בלבד נמכרו ממנה, לפני שהוסרה מכביש".

אלו שלושת הגאדג'טים שבעיני ברנדס הכי הקדימו את זמנם:

גוגל גלאס

המשקפים החכמים של גוגל הושקו ב-2013, כמעט לפני עשור. ההשקה שלהם בכנס המפתחים של גוגל I/O הייתה "מטורפת" – זה התחיל בפעלולנים שצנחו צניחה חופשית ממטוס קל, והעבירו את המראות לאורחי הכנס באמצעות משקפי הגוגל שלהם לאפליקציית הנגאאוט. הם נחתו על גג הבניין שבו נערך כנס המפתחים, רכבו על אופניים לתוך האולם שבו נערך הכנס ועלו על הבמה.

מה אפשר היה לעשות איתם? לצפות במפות של גוגל, לשאול שאלות את העוזר של גוגל או להראות לכם התראות מהטלפון. אבל מהר מאוד גם היו בעיות. הדבר הראשון בגלל איך שהם נראים, ב-2013 אנשים לא היו מוכנים לראות מצלמה ומחשב על הפנים שלהם. עוד בעיה הייתה שלא היה סימן ויזואלי שבן אדם מקליט או מצלם עם המשקפיים, ולכן אנשים נזרקו מבתי קולנוע כי הסדרנים חשבו שהם מצלמים את הסרט, ואנשים קיבלו דוחות כי שוטרים חשבו שאולי הם צופים בסרט בזמן שהם נוהגים איתם. בסופו של דבר גוגל גלאס חיסלו את הפרויקט עבור לקוחות. יחד עם זאת, עסקים יכולים לקנות עדיין את הדגם GLASS ENTERPRISE EDITION 2.

גוגל גלאס (צילום: גוגל)
צילום: גוגל

המשקפיים אומנם נדחו על ידי הציבור, אבל בשנת 2022 משקפי VR ו-AR עומדות בחזית הפיתוחים של כל חברות הענק ועומדת להתפוצץ עם עולם המטאוורס. כך, סנפצ'אט מפתחת משקפיים עם מצלמה שיראו לעולם את הפרספקטיבה שלכם, לפייסבוק יש משקפי שמש עם ריי באן, שמצלמים וידיאו ותמונות אפל עובדת על קסדת מציאות מדומה שתצא בשנה או שנתיים הקרובות, ואפילו גוגל בעצמה הציגה משקפי AR בכנס האחרון שלהם, שהתמקדו בתרגום לייב.

המצלמה של סמסונג גלקסי

המצלמה הזו יצאה בשנת 2012, אותה שנה שבה יצא סמסונג גלקסי S3. זו הייתה מצלמת 16 מגה פיקסל עם זום אופטי 21X, שכללה את מערכת ההפעלה החדשה ביותר של אנדרואיד, שהייתה אז 4.1, וחיבור לאינטרנט. יכולתם לצלם איתה תמונות, לערוך אותן ולעלות ישר לאינסטגרם. הדבר היחיד שהבדיל אותה מסמארטפון היה שאי אפשר היה לעשות איתה שיחות טלפון.

אז למה היא נכשלה? העניין הוא שהמצלמה לא הייתה כזאת טובה, ולא היה יותר מדי הבדל באיכות בינה לבין המצלמה של גלקסי S3. אבל בכל זאת, היא הייתה שונה מכל המצלמות הדיגיטליות שהיו עד אז, שהיה צריך לחבר אותן למחשב כדי לעלות את התמונות ורק אז אפשר היה להעלות אותן לרשת. כאן גם היה ממשק UI נוח עם חווית אנדרואיד שלמה. היו עוד 2 דורות של המצלמה עד שהיא בוטלה.

 

מוטורולה אטריקס

מכשיר סמארטפון כפול ליבה מבוסס אנדרואיד, והראשון עם חיישן טביעת אצבע, שיצא ב-2011. מה שהיה מיוחד בו, בין היתר, שהוא היה יכול להתחבר לתחנת עגינה של מוטורולה ולהעניק לכם חוויה של מחשב נייד מלאה מהטלפון. הבעיה הייתה שהוא לא היה מספיק חזק כדי להחזיק לפטופ שלם. המחיר שלו היה 200 דולר ותחנת עגינה עלתה עוד 500 דולר, כך שזה לא היה בהכרח משתלם.

ב-2022 המעבדים של מחשבים וסמארטפונים עשו דרך ארוכה – למשל, המעבד של מאק הם שבבי M1, שמבוססים על a14 bionic מהאייפון. הבעיה היא שחברה כמו אפל מעדיפה שתקנו אייפון, אייפד ומקבוק, במקום למכור לכם מכשיר אחד שיכול להיות הכול.