העובדים שהתאהבו ועובדים ביחד בהייטק (צילום: WOW Photography)
דניאל ורוני גייפרוג|צילום: WOW Photography

כשדניאל החלה לעבוד בחברת התוכנה JFrog, היא לא האמינה שיש לה סיכוי עם רוני. הוא היה אז בזוגיות ארוכה, והיא אפילו שמעה פעם את אחת העובדות שואלת אותו במטבחון: "אז מתי אתה מתחתן כבר?". היה נראה לה ש"הבסטה כבר סגורה".

כך התחיל סיפור האהבה של דניאל ורוני ניב, בני 29, שהיום נשואים כבר שנתיים וביחד ארבע וחצי שנים. השניים עובדים ביחד בחברה ששמה לה למטרה לעמוד מאחורי כל עדכוני התוכנה בעולם - הוא ראש צוות פיתוח, DevOps Team Leader, והיא מנהלת גיוס, Talent Sourcing Manager. לשניהם ותק מכובד – 6.5 ו-5.5 שנים בהתאמה.

איך הקשר נוצר? בהתחלה התפתחה בין השניים ידידות משרדית, במהלכה שיתף רוני שהזוגיות שלו הסתיימה. "הכימיה בינינו הייתה ברורה לשנינו, התחושה הייתה שחיפשנו אחד את השנייה בעין, היה כיף להיתקל במסדרון אחד בשנייה", מספרת דניאל.

למרות ששניהם היו פנויים, היה להם לא פשוט לחצות את הגבול ולהפוך את החברות לקשר רומנטי. עם הזמן, החברות הלכה והעמיקה, השניים הרבו לשוחח בוואטסאפ ולבלות יחד במשרד ובאירועים של החברה. לאחר שנה, רוני החליט לעשות מהלך ולהזמין סוף סוף את דניאל לדייט מחוץ למשרד.

השניים יצאו לדייט בתל אביב והייתה אווירה טובה לדבריהם. "בשלב מסוים רוני רצה לנשק אותי וסירבתי - פתאום זה היה שוב מוזר והרגשתי שחבל להרוס חברות טובה", מספרת דניאל.

הקשר הלך והתהדק לאט לאט, אבל אף אחד במשרד לא ידע. "במשך חודש היינו מגיעים יחד למשרד במכונית, וכדי שאף אחד לא יגלה הייתי מקפיד להיכנס רבע שעה אחרי דניאל. היחידה שעלתה עלינו הייתה מי שישבה בדלפק הכניסה למשרד. היו הרבה סיטואציות מצחיקות עם חברים לעבודה שלא שמו לב בהתחלה שהחברות הטובה מתפתחת לזוגיות רצינית", מספר רוני.

בשלב מסוים, הדברים התחילו להתגלגל מהר יותר. השניים טסו יחד לחופשה בבודפשט, משם העלו את התמונה הזוגית הראשונה בפייסבוק והקשר יצא מהארון.

"קיבלנו תגובות הכי מפרגנות ומרימות מכולם. הצוות שלנו ב-JFrog הוא כמו משפחה והיה הכי כיף לקבל חיבוק ותמיכה מכולם. מהר מאוד זה הרגיש לגמרי טבעי להיות זוג ולעבוד יחד. גם המנהלים קיבלו את זה בהבנה והיה ברור שהם סומכים עלינו שנדע לשים את הגבולות הנכונים". כשחזרו מחו"ל, השניים עברו לגור יחד, ולאחר שנתיים של זוגיות עשו טיול ליפן ממנו חזרו כזוג מאורס.

העובדים שהתאהבו ועובדים ביחד בהייטק (צילום: WOW Photography)
דניאל ורוני גייפרוג|צילום: WOW Photography

השניים מספרים שהם נהנים מהיתרונות של העבודה המשותפת. "לרוני יש הרגל, כשאנחנו מגיעים למשרד הוא מכין לי קפה ומביא לי אותו לשולחן", מספרת דניאל. "בזמן שהעברתי חפיפה לעובדת חדשה, שלא ידעה שאנחנו ביחד, היא לא הבינה למה הוא מכין לי קפה כל יום וביקשה ממנו שיכין לה גם".

JFrog היא חלק מרכזי בסיפור האהבה הזה לאורך כל הדרך. "את צילומי החתונה שלנו עשינו בביצה, כך אנחנו קוראים למשרדים שלנו, במשרדים שהיו בלוקיישן מהמם של מבנים לשימור, וגם בחתונה עצמה חלק ניכר מהמוזמנים היו מהחברה", הם מספרים.

כיום רוני ודניאל נשואים שנתיים וממש בימים אלה מצפים להולדת בנם הראשון – התינוק הראשון שייוולד לזוג בחברה.

הזוג שעשה יחד אקזיט

לירון ברק, בת 32, ומאור חיזקיאב, בן 34, הם היזמים של חברת יזמים של Bitdam שנמכרה לחברת Datto, ענקית הסייבר האמריקאית.

ההיכרות של השניים התחילה בצה"ל בשנת 2013, בשירות ביחידת 8200 כשהשנים היו בתפקידי קבע ביחידה - מאור העביר חפיפה מקצועית ללירון שהחליפה אותו בתפקיד. במסגרת החפיפה ניתנה להם האפשרות להכיר לעומק, להתקרב ושם סיפור האהבה התחיל.

לשניהם היה ברור שיש להם כימיה מעולה ושהם עובדים טוב ביחד והשעות המשותפות שלהם הלכו והתארכו. לירון מספרת שמאור הרים את הכפפה ראשון והזמין אותה לדייט מחוץ לבסיס, והיא נענתה מיד בחיוב. לאחר יום של עבודה בבסיס ומשימות רבות, הם יצאו לדייט ראשון בפאב לואי בכיכר רבין בתל אביב.

מעבר לקשר הרומנטי שהתפתח, הם הבינו שהיכולת שלהם לעבוד יחד, להוביל צוות בריבוי משימות הוא יתרון משמעותי שהם צריכים לנצל ולמנף. במהלך השנים הם חשבו ותכננו להקים חברה לאחר השחרור מצה"ל ודמיינו את החיים המשותפים שלהם גם ברמה האישית וברמה המקצועית.

לאחר שלוש שנים של זוגיות, מאור הציע נישואין ללירון והשניים החלו לתכנן את החתונה שלהם ובמקביל תכננו וארגנו את התשתית להקמת הסטארטאפ החדש שלהם. בשנת 2016 הקימו השניים את חברת Bitdam, חברת סייבר העוסקת בהגנה על תיבות מייל, הפרצה העיקרית של תקיפות סייבר. לחתונה הם גם הזמינו את המשקיעים, שהתלהבו לדבריהם מהרעיון שהיזמים הם זוג אוהבים.

בתחילת 2021 ענקית הסייבר האמריקאית Datto רכשה את החברה של השניים, ברכישה הראשונה שלהם בישראל בעסקה המוערכת בכ-50 מיליון דולר. כל תהליך הרכישה התרחש במקביל להריון השני של לירון, שניהלה את כל התהליך בהריון מתקדם, בשלט רחוק מול ארה"ב באמצעות שעות ארוכות בזום.

העובדים שהתאהבו ועובדים ביחד בהייטק (צילום:  אור זהבי)
לירון ומאור.|צילום: אור זהבי

כיום, לירון ומאור ממלאים תפקידים בכירים ב-Datto, מאור משמש כ-Sr. Director, Software Engineering ולירון מובילה את מרכז חדשנות הסייבר בתל אביב. השניים הורים לשני ילדים - אדם, בן שנתיים וחצי, וליבי, בת חצי שנה.

"אנחנו ממש יודעים איך לעבוד טוב ביחד, עוד מהצבא, וגם כיום כל אחד יודע מה הוא עושה ועושה אותו טוב. יש בינינו חלוקה, מאור יותר בצד הטכנולוגי ובצד של המוצר, ואני פועלת יותר בתחום העסקי", אומרת לירון. "אנחנו מאזנים אחד את השנייה, יש משהו מעולה במישהו שמכיר אותך ויודע איך לאזן אותך גם בעסק. אין לנו ממש משברים, כי השמירה על האיזון טבעית לנו".

נדלק כבר מראיון העבודה

ליזה צלישב, בת 24 ,צוות QA ועדי גלמן, בן 28, מנהל קמפיינים, עובדים יחד שלוש שנים בחברת MinuteMedia, יוניקורן ישראלי המתמחה בטכנולוגית תוכן וספורט.

סיפור האהבה של השניים התחיל כבר בשלב ראיונות העבודה של ליזה, עדי הבחין בה מסתובבת במשרדים, וכבר ידע שהוא רוצה להכיר אותה מקרוב, למרות שחשב בזמנו שיהיה בעייתי לערבב בין החיים האישיים לעבודה.

כשליזה החלה רשמית לעבוד בחברה, עדי ניסה להתקרב ולהכיר, אך בסופו של דבר הייתה זו היא שעשתה את הצעד המשמעותי הראשון. "באירוע חברה, אחרי כמה דרינקים וריקודים, החלטתי להציע לו 'הצעה חברית' שאקח אותו הביתה כי היה ברור שלא יכול לנהוג", היא מספרת. "כנראה שהוא הרגיש בנוח וניצל את הנסיעה להזמין אותי לדייט מחוץ למשרד - והסכמתי".

למרות שכולם בחברה ידעו מהרגע הראשון שעדי מעוניין בליזה, הקולגות לא שמו לב שהשניים מבלים גם מחוץ למשרד, כשיצאו לשני דייטים שהיו לא כל כך מוצלחים לטענתם. "במפגשים הראשונים היה ממש מביך והרגיש כאילו אנחנו בפגישה במשרד, לא הפסקנו לדבר על עבודה, על משימות ועל הלקוחות שלנו. אפס אינטימיות". ליזה מספרת שהדייטים הלא מוצלחים הביאו אותה למסקנה שהיא צריכה לחתוך את הסיפור, ושאולי זו הייתה החלטה שגויה לערבב בין עבודה לחייה האישיים: "אמרתי לו שעדיף שנשאר קולגות ונשמר את החברות הטובה".

יחד עם זאת, עדי לא ויתר. "במשך כמה חודשים עדי חיזר אחרי. הביא לי זר פרחים למשרד, הכין לי קופסאות אוכל ודאג להיות בקפסולה יחד איתי בזמן המשותף במשרד, בזמן תחילת מגפת הקורונה", מספרת ליזה.

המאמצים של עדי הניבו פרי, גם ליזה התרככה והשניים חידשו את המפגשים הלא פורמליים שלהם מחוץ למשרד. "במקביל הקולגות התחילו לגלות, השמועה עברה מפה לאוזן עד שהבוס שלי בא אליי ואמר :'שמעתי שמגיע לך מזל טוב!' הבנו שאין לנו כבר מה להסתיר, ועם הזמן הדברים נהיו יותר חופשיים וטבעיים".

העובדים שהתאהבו ועובדים ביחד בהייטק (צילום: צילום פרטי)
ליזה ועדי- מינוט מדיה|צילום: צילום פרטי

כבר שנה וחצי שהם ביחד, ולפני שנה עברו לגור יחד במרכז ת"א. "אנחנו כל היום יחד. קמים יחד בבוקר, אוכלים ארוחת בוקר, נוסעים יחד בקורקינט למשרד, עובדים יחד, חוזרים יחד ואז בסוף היום שהכול עבר חלק, רבים מה לראות בנטפליקס", הם מספרים.

הם מעידים כי העבודה המשותפת במשרד מוצלחת מאוד. לדברי ליזה, "היום ההתנהלות במשרד ממש טבעית. הקשר שלנו מבוסס על חברות אמיתית וטובה כך שגם החברים במשרד מרגישים מאוד בנוח עם הסיטואציה ואיתנו. כולם מפרגנים מאוד וכיף שיש לנו הרבה חברים משותפים ותחומי עניין משותפים שרק מגבירים את החיבור והאהבה".

גם עדי, מצדו, מרוצה שהחיזורים שלו צלחו: "אנחנו מצליחים להיות רגישים ולראות אחד את השנייה בתקשורת בינינו - לקחת בחשבון את העתיד של כל אחד, פיתוח הקריירה האישית ובמקביל לעבוד על החברות והזוגיות המשותפת. הבסיס להכל הוא תקשורת טובה ומכילה".

התאומות הקימו סטארטאפ - הבעל הצטרף

דניאל טל נתקל לראשונה במיכל מור ובאחותה התאומה מירב לפני 20 שנה בקורס גלישת רוח בים. שבוע לאחר מכן, במקרה, ראה שוב את האחיות ב"תרבות יום א'" בתיאטרון. לאחיות היה מספר טלפון אחד שהיה שייך לשתיהן. מאוחר יותר באותו יום הוא התקשר ושאל "מה אתן עושות עכשיו?" מיכל ענתה, "מירב יוצאת עם חברים ואני בבית, תרצה שנלך לסרט ותאסוף אותי ב-20:00?". השניים הלכו לראות סרט צרפתי – ומאז הם ביחד.

כיום השניים, בני 40, מנהלים בכירים ב-Lumen, כאשר מיכל היא המייסדת והמנהלת בחברה ודניאל משמש כמנכ"ל. לשניים תאומות בנות 10, נגה ואלה, וניב הקטן בן השלוש.

בשנת 2014 מיכל הקימה יחד עם אחותה התאומה, שתיהן דוקטוריות לפיזיולוגיה בתחום של הפרעות קצב בלב, סטארטאפ בשם Lumen, שמציג נתונים מטבוליים על ידי נשימה בלבד.

"לקחנו טכנולוגיה שיכולה למדוד מטבוליזם, שקיימת כבר משנות ה-60 בבתי חולים, ומזערנו אותה. הטכנולוגיה המקורית בגודל של שולחן, ומזערנו אותה להיות מכשיר קטן, בגודל של משאף. המכשיר מתקשר עם הסמארטפון, ואחרי שנושמים לתוכו כל בוקר הוא נותן המלצות מה כדאי לאכול, מתי ואיך להתאמן", מספרת מיכל.

דניאל הצטרף לסטארטאפ של התאומות, יחד עם שני שותפים נוספים. "אנחנו חברה של 75 אנשים, גם כיזמים, כל אחד הלך למקומות שהוא חזק בהם - מיכל בעולם המחקר והתזונה, אני מגיע מרקע של סטארטאפים וגיוס כסף", הוא מספר.

בסופו של יום, הם מוצאים את עצמם מדברים על עבודה גם בבית. "זה מדהים שיש עוד מישהו שחולק איתך את הכול ויכול לתת לך בסוף היום פרספקטיבה על מה שראית. זה הרבה יותר כיף  ומעצים ומעשיר מאשר נטל על היחסים", הם מספרים.

העובדים שהתאהבו ועובדים ביחד בהייטק (צילום: קאילה בלומנפלד)
מיכל ודניאל |צילום: קאילה בלומנפלד

"אני חושבת שמהצד שלי לא הייתי יכולה לעשות את זה עם אף אחד שהוא לא דניאל. רמת הפתיחות שיש לנו היא שחקן מפתח בהצלחה של העבודה", אומרת מיכל. "אני מרגישה שבורכתי לראות את כל הצדדים של דניאל – כבן זוג, כאבא ובעבודה. זה לקבל 360 של הבן אדם".

למשרד ברחוב הארבעה בתל אביב הם לא מגיעים ביחד, כי אם מישהו מגיע למשרד, השני צריך להיות עם הילדים, ויש מצבים שהם לא נפגשים בכלל באותו יום. "לפעמים יש יום מטורף, ואז הזמנים לא באמת מאפשרים לנו. יש ימים שלא ניפגש, למרות שאנחנו באותו 1,000 מטר", הם אומרים.

המתכנת והמעצבת שהקימו אתר

דורון ומיטל ניסים אליאב הכירו כשהיא עבדה בחברה למיתוג והוא כפרילנס בחברה. אחרי ההיכרות מיטל הצטרפה אל דורון בעבודות ובפרויקטים שהוא לקח. כשהיא נכנסה להריון הם עברו לקיבוץ בעוטף עזה, ושנה אחרי הלידה הקימו את העסק שלהם, סטודיו לימונצ׳לו למיתוג ובניית אתרים. כיום הם הורים לילד בן 3 וחצי.

האתר הראשון שהקימו יחד הוא "i love unicorns", אני אוהב חדי קרן, בו הם מוכרים דרך PayPal ביגוד ואקססוריז. "רצינו לאפשר לצרכנים לרכוש בלי לחשוף את הפרטים הפיננסיים שלהם", הם אומרים.

הם מגדירים את עצמם הפכים - דורון המתכנת יותר מסודר, עובד על הלוז של העסק ומאוד מחושב. מיטל המעצבת אחראית על היצירתיות, פיתוח עסקי וכל עניין המספרים. "אנחנו מאוד אוהבים לעבוד יחד, יש את האתגרים כמובן, אבל אין אף אדם בעולם שיש לו אינטרסים זהים לשלי כמו בן הזוג שלי", אומרת מיטל. "אין ספק שלהיות אחד עם השנייה 24/7 זה מדהים. לפעמים אני מתגעגעת כי הוא יוצא לכמה שעות, הבית מרגיש ריק בלעדיו ואני מרגישה שלקחו לי יד או רגל".

העובדים שהתאהבו ועובדים ביחד בהייטק (צילום:  באדיבות הזוג)
דורון ומיטל|צילום: באדיבות הזוג

הם מודים כי הריבים שלהם הם לרוב סביב העסק. "יש קושי לנתק את האישי מהעסקי ולהפך. בשלב מסויים החלטנו להגדיר תחומי אחריות, ככה שכל אחד מאיתנו הוא המילה האחרונה בתחומו".

והאם אתם ממליצים לזוגות אחרים לעבוד יחד? "אני ממליצה מאוד למי שמתאים לו, רוב הזוגות ששומעים עלינו בטוחים שאצלם זה לא היה עובד לדקה", אומרת מיטל. "אני לא כל כך בטוחה בזה. בעיניי בן הזוג שלי הוא הפרטנר המושלם. אנחנו משלימים אחת את השניה בהכול".

האחים שעובדים עם בנות זוגן

האחים יניב וניר שלומוביץ עובדים באינטל באותה המחלקה, אבל זה לא הקשר המשפחתי היחיד - גם בנות זוגם עובדות איתם. יניב בזוגיות עם משי גליקמן, וניר נשוי לשני רחאנה שלומוביץ - ארבעתם מהנדסי פיתוח וחומרה באינטל.

"זה פשוט כיף להיות קרובים, אנחנו אוכלים צהרים יחד, לפעמים בזוג, לפעמים עם קולגות נוספות, וזה נחמד להכיר את האנשים שעובדים עם יניב והפוך", מספרת משי. "אנחנו אף פעם לא מפספסים את הפינוקים שמידי פעם צצים באמצע היום, מגנומים, דוכן דונאטס ודומה, ישר מעדכנים. הבעיה היחידה בלעבוד באותו מקום אלו זמני ההגעה בבוקר. אני אוהבת ממש להקדים וליניב מעט קשה עם זה, אז אנו תלויים אחד בשנייה. לרוב הוא משתכנע".

האחים ובנות זוגן באינטל (צילום: אוהד פאליק)
האחים ובנות זוגן באינטל|צילום: אוהד פאליק

"נושאי השיחה אף פעם לא נגמרים, וגם אם רוצים להתייעץ על משהו, יש מן הסתם הבנה הדדית שמקלה על קבלת החלטות – מקצועיות או אישיות", אומר ניר. "אנחנו ממש משפחת אינטל, מקום העבודה הפך להיות חלק בלתי נפרד מהמשפחה, הילדים שלנו חושבים שכולם עובדים באינטל. נושאי השיחה בארוחות השבת סובבות סביב החברה - אם זה על חוויות שונות שחווים יחדיו, הצלחות ואתגרים אישיים בעבודה, והמון מונחים מקצועיים בהם מתעסקים ביום יום. ההורים לא מכירים ולעתים משתעממים אז אנו דואגים לעלות מידי פעם נושאי שיחה רחבים יותר".