@miadio

Filing my teeth down ##fyp ##dentist ##notreally

♬ I hope I make dentists cringe - Mia Dio

הרשת החברתית הסינית מלאה בטרנדים מסוכנים שעלולים להסתיים בפציעה קשה ואפילו במוות, אבל לזה לא ציפינו: בחודשים האחרונים נפוץ טרנד חדש של שיוף השיניים בעזרת פצירה. כך, כוכבים טענו שהכלי שמשמש ליישור הציפורניים עזר להם ליישר את השיניים שלהם אפילו יותר; אלא שכצפוי, רופאי שיניים טוענים ששימוש בפצירה עלול לפגוע בזגוגית השן, ולהוביל את המשתמשים לטיפולי שיניים לא נעימים.

אחת הטיקטוקריות הראשונות ששיתפה סרטון שבו היא משייפת לעצמה את השיניים הייתה מיה דיו (Mia Dio). "אני הולכת לשייף את השיניים שלי עם פצירה כי הן לא מושלמות", אמרה בסרטון שזכה ליותר מ-50 אלף לייקים. "יש לי חריצים בשיניים ומעט תקציב. אזהרת טריגר", אמרה רגע לפני ששלפה את הפצירה. המעריצים והעוקבים לא נותרו אדישים: "וואו, הן נראות טוב! חשבתי בעצמי לעשות את זה הרבה פעמים", כתבה אחת מהם.

אלא שרופאי שיניים מתנגדים נחרצות לטרנד החדש בטיקטוק, ומסבירים שהשימוש בפצירה גורם לשחיקת זגוגית השן, שמגינה עליה מפני חומצות ופגיעות אחרות, ובסופו של דבר מוביל להרס בלתי הפיך של מבנה השן. "אם לא יודעים בדיוק מה עושים, אפשר לגרום כך לנזק בלתי הפיך ולהרוס את השן", אמר רופא השיניים ד"ר צ'אד אוונס בשיחה עם ביזנס אינסיידר. אבל ישנם גם רופאי שיניים שביקשו להזהיר את המשתמשים בטיקטוק עצמה.

@dr.m_

Another day spitting some facts about Tik Tok trends ##dentist ##nailfile ##teeth

♬ original sound - Suhail Mohiuddin

@thebentist

@cheneltiara why you do dis to me! PSA: I don’t recommend doing this ✌ have your dentist check to make sure it’s safe first! ##teeth ##braces

♬ original sound - The Bentist

במסגרת העסקה המסתמנת: אלפי מסנני תכנים

הרשת החברתית טיקטוק, שנמצאת בבעלות החברה הסינית בייטדאנס, עומדת כבר חודשים ארוכים בשיא המאבק בין ארצות הברית וסין; מוקדם יותר השנה פורסמו דוחות סייבר לפיהם טיקטוק מעבירה מידע לשרתים הנמצאים בבייג'ינג. דוחות אלה הובילו מדינות רבות לשקול את חסימתה, כשהמדינה הראשונה שחסמה את האפליקציה הייתה הודו; זאת, בעקבות עימות צבאי שפרץ בין המדינות. אלא שמאז גם ארצות הברית, בריטניה ואוסטרליה הודיעו שהן שוקלות להסיר אותה מחנויות האפליקציות המקומיות.

מעבר לביטחון המידע של המשתמשים, אחת הסוגיות הבעייתיות ביותר ברשת החברתית היא סינון התכנים. מוקדם יותר החודש דיווחנו ב-NEXTER על הסרטון בו רוני מקנאט שם קץ לחייו בשידור חי; הסרטון עלה במקור בפייסבוק והוסר ממנה, אך מאז עבר לרשת הטיקטוק – כשהנהלת הרשת לא הצליחה להשתלט על המצב. משתמשים רבים נאלצו להיחשף לסרטון דרך אלגוריתם ההמלצות של הרשת החברתית, ובקהילה החלו לפרסם אזהרות צפייה עצמאיות.

הסכנה המשמעותית ביותר לטיקטוק נשקפה מארצות הברית; כבר בחודש יולי הודיעו הנשיא טראמפ וסגנו פנס כי היא מהווה סכנה לביטחון הלאומי של המדינה, והציבו דדליין ברור לחסימתה. הדדליין הראשוני להעברת פעילותה במדינה לידיים אמריקניות נקבע ל-15 בספטמבר; בחודש האחרון נראה היה שהמגעים מתקדמים כמצופה, כשבמרוץ המותח התחרו חברות ענק כמו מיקרוסופט ואורקל. אלא שבשבועיים האחרונים החלה לרחף עננה מעל העסקה, כשהממשל הסיני החל לאותת שהוא עשוי שלא לאשר אותה. למעשה, רק בשבוע שעבר (חמישי) הודיע משרד המסחר האמריקני שיחסום את הורדת טיקטוק ו-WeChat כבר ביום ראשון.

אתמול (ראשון) הודיע הנשיא טראמפ כי הוא נותן את ברכתו לעסקה למכירת טיקטוק לאורקל ולוולמארט. חברת בייטדאנס, שמפעילה את טיקטוק, אישרה כי החברות האמריקניות יחזיקו ויאבטחו את המידע של משתמשיה האמריקניים. במסגרת העברת הפעילות תוקם חברה חדשה, "טיקטוק גלובל", שמקום מושבה יהיה בטקסס; טראמפ טען שהיא תעסיק לא פחות מ-25 אלף עובדים, ביניהם אלפי מסנני תכנים, והיא תשלם מסים בגובה 5 מיליארד דולר למשרד האוצר האמריקני שאיתם תוקם "קרן חדשה לחינוך".