קניון במלזיה מתוך הבלוג של צה
"שמש, חופים וקניות". תמונת הקניון במלזיה שהופיעה בבלוג של צה"ל

"שמש, חופים וקניות" – כך אופיינה השבוע חופשת הקיץ על ידי מנהלי בלוג ההסברה של דובר צה"ל, בדגש מיוחד על כך שגם בעזה, הנתונה מאז 2009 תחת מצור ימי, המצב אינו שונה.

כדי להוכיח את הטענה, פרסמו בבלוג הרשמי של דובר צה"ל  פוסט תחת הכותרת: "מה קרה למשבר ההומניטרי בעזה?", שכלל בין היתר, 17 תמונות בהן ניתן לראות צעירים משחקים בכדור בחוף עזה, מלון יוקרה ברצועה, חנויות, דוכני אוכל ושווקים נקיים הנראים כאילו הרגע יצאו מסרט הוליוודי וגם קניון רב קומות בעל עיצוב מנקר עיניים. ואכן, מהתמונות נראה כאילו תושבי עזה חיים בנוחות רבה, ללא דאגות כלל.

בואו לפייסבוק של נקסטר

החיים בעזה לפי הבלוג של צה
"מה קרה למשבר ההומניטרי בעזה?"

אלא שמהר מאוד התברר שהתמונה האחרונה כלל לא צולמה בעזה, אלא בקניון Suria KLCC שבעיר קואלה לומפור, בירת מלזיה. בבלוג "האינתיפאדה האלקטרונית" מיהרו לפרסם את הטעות ולתקוף את דובר צה"ל בטענה שאם תמונה אחת מזויפת כנראה כולן מזויפות.

לטענת האתר, "נראה שהצבא הישראלי משיג את המידע שלו אודות עזה מאתרי שנאה איסלאמופוביים. הקניון בקואלה לומפור גדול בהרבה מכל מתקן מסחרי בשטח עזה". הבלוג הוסיף כי החנות שתמונותיה עלו לבלוג צה"ל היא החנות הגדולה ביותר בעזה, הקטנה מכל מקבילה בעולם המערבי ובכלל מוכרת מוצרים ישראלים.

"זו אחת הדרכים של המצור הישראלי ליצור תלות: בעוד התעשייה והאגריקולטורה העזתיות הרוסות בשל המצור, ישראל שמחה לראות את החברות שלה מרוויחות מתושבי עזה, המנתבים את מעט ההכנסות שלהם מעבודה, עזרה הומניטרית או העברות ממדינות זרות (לידיה) על ידי מכירת טובין ישראליים".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "מדובר בטעות שנעשתה בתום לב, עם היוודעה התמונה הוסרה. יש לציין כי בכתבה מופיעות 17 תמונות מדויקות שהציגו את הנושא המדובר".

והנה גם המם של John Brown: 

John Brown

>> מה כתוב בציוץ ששווה 17 מיליארד דולר?

>> נמצאה התמונה שמוכיחה סופית: האירנים הדביקו מטוס בפוטושופ