סיפורו המזעזע של ארון שוורץ, היזם המוכשר בן ה-26, שנמצא מת בדירתו בניו יורק בסוף השבוע, אחרי שככל הנראה שם קץ לחייו בנסיבות מסתוריות, ממשיך להדהד ברחבי הרשת. אנשים שהכירו אותו סופדים לו, רבים מהם מעלים שאלות קשות בעקבות התאבדותו.
עכשיו גם חברי קבוצת ההאקרים אנונימוס מפנים אצבע מאשימה. ההאקרים פרצו לשני אתרים של MIT, המכון לחקר טכנולוגיה במסצ'וסטס והשחיתו אותם לחלוטין.
שוורץ, יזם אינטרנט צעיר ומי שנחשב לאחד המוחות המבריקים ברשת ואף לעילוי בתחומו, כשבגיל 14 עזר ליצור את פיד ה-RSS הראשון, והיה בין המקימים של המנוע שעליו עובד כיום רדיט, אחד האתרים הפופולריים ברשת. שוורץ גם היה פעיל למען חופש המידע באינטרנט, ואחד מהלוחמים הנלהבים כנגד חוקי SOPA.
לפני כשנתיים, התחבר במחשב לרשת הפנימית של MIT והוריד למעלה מ-4 מיליון מסמכים אקדמיים, אותם הוא שיחרר חופשי ובחינם. המסמכים, רובם היו בלי הגנת זכויות לשימוש הציבור, הועברו להורדה מלאה. שוורץ וחבריו רצו לשחרר מידע לטובת הציבור, מידע שנשמר במכון הטכנולוגי המפורסם בעולם לשימוש פנימי בלבד. ב-MIT לא אהבו את הילד שהביך אותם כל כך.
חקירה של ה-FBI החלה, ולמרות שרוב המסמכים היו תחת שימוש חופשי, ה-FBI החליט להמשיך ולתבוע את שוורץ הצעיר. שוורץ היה יכול לשבת אפילו 50 שנה בכלא, ולשלם קנס של ארבעה מיליון דולר. על פי חלק מהטענות, במכון הטכנולוגי לחצו על ה-FBI להמשיך בתביעה נגד שוורץ, כנקמה על הנזק התדמיתי שהוא גרם להם.
בתחילת השבוע פירסם מנהל MIT מכתב פתוח, אותו הוא שלח לעיתונאים רבים. במכתב הוא הביע צער רב על מותו של שוורץ, וקרא להקים ועדה פנימית אשר תחקור את נסיבות האירוע ותסיק מסקנות לעתיד. לאנונימוס המכתב הזה לא הספיק.
במכתב שפירסמו אנונימוס באתר האינטרנט הפרוץ של MIT מופיעים הסברים מפורטים של האשמות של אנשי ממשל אשר רודפים אחרי חופש מידע ומשתמשים בחוק ככלי ללחוץ ולהפחיד, כלי שהביא למותו של שוורץ.
"אנחנו קוראים לטרגדיה הזאת להיות הבסיס לרפורמה של זכויות יוצרים וזכויות קניין אינטלקטואלי, להחזיר אותם לעקרונות של טובת הציבור, במקום כלי לשימוש המעטים", נכתב בהצהרה.
"אנו קוראים לטרגדיה הזאת להיות הבסיס להכרה גדולה יותר של הדיכוי ועוולות המתרחשות מדי יום על ידי מוסדות על כל מי שמעז לעמוד על העקרונות והאמונה שלו, ולסולידריות גדולה יותר ועזרה הדדית".
באתר רדיט, ששוורץ היה אחד מבעליו, התפרסמה קריאה לאקדמאים לפרסם את המחקרים שלהם לטובת הציבור כמחווה לשוורץ ולפועלו בתחום. מאז הקריאה, עשרות אלפי אקדמאיים מפרסמים את המחקרים שלהם בצורה חופשית לציבור דרך טוויטר, תחת ההשטאג #pdftribute.
במקביל פתחו פעילו אחרים עצומה שקוראת להדיח מתפקידו את התובע המחוזי, קמרון אורטיז, על כך שבמשמרת שלו התאפשרה ה"רדיפה" המבישה וחסרת הפרופורציה הזו, שהובילה את שוורץ לשים קץ לחייו. למעלה מ-14 אלף אנשים כבר חתמו.
>> בזכות אנונימוס - האונס של הנערה נחשף ביוטיוב
>> וגם: אנונימוס לישראל: "חדלו מיד מהטרור שלכם על אנשים חפים מפשע של פלסטין"