מה יכולה לעשות רשת חברתית לשיתוף תמונות נגד מחלה מסוכנת? זה בדיוק מה שראשי פייסבוק ואינסטגרם שבבעלותה צריכים להבין ביחס להפרעות אכילה.
אפליקציית שיתוף התמונות הפופולרית, שמונה כיום כמיליון חברים, מותקפת בימים אלה (שוב) על ידי ארגונים הנלחמים באנורקסיה, שטוענים כי על מנהליה לעשות צעדים משמעותיים נגד תופעה של הצגת אנורקסיה תחת קורת הגג הווירטואלית שלה.
נזכיר כי באפריל האחרון, החלו באינסטגרם להפעיל מספר מנגנונים לסינון, הסרה ומניעה של תופעות של הצגת אנורקסיה באפליקציה בעקבות לחץ ציבורי מסוים. הצעדים כללו בין היתר הורדת האשטגים כגון pro-ana או thinsparation שעודדו להעלות תמונות של בחורות ברזון מסוכן. בנוסף, אינסטגרם הסירה למעלה מ-30 אלף תמונות גראפיות של של רזון חולני. כל זה ועדיין, קל מאוד להגיע לתמונות וצילומים שכאלה רק בהקלדת המילים Eating Disorder.
ארגונים הנלחמים בהפרעות אכילה טוענים כי המדיה החברתית יכולה לעודד התנהגות מסוכנת עד גרימת מוות בכך שהיא עלולה להעניק את הרושם המוטעה שהפרעות אכילה הן בחירה אופנתית של דרך חיים ולא מחלה מסוכנת שיכולה להרוג.
בתנאי השימוש החדשים של אינסטגרם נכתב כי החברה רשאית להסיר תמונות המעודדות ומאדירות צורות של פגיעה עצמית, אך אירגונים הנלחמים בתופעת האנורקסיה דורשים לעשות יותר, ולמשל להתחיל לפקח גם על תגובות המעודדות רזון קיצוני והפרעות אכילה, דבר שקשה להאמין שהחברה תהיה מסוגלת לעשות באמת.