כשאתם פותחים חשבון באתר חדש ומתלבטים איך לקרוא לעצמכם, כדאי שתחשבו טוב לפני שתעשו שטויות, זה הלקח מהמקרה ההזוי של ג'מה רוג'רס, מטפלת הוליסטית בת 30 מלונדון.
רוג'רס פתחה חשבון בפייסבוק בשנת 2008, וכדי להימנע מבקשות חברות של מכרים-לשעבר בחרה בשם הבדוי והמגוחך Jemmaroid Von Laalaa ("גמרויד פון לאלא"). במשך שבע שנים היא השתמשה ברשת החברתית תחת השם הזה - עד שבחודש שעבר החליטה פייסבוק לשים לזה סוף.
בראיון לטלגרף, מספרת רוג'רס כי קיבלה הודעה מפייסבוק, בה נאמר כי הובא לידיעת החברה ששם החשבון של ג'מה אינו שם אמיתי וכי היא נדרשת להוכיח את זהותה. היא מודה שניסתה תחילה לערוך תמונות של מסמכי הזיהוי השונים שלה כדי לשלוח אותן לפייסבוק כהוכחה, אך לא הצליחה לזייף אותם באופן משכנע. היא ניסתה להסביר לפייסבוק את העניין - אך החברה לא השתכנעה וחסמה אותה מהחשבון לאחר יום.
מחוסר ברירה, החליטה רוג'רס לנקוט בצעד דרמטי ושינתה את שמה החוקי. היא הזמינה תעודת זהות חדשה, רשיון נהיגה חדש, כרטיסי אשראי חדשים - כל מה שצריך כדי להפוך באופן חוקי לאישה בעלת השם המגוחך שבחרה לעצמה באתר אינטרנט שולי אי שם בגיל 23. אבל זה לא עזר.
"אני יודעת שהתנהגתי באופן משוגע לחלוטין, אבל פייסבוק מתנהגים באופן מגוחך", היא אמרה לטלגרף. "אני נעולה מהחשבון שלי כבר חמישה שבועות ואיבדתי את (הגישה ל)כל התמונות, ההודעות והזיכרונות שלי". לטענתה, לא ייתכן שפייסבוק נעלה אותה מחשבונה תוך יום כאשר גילתה כי היא מזדהה בשם בדוי, אך מחזירה לה רק תשובות אוטומטיות נוסח "נבדוק את זה" כאשר היא שולחת את מסמכי הזיהוי החדשים שהנפיקה במיוחד. "אני לא מאמינה שאני תקועה עם השם הטפשי הזה ועדיין חסומה מהפייסבוק שלי". היא טוענת כי רבים פותחים חשבונות פייסבוק בשמות מזויפים כדי להתחמק ממכרים וכי "פייסבוק צריכים להיות יכולים לזהות שזה חשבון אמיתי שרק השם שלו מזויף".
בתגובה לסיפור אמר דובר מטעם פייסבוק לעיתוון: "פייסבוק מבקשת מאנשים להשתמש בשמות האותנטיים שלהם, בשל אמונתנו כי הדבר מעודד אנשים לקחת אחריות על מה שהם אומרים. במקרה זה עשינו טעות, אך הפעלנו את החשבון מחדש בשבוע שעבר. אנו מתנצלים על כל אי נוחות שנגרמה מכך".
אין זו הפעם הראשונה בה נאלצת פייסבוק להתנצל על התנהלותה בעניין שמות משתמשים. בשנה שעברה מצאה את עצמה החברה תחת ביקורת נוקבת לאחר שחסמה חשבונות של דראג קווינס, מה שהביא אותה לשנות את המדיניות מדרישה לשימוש ב"שמות אמיתיים" ל"שמות אותנטים" - המוגדרים ככאלה שהאדם משתמש בהם בחיי היומיום.