"אני אומרת לארגן הפגנה ענקית הצדק חייב לצאת לאור", "המשטרה והתביעה רוצים חיים קלים: לסגור את התיק ולכן רומן זדורוב יושב בכלא, כי זה סוגר להם את התיק", "כואב שגבר שלא עשה לך כלום יושב בכלא, כואב שהרוצחות מסתובבות חופשי וחיות את החיים שלהן כאילו כלום לא קרה".
עשרות מחברי קבוצת הפייסבוק "כל האמת על פרשת רצח תאיר ראדה" סערו והגיבו בקבוצה, וחלקם אף הגיע הבוקר (ד') לבית המשפט כאשר הוכרז שערעורו של רומן זדורוב נדחה, והוא עדיין מורשע ברצח ראדה. הם מתעקשים כי זדורוב חף מפשע ונחושים להילחם על כך, וביעקר לבקש תשובות על שאלות רבות שעלו במהלך החקירה והדיונים המשפטיים.
"היו כמה קבוצות שהתגלגלו, וקמו להן עוד קבוצות, וככה קמה הקבוצה הגדולה ביותר", מספר אלון עקרוני, אחד ממנהלי הקבוצה שמונה כעת 40,000 איש. "מדובר בהרבה אנשים שחשו פה שחל אי צדק, הן למשפחת המנוחה והן למשפחת הרוצח, במרכאות, ואנחנו מתעסקים בלהעביר אמת לציבור. זו אמת שבית המשפט מתעלם ממנה". חלק מהפוסטים שמתפרסמים בקבוצה זוכים לאלפי שיתופים ולייקים.
"אנחנו לא קשורים למשפחות", הוא אומר, "למרות שגיבשנו קשר לאמא של תאיר ואשתו של רומן. אני גם ביקרתי את רומן בכלא ודיברתי איתו. פשוט בחנו את הראיות בעצמנו והגענו למסקנה שנעשה אי צדק". ומה מביא 40,000 איש שלא מכירים אחד את השני, ובטח שלא את המשפחות, להתגבש בקבוצה כזו? "מי שחש שנעשה אי צדק מחפש ברשת מונחים כמו 'רומן זדורוב חף מפשע' וככה הגענו אחד לשני", הוא מספר.
חברי הקבוצה ומנהליה לאו דווקא מגיעים מרקע משפטי, וכולם אנשים פרטיים. עקרוני, אחד מ-11 מנהלי הקבוצה, הוא סטודנט למשפטים במרכז הבינתחומי. לפני כן למד מדעי המחשב, אך כשהחל לחקור את התיק ולעסוק בו, ולגלות את הבעיות, החליט לעבור ללמוד משפטים כדי להגן על חפים מפשע. "החלטנו להתאגד כדי לעזור לבן אדם הזה שאנחנו לא מכירים".
על התחושות הבוקר, לאחר דחיית הערעור, מספר עקרוני: "אנחנו חשבנו שיהיה פה זיכוי, ולצערנו התבדנו וזה ממש הוטח בנו". עקרוני אומר שחברי הקבוצה, ובעיקר הפעילים יותר, עוסקים בפרשה גם מחוץ לפייסבוק, ובעיקר נוברים בראיות. מעבר לדעת המיעוט בערעור שהתפרסמה, סרטים וכתבות על הרצח שודרו בטלוויזיה וסרט נוסף ישודר מחר בעובדה ויחשוף פרטים נוספים. הרשת מוצפת בטענות על סתירות ובעיות בחקירה שנוגעות להרשעה.
בתמונות שמופצות בפייסבוק ובתקשורת, נשאלות שאלות על ה-DNA שלא תרם, על טביעת הנעל הקטנה מדי, על היעדר עדי ראיה, על בדיקת הפוליגרף ועוד. ההרשעה מבוססת בין השאר על הודאה של זדורוב, שהוא חזר בו ממנה, על שחזור הרצח ועל ידיעת פרטים מוכמנים.
אך לדברי עקרוני, אלה לא הפרטים היחידים בפרשה. "יש עוד דברים שבית המשפט לא יודע, ואנחנו יודעים אותם. זה כרוך בנבירה בראיות", הוא אומר וטוען, למשל, כי למרות שנטען במשפט כי זדורוב הודה בפני מדובב בכלא, התמלול של הדיבוב חושף תמונה אחרת.
לדבריו, הגורמים שהוא או חברי הקבוצה פונים אליהם לא תמיד נעזרים במידע שהם מוצאים, או מבטיחים לחזור אליהם ולא חוזרים. "אנחנו פונים אל הגופים הרלוונטים, ואם יהיה גורם אמיץ שיטפל בזה זה יעורר גלים".