ביום רגיל הם יריבים גדולים, אבל מארק צוקרברג וסרגיי ברין, מייסדי פייסבוק ו-גוגל בהתאמה, שמו את המחלוקות שלהם בצד למען המדע. השניים איחדו כוחות למען הפרס הגדול ביותר בעולם המדע - פרס לפריצת דרך במדעי החיים.
מלבד הכבוד הגדול, הפרס יכלול סכום כספי שיחולק כבר השנה ל-11 מדענים בתחומים שונים, ביניהם שתי נשים. הסכום שיחולק יגיע ל-33 מיליון דולר, יותר מכפול ממה שמקבלים זוכי פרס נובל. החל מהשנה ההבאה יחולק הפרס בכל שנה לחמישה מדענים, כשהסכום הכולל יגיע ל-15 מיליון דולר.
נקסטר לא בגוגל פלוס - אבל כן בפייסבוק
צוקרברג ואשתו פרסיליה צ'אן, יחד עם ברין ואשתו אן וושיקי יהיו בין החברים התורמים המעניקים את הפרס. האיש שאיחד בן הצדדים הוא איש ההון סיכון אורי מילנר, שביקש מהם לתרום למען קיומו של הפרס. "לכבוד הוא לי ולפרסיליה להיות חלק מהפרס הזה" אמר צוקרברג בראיון לתחנת הטלוויזיה France 24.
"אנחנו מאמינים שלפרס יש הזדמנות לתת פלטפורמה למודלים חדשים של פילנתרופיה, כך שלאנשים בכל מקום יהיה סיכוי גדול יותר לעתיד טוב יותר", אמרה אשתו של ברין והמייסדת של חברת 23andme העוסקת בפיתוח ערכות בדיקת DNA. "אנחנו נרגשים לתמוך במדענים שחושבים בגדול, לוקחים סיכונים ומצליחים להשפיע באופן משמעותי על החיים שלנו".
בראש החברים של ועדת הפרס יעמוד איש אפל ארט לווינסון. "אורי דחף את זה" אמר לווינסון לגרדיאן הבריטי. "לפי מיטב זכרוני, דבר כזה עוד לא קרה אף פעם". ככל הנראה שלווינסון צודק - בהיסטוריה של עמק הסיליקון לא זכורה התגייסות כזאת מכל כך הרבה חברות יריבות.
הפרס שיעמוד על 3 מיליון דולר לכל זוכה (33 בסך הכל), הוא יותר מפי 2 ממה שנותנת האקדמיה השבדית למדעים כשהיא מחלקת את פרס נובל, ששווה 1.1 מיליון דולר למדען. אם כי יקח זמן לפרס החדש של ראשי עמק הסיליקון לתפוס את המעמד לו זוכה פרס נובל כיום.
עדיין אין טקס חלוקה רשמי, כפי שנהוג בפרסי נובל. אבל הזוכים של השנה יהיו אלה שיבחרו גם את המועמדים לשנה הבאה וגם יעניקו ראיונות והרצאות במהלך השנה.