העולם מתמלא בגאדג'טים שמחוברים לאינטרנט, ואף אחד לא יודע איזה סכנות הם מביאים איתם. עכשיו בואו נדבר על היותר פופולריים - שעוני וצמידי ספורט.

שעונים חכמים וצמידי כושר מנטרים דופק, מספר צעדים, מהירות ולפעמים גם מיקום. לפני חצי שנה גילה העולם בתדהמה את הסיפור של סטראבה - שהשעונים האלה עלולים להסגיר את המיקום שלכם - וגם של חיילי ובסיסי צה"ל, שלא לדבר על צירים מבצעיים. בשבוע שעבר התברר שגם יצרנית השעונים פולאר חשפה לעולם נתונים דומים.

אנחנו רוצים לגלות לכם על עוד שעון מאוד פופולרי ומאוד פרוץ - השעונים של שיאומי שנמכרים בישראל מדגם Mi band 2. גם בהם - יש פירצה לא פשוטה בכלל. באמצעות מחשב רגיל ובלי יותר מדי מאמץ, אפשר לזהות מידע שמגיע מהשעון כמו הדופק שלנו, וכל נגיעה שלנו בשעון, הדגים לנו יוסי אטיאס מחברת בולגראד. לדבריו, השעון הזעיר לא מצפין את המידע בצורה יעילה.

אז מעבר לחשיפה של נתונים פרטיים, יש כאן סכנה - פורצים שיודעים שאתה לא נמצא בבית, פורצי סייבר ואפילו יותר מזה. דרך הדופק אפשר לדעת מה מרגש אותנו, וזה בעל ערך רב. אם מפרסם מזהה שאני מזיע, מסביר ד"ר רועי צזנה -  הוא יוכל למשל להפנות אותי לגלידריה הקרובה ביותר. כל מידע נוסף שיש לנו, יכול לדייק את המידע והפרסומות שמופנים אלינו.

תגובת המילטון, יבואן שיאומי בישראל: "בישראל, כמו גם בעולם, לא מכירים פרצה כזו. נשמח לקבל את הפרטים ולהעבירם להנהלת חברת שיאומי לבדיקה". אנחנו קצת הופתענו מהתגובה, כי מצאנו דיווח ראשון ברשת כבר לפני 4 חודשים. קחו את הזמן חברים.