אם נדמה לכם שמשהו מוזר קורה בחשבון הפייסבוק שלכם - כנראה שאתם ברשימה.
לפני זמן קצר פרסמה שלישית האקרים הקוראת לעצמה "צוות פלאגה" רשימה של 1,000 שמות משתמש וסיסמאות של משתמשים ישראלים ברשת החברתית הגדולה בעולם.הפרטים נאספו לדבריהם במסגרת מבצע Desert Fox III, שנערך בפברואר האחרון, עם הפרסום הם חיכו עד היום כדי להוציא אותו במסגרת מבצע התקיפה OpIsrael המתרכז בישראל.
הסיסמאות לא נגנבו משרתי פייסבוק ככל הנראה, אלא באמצעות פישינג - כלומר מיילים או הודעות ששלחו קורבנות לאתר שמתחזה לפייסבוק ובו התבקשו להקליד את פרטי ההתחברות שלהם, או באמצעות וירוס שעקב אחריהם בגלישה ושמר את הפרטים שהקלידו בהתחברות לפייסבוק.
בקבוצת הפייסבוק של המרכז לתיאום אירועי אבטחת מידע (מתא"ם), מרכז מתנדבים לשיתוף פעולה בהתמודדות עם מתקפות סייבר, אומרים שרשימת חשבונות הפייסבוק שנפרצו הועברה תוך זמן קצר לפייסבוק, ומניסיונות של NEXTER לבדוק את מצב החשבונות עולה כי הם אכן נפרצו, היו בשימוש על ידי גולשים ממדינות כמו טורקיה ורוסיה והוכנסו על ידי פייסבוק לרשימת חסימה זמנית עד שבעליהם יבצעו תהליך אימות זהות ואיפוס סיסמאות.
עד לרשימה הזו, רוב התקיפות במסגרת OpIsrael השנתי הסתיימו ללא נזק משמעותי.
במהלך היום דיווחו התוקפים על "הצלחות" רבות בתקיפת אתרים ישראלים, אך רובם היו התקפות השחתה - כלומר החלפה של הדף הראשי בהודעה נגד ישראל, הנחשבת להתקפה נחותה ולא כוללת גניבה של מידע מתוך האתר. מבדיקת NEXTER עולה אף שרבים מהאתרים שהושחתו לא קיימים כלל, כך שנראה שהתוקפים השקיעו את מיטב מרצם בהשחתת אתרים ריקים.
התוקפים ניסו גם להפיל אתרים ישראלים במשך היום, אך לרוב לא הצליחו. אתר הכנסת נפל לזמן קצר, ואחד הבנקים הגדולים הצליח להתאושש מתקיפה שהפילה את האתר שלו לאחר דקות ספורות בלבד. מלבד רשימת אלף הישראלים בפייסבוק, דלפו בשעה האחרונה גם רשימות פרטים אישיים מאתרי ארגון המורים, אתר femi, אתר יגואר ישראל ועוד. בתוך כך, גם אתר mako הותקף אמש (ד') ונבדק אם מדובר בתקיפה של אנונימוס.
בינתיים, בצ'טים של האקרים בנושא OpIsrael עוקבים ההאקרים הישראלים אחר פעילות ההאקרים הפרו-פלסטינים ואף משתעשעים איתם. כך, למשל, באחד הצ'טים ביקש האקר ישראלי מההאקרים של אנונימוס להפיל את אתר צבא האמת של שי חי.